Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Upřímně, to mně taky zajímá, pač dosavadní zkušenosti nic moc.

Měl jsem světla viz foto. a poprvé mi odpadla jedna ta červená koule a podruhé mi slezl dolu chrom (po této zkušenosti už nikdy víc chrom na exteriér, pač to nevydrží). Navic ta světla dost silně nepasovala - mezi světly a kufrem byla cca 1 cm široká mezera. I z toho důvodu hned ty crystaly vyzkouším a případně pošlu z5, pakliže něco nebude ok.

post-32199-14109614878552_thumb.jpg

Odesláno

jimmy 106: nejsem si ted jistý, ale mám takový dojem, ze tam jsou diody a ne obyč. žárovky a nevim, kde bych tak malou diodu vzal... asi to vyřeším tak, že koupím nějakej pěknej teploměr a budu to tam muset nějak napojit... jen nevím jak je to s tím čidlem, kde bych ho měl vzít?

Odesláno

tak jestli tam je dioda nebo zarovka nevim, ale prijde mi to celkem sumafuk.. :D jsem sice mladej a mliko mi tece po brade, ale ja tam podle me budu mit zarovicku, protoze se mi nezda ze by ledky byly v 93 roce.. ale urcite se pletu. :D

Odesláno
jimmy 106: nejsem si ted jistý, ale mám takový dojem, ze tam jsou diody a ne obyč. žárovky a nevim, kde bych tak malou diodu vzal... asi to vyřeším tak, že koupím nějakej pěknej teploměr a budu to tam muset nějak napojit... jen nevím jak je to s tím čidlem, kde bych ho měl vzít?

To není dioda, ale celoskleněná žárovka 1,2W patice T5, pořizovací cena cca 3Kč.

A k tomu čidlu, většinou je to už součást budíku, který si objednáš. Osobně doporučuji výměnu budíků přístrojovky za ty z verze 1,4(plus 2-pinové čidlo), kde je již teploměr součástí, je to povětšinou nejjednodušší a dost často i nejlevnější řešení.

Odesláno

2 Petr RS: přesně odtud jsem bral budíky i já, tenkrát otáčkoměr a teploměr chl. kapaliny. A nakonec jsem to vzdal a koupil orig. přístrojovku. Teploměr se navíc po měsící rozbil, dodnes nemám vyřízenou reklamaci a otáčkoměr jsem nerozchodil vůbec. Ano, vypadalo to pěkně, měl jsem teda trochu jiný typ, ale nefungovalo to a u těch teploměrů je docela \"problém\" jak vyřešit to čidlo, aby to měřilo spolehlivě.

Odesláno
2 Petr RS: přesně odtud jsem bral budíky i já, tenkrát otáčkoměr a teploměr chl. kapaliny. A nakonec jsem to vzdal a koupil orig. přístrojovku. Teploměr se navíc po měsící rozbil, dodnes nemám vyřízenou reklamaci a otáčkoměr jsem nerozchodil vůbec. Ano, vypadalo to pěkně, měl jsem teda trochu jiný typ, ale nefungovalo to a u těch teploměrů je docela \"problém\" jak vyřešit to čidlo, aby to měřilo spolehlivě.

A už si nepamatuješ náhodou, jak jsi řešil to čidlo??? :)

Odesláno

2 PetrRS: Upřímně, já to pak ani nedořešil. Udělal jsem přípravu pro kabeláž, zapojil vše, na sucho to vypadalo, že to bude měřit ok. Pak jsem se cca po měsíci dostal k tomu, abych to dokončil a už byl budík nefunkční.

Možnosti které by se daly použít:

1. dodané čidlo zapojit do bloku motoru na místo původního budíkového čidla-nebude funkční kontrolka přehřátí, nevím zda se shodují závity.

2. na prasáka vyvrtat někam díru a udělat závit a do toho umístit čidlo-myslím, že vypovídá samo o sobě dost(já bych to nedělal)

3. sehnat si kus teplotně vodivého materiálu, do něj udělat závit a zandat čidlo a tento \"polotovar\" pak přilepit někam na motor-je třeba vyřešit místo, aby to nebylo ochlazováno, reakční doba čidla bude delší o přestup skrze materiály, kvalita lepeného spoje...

4. napojit to na stávající teplotní čidla-budíkové má pouze 1 vývod, nelze, čidlo pro ŘJ jsem raději nechal být(přeci jen je dost důležité), už nevím, zda seděli charakteristiky čidel(PTC,NTC, R=f(T).)

K tomu čidlu teploty oleje mě nejspíš napadlo umístit ho místo zátky v olejové vaně, nebo máš jiný návrh?

[upravil dne 24/1/11 17:54 PAJA106]

Odesláno

tak tu teplotu vody zkusím udělat takhle, mám už koupené čidlo za 85kč na škodu 120:Dnějaké na 19ctku klíč, které mám dané místo zřejmě odvzdušňovacího šroubu kousek od původního čidla, zítra mi má donést kámoš ze 120 budík a zkusim to provizorně rozchodit, mno uvidím...:D

[upravil dne 25/1/11 16:42 PetrRS]

Odesláno
tak tu teplotu vody zkusím udělat takhle, mám už koupené čidlo za 85kč na škodu 120:Dnějaké na 19ctku klíč, které mám dané místo zřejmě odvzdušňovacího šroubu kousek od původního čidla, zítra mi má donést kámoš ze 120 budík a zkusim to provizorně rozchodit, mno uvidím...:D

No, původní čidlo je též na 19 klíč, tak by možná nebylo od věci ho zkusit tam nacpat místo toho budíkovýho.

Odesláno

No, původní čidlo je též na 19 klíč, tak by možná nebylo od věci ho zkusit tam nacpat místo toho budíkovýho.

:)To jsem původně chtěl, ale ,,nepodařilo\" se mi povolit obyčejným klíčem a nerad bych to z*urvil a goly u sebe nemám...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...