Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj chlapi.Potřeboval bych poradit.Přítelkyně si včera koupila 306 1,4 95 a nejde tachák a občas přestane jít otáčkoměr.Zajímalo by mě co s tim otáčkoměrem.Ten tachák bude předpokládám náhon-doufám,že to neni nějak složitý.Dík za odpovědi.

Odesláno

Otačkoměr by měl byt elektronicky aspoň já to tak mám 306 1,6 r.v 97. na prevodovce je takovýsilonový bazmek drží na jednom šroubu (pokud si dobře vzpomínám) Když to odšroubuješ a vyndáš něčím ten otvor zacpi at nepříjdeš o moc oleje, je tam takoveé kolečko se snímačem a to vše roztáčí čtverhraná tyčka z plastu( nejčastěji bývá ukroucená nebo načatá ) ja jsem to vyřešil tak že jsem tu umělou uplně ulomil navrtal slaboučkým vrtáčkem a zarazil tam čtverhraný konec z nahonu Š120 to vše pečlivě zalepil no a už jezdím pul roku bez problému.:papa

Odesláno

Tachometr je ryhlomer, ne? Takzes to napsal dobre, ne? Otackomer by mel byt el. asi urcite. (Byl uz i u S120) a tachometr na nahon myslim, ze byl tak do rv 96. Elektronickej se delal z casti jeste i do starsich modelu. Ad. tuner. A zajistils to nejak proti prokluzu? Nebo jsem to mozna spatne pochopil.

Odesláno

Tak jsem to před chvílí rozhodil.Jojo,je to to kolečko a tim plastovym čtyřhranem-teda teď už jaksi kulatym.Se ani nedivim,že to nechodí.Taky to mohli udělat železný :-( Tak teď to nějak vymyslet-byl jsem u peugeota-celej ten mezikus 3700.- tak jsem málem upadl.Asi tam zkusim taky nějak narazit novej čtyřhran.Zatim dík.

Odesláno

Zajistil jsem to tak že jsem tam navrtal dirku o fous menší a ten čtverhran jsem tam natlačil silou a pro sychr jsem to zalepil tyvným lepidlem a je to ok. Ta cena mě malem porazila i takhle na dalku:o

Odesláno

Tak jsem dneska šel koupit ten škodováckej náhon a řekl bych,že ten čtyřhran je dost menší,než ten plastovej na tom kolečku na 306.Řekl bych,že tohle by se tam taky protáčelo,ne?

Odesláno

Tak to máš určo taky v háji ten plastovej čtyřhranej trn-omletej a protáčí se.Fakt,to byl nápad dávat tam plast :-((( Bohužel,do Liberce daleko,mrknul bych se na to.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...