Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

tommas11, \"...pokud pres auto pred sebou vidim dokuzu daleko lepe predpovedet necekane brzdeni nebo prekazku na silnici..a kdyz jedete za nekim kdo mam 95%zatmaveni tak nemuzes predpovedet nic..tudis ti 2-3vteriky budou pri brzdeni chybet + 3 sekundova prodleva nez vubec zareagujes a to uz je znat..\"

Souhlasim s tebou, ze kdyz vidis skrz auto pred sebou, tak odhadujes snaz a driv zmeny v plynulosti jizdy, ale je fakt jedno, jestli pred tebou jede frajer se 100% zatmavenim, pick-up nebo dodavka. na ty posledni dva zminovane jsi zvykly, tak k nim pridej i ty s tim zatmavenim :) a mimochodem 3 sekundy doba na zareagovani kdyz auto pred tebou zacne brzdit.. to je docela dost, nemyslis? ;)

Odesláno

Od B sloupku dozadu mám taky všechny skla tmavá, o tom bych se vůbec nebavil. Sám se na nikoho nelepím, a když se lepí někdo na mě, jeho chyba když přeze mě neuvidí a neubrzdí to. V tomhle není o čem. Naopak vidím v tom dost výhodu, že se na mě lepí opravdu jen málokdo, možná má vliv i to, že není vidět, kdo v tom vlastně sedí, a lepiči prdelní nechtěji riskovat střet s nějakým ranařem, co by tam mohl sedět.

Skla v předních dveřích jsou ale zcela jiná situace. Předpis na to je jasný a není o čem diskutovat. Kdo jezdí za čáru, klidně se může setkat s tím, že německýho policajta či BAGouna nebude zajímat ani nějaká nálepka o atestu a budete to loupat na místě, oni nejsou tak blbí, aby nevěděli, že tu nálepku vám tam leckde nalepěj jakoukoliv. A zatímco dřív stačilo jet přes čáru se staženými okny a celník viděl prd, dneska máte lovce roztahaný i 100km za čáru, jen na poslední cestě jsem jich mezi Norimberkem a Rozvadovem napočítal 5. Plus s tím občas pruděj i u nás. Jestli vím tohle stojí za ty přední skla, tak se dost divím, mně by to za to fakt nestálo....

Odesláno
Původně zaslal: tommas11

MilanF1: protislunecni zabrana neni o zatmaveni..ja mam na kabru zatmaveni 5% do zelena(to skoro ani nepoznas,jde to vydet jen pri pohledu zevnitr) + UVA UVB zareni dokaze odrazit tudis funguje i jako protislunecni filtr.V dnesni dobe uz to neni jako pred 10ti lety ..Dneska sou materialy moderni a daleko zdarilejsi..Jen to chce se trochu informovat..

zahrivani interieru ma na svedomi spis IR zareni, nikoliv UV.

to jen pro informaci... ;)

Odesláno

já mám na autě ty přední folie s atestem a homologací. propustné je to teda dost ale aspon vím že projdu stk a nikdo mě za to nedá pokutu. Jinak pokud nesundáš nebo nedáš jiný okna výměnou tak asi stk neprojdeš no....

[upravil dne 3.5.2010 jakub106GTI]

Odesláno

prochazim jako nuz maslem, ale vazne uvazuju o tom, ze sundam z predku tech 75 procent a dam tam 25 procent

Odesláno

No já dneska sundám ty moje přední boční folie(15 % propustnost světla) a nahradím je 35 % propoustností světla.Alespoň už to nebude tak tmavé a nebude to tak provokovat.Ale je mi toho malinko líto,když si vezmu,co se všechno dalo dělat při takhle tmavých foliích.:D

[upravil dne 4/5/10 Honza25]

Odesláno

Někdo z vás tady psal,že mají docela problém při parkování ve tmě a tak.Jako osobně můžu říct,že když mi tam ty folie nalepili,tak jsem z toho byl nejřív malinko nesvůj,ale hned druhý den to bylo už úplně v pohodě.Jediný,kdy jsem se setkal s nejakým problémem,tak to je parkování bez žádného okolního osvětlení,to už je pak horší,ale třeba jako ve městě v noci nebo za deště jsem nikdy něměl problém s řádnou viditelností.

Odesláno

no problem je skor ked vychadzas s pomedzi panelakov a nevidis cez tie folie ci mozes ist alebo ne(byva dost nahusto)....a este ma napadlo ze kamrat kupil 307mu s foliami a myslim ze su najtmavisie ake sa len daju...cez den neco malo vidiet ale v noci jedine tak svetielka :D...nevie cuvat pomocou spatnych zrkadiel tak vzdy vytrci hlavu z okna a cuva :D

Odesláno

Ono to má ještě jeden nepříjemný aspekt, který nevím jestli si vůbec uvědomujete. Pokud máte na bočních sklech neschválené fólie, ačkoliv předpis je jasně daný, a způsobíte bouračku kvůli tomu, že někoho přehlédnete, klidně se v tom může někdo začít šťourat, zvláště v případě, kdy někoho zraníte a tedy to povinně řeší policie. Pokud vám policajt napíše do protokolu, že na sklech byly neschválené fólie, které mohly omezovat výhled, pojišťovna se zřejmě bude snažit uplatnit vůči vám regres, zvláště v dnešní době, kdy každý šetří a honí peníze kde může. A dohadovat se budete moci leda u soudu, a to s velmi nejistým výsledkem. To, že se to ještě nikomu nestalo nebo že takový případ neznáte neznamená, že to stát nemůže... Zvláště když tohle je snadnější záminka než oblíbený nesedící rozměr kol.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...