Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dam si asi vymenit jednu koncovku, lebo je trochu roztavena a tiez aj jednu trubku. Motoru ze vraj treba trochu vyrubat... tak uvidime... trochu ma vsak znepokojuje ta mierne roztavena koncovka, lebo to vyzera tak, ze sa palivo dostava do predkatalyzatora a to sposobuje az zacervenanie katalyzatora a rozpali vsetko naokolo... No sondy sa zdaju byt ok... bolo mi tiez povedane, ze sondy pracuju v rozmedzi od 0 po 1 V. V servise peugeot namerali 0,78 a ze vraj je to uz zle... tak neviem...

Odesláno

0.78 je velmi bohata smes, RJ by pri tomto signalu mela ubrat paliva (zkratit delku vstriku) a napeti by melo oscilovat spis kolem 0.5V

Odesláno

@Ferry: Vedel by si napisat ake hodnoty by som mal mat ja nech to skontrolujem?

@intex: Sorry, ze to riesim v tvojom vlakne, nema zmysel podla mna zakladat nove. Ale ak to prekaza, zmazem

:papa

Odesláno

to Y2K ty hodnoty jsou stejny vicemene u vsech lambdasond, jine snad pouziva jen BMW a Volvo.

rozebiral jsem to uz tady

tech 100tis km je asi fakt ta prumerna realna zivotnost sondy (zrovna ted jsem menil na 106tce pri 96tis km spatnou lambdu a u 406 mam podobnou zkusenost), muze byt samozrejme i delsi nebo naopak kratsi, to uz asi zavisi na kazdem aute a podminkach, za kterych je provozovano

Odesláno

OK dik, prestudujem

Este taka otazocka...

Ako to je s lambdami za katom?

Lebo pokial viem maju kolisat len tie pred katom a za katom maju mat ustalenu hodnotu. A ta hodnota by mala byt kolko?

Teda dufam, ze som to zasa nepoplietol.

A len pre uplnost, ja mam 2 vstupne a 2 vystupne lambda sondy ;)

[upravil dne 21.4.2010 Y2K]

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Trochu oprasim toto vlakno... sice problem este stale pretrvava, no mam nejake nove skutocnosti... mozno vas nieco napadne... kontrolka autodiagnostiky nesvietila... najazdil som vyse 1200 km a zrazu pri 4000 otackach na dialnici mi zacala blikat kontrolka autodiagnostiky... znizil som otacky na 3000 (spomalil som), uz to iba svietilo... znova som zvysil otacky na 4000 (zrychlil som) a znova to zacalo blikat... takto som to mohol robit stale, ale uz som sa o to nepokusal. Diagnostika ukazala nasledovne chyby:

P0420 - Ucinnost systemu katalyzatoru je pod prahovou hodnotou (1. rada valcu)

P1336 - Vynechanie zapalovania

P0300 - Detekovane nahodne/viacnasobne vynechanie zazehu valca

Merania osciloscopom, ohmetrom a neviem cim vsetkym moznym nepreukazali ziadny problem s lambda sondami... hodnoty boli uplne normalne... stale jazdim - doteraz asi 200 km od vymazania tych chyb a zatial sa nic nerozvietilo... skusal som ist 160 po dialnici, otacky som vytiahol na 6000 a nic... napada vas nieco? podotknem, ze neregistrujem ani som neregistroval ziadne trhanie motorom, spotreba je uplne normalna, motor sa sprava akokeby nic - netrha, ziadny problem so startovanim...

Odesláno

To iste napadlo aj mna... presiel som si rozne fora a tam sa tiez pisalo o tom, ze zapalovacie cievky mozu poskodit katalyzator... este som nespomenul jednu skutocnost: niekedy pri nizkych otackach na dvojke (obycajne ked je zahriaty motor) ked idem do zakruty pocujem taky zvuk ako zvonenie... ide to z predu - ale len pri prejazde ostrejsimi zakrutami... byva to niekedy aj v zapche, ked sa ide pomaly... je to taky zvuk ako pistanie alebo zvonenie - ked brzdim, vtedy to prestane, neskusal som vsak ked pustim plyn (brzdenie motorom)...

[upravil dne 6/6/10 intex]

Odesláno

To samé jsem měl zpočátku i já. Pískají kotouče, nejspíš dřou o destičky...nebo mezi tyhle dva prvky zapadl kamínek apod. nebo se může jednat o značně opotřebené brzdové destičky. :myslim

Odesláno

Niesom si celkom isty ci to bude ono... pretoze ten zvuk je rovnaky ked pridam alebo spomalim... intenzita toho zvuku sa nemeni... niekedy som toto zaregistroval aj na dialnici... ten zvuk niekedy je pocut a niekedy nie... znicoho nic to zacne a prestane... nahodne... obycajne vsak v zakrutach...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...