Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: shark734

Existujuci: denne svetla sa daju aktivovat cez dia aj ked nemas svetelny senzor ...trosku :xvul

Neviem ci v mojej 307 by to slo,ked ani tempomat nezoberie atd.

Hlavne ale LED setri baterku-ked chodim velmi casto kratke trate po meste.

• O 2 týdny později...
Odesláno

chci se zeptat kam jste napojili napájení v motoru těch denních světel.... budu to dělat známému na 307 tak nemusím aspon hledat díky!

Odesláno
Původně zaslal: extom

chci se zeptat kam jste napojili napájení v motoru těch denních světel.... budu to dělat známému na 307 tak nemusím aspon hledat díky!

U mna: bateria + a -, a + na parkovacke.

Odesláno
Původně zaslal: Existujuci

ja jsem spis myslel kde v motoru je napeti, po zapnuti klice v zapalovani,aby se denni svetla sami zapla pri otoceni klice

Odesláno
Původně zaslal: abio

ja jsem spis myslel kde v motoru je napeti, po zapnuti klice v zapalovani,aby se denni svetla sami zapla pri otoceni klice

Ved to co som ti popisal je cele zapojenie. Moje denne svetla maju taku krabicku( asi rele) a to sa postara o to ze ked nastartujes motor(zacne dobijanie baterie) svetla sa roznu. Ked zhasnes motor (prestane ist do baterie prud) svetla zhasnu. Ked zapnes parkovacky (pride prud do + parkovacieho svetla a denne zhasnu ). O to vsetko sa postara ta mala krabicka ktora je sucastou balenia dennych svetiel. A zapojenie je take jednoduche ako som uz pisal.

Odesláno

Ved to co som ti popisal je cele zapojenie. Moje denne svetla maju taku krabicku( asi rele) a to sa postara o to ze ked nastartujes motor(zacne dobijanie baterie) svetla sa roznu. Ked zhasnes motor (prestane ist do baterie prud) svetla zhasnu. Ked zapnes parkovacky (pride prud do + parkovacieho svetla a denne zhasnu ). O to vsetko sa postara ta mala krabicka ktora je sucastou balenia dennych svetiel. A zapojenie je take jednoduche ako som uz pisal.

jo ok chápu jsou různé typy relé používám, jiný typ denních světel a tam je jiný typ relé...

Odesláno

Tak jsem taky namontoval SDSky, ale když všichni dávají ty rovné, pořídil jsem kulaté...

Foto nic moc, jen mobilem, až se vrátí foťák z opravy, udělám pořádné...

[upravil dne 1.9.2010 Smety]

post-0-14109612579914_thumb.jpg

Odesláno

jinak co se týče zapojení diodových SDS, žádné relé ani není potřeba.

Stačí dát + od SDS na spínané +klíčkem a - od SDS na + od parkovaček.

Třeba u těch světel co mám já, je to relé dost poruchové, i v mém případě jsem tato světla koupil s porouchanou \"tou krabičkou\" za 300,- jinak nové jsou za 2.000,-

Ale já věděl, že to relé k nim nepotřebuju, tak jsem je vzal.

Montáž mi trvala skoro hodinu, ale samotné zapojení asi 5 min :super

Zapojit dva dráty a je to.

+ v motorovém prostoru, jak se tam někdo ptal, je třeba zde :

Tak nic, nějak mi v práci nejdou vložit fotky. Nevím, jestli je to tím, jak nám tady všechno možný blokujou. Tak až doma :nevim

Odesláno

používám denní světla z aukra http://www.aukro.cz/item1210325063_svetla_denni_sviceni_2x12_led_homologace_e11_rl.html k tomu dokupím rozpínací relé a provedu zapojení takto

cituji del jiného uživatele

15 - kontakt na ktorom je napätie pri zapnutom zapaľovaní

31 - kostra

58 - parkovačky

Medzi 15 a relé je dobre dať vypínač.

Celé to potom funguje tak že po zapnutí zapaľovania sa rozsvietia denné svetlá a pri zapnutí parkovačiek zhasnú. Tlmené, diaľkové a hmlové svetlá svietia vždy spolu sparkovačkami. Ten vypínač je tam len na to aby si ich mohol vypnúť keď budeš mať naštartované ale svetlá nepotrebuješ. Napríklad pri opravách a pod.

funguje bez problému jo rele stojí cca 60.-

a je to za par korun

[upravil dne 1/9/10 extom]

post-0-14109612582873_thumb.jpg

Odesláno

Proč si dokupovat relé a zapojovat takhle \"složitě\", když ti stačí zapojit + a - od SDS a chodí to i bez relé.

Já to tak měl už u tří aut, brácha, táta, kolegové v práci...

Prostě hodně lidí a chodí to i takhle. :super

Odesláno
Původně zaslal: Smety

Proč si dokupovat relé a zapojovat takhle \"složitě\", když ti stačí zapojit + a - od SDS a chodí to i bez relé.

Já to tak měl už u tří aut, brácha, táta, kolegové v práci...

Prostě hodně lidí a chodí to i takhle. :super

raději s relé jsem si pak jistější...

Odesláno

A v čem si seš jistější? :myslim

ze ty svetla necim neodpalim, ale dneska to zkusim propojit jen jak ty rikas, a uvidim

pokud to chapu dobre

kabel + napojim nekam kde je proud po otocenim klickem

kabel - dam, na + kablik od parkovacek.(pri vypnuti teda ten drat je ukostren pres zarovku tedy, denni svetla budou svitit, pri privedeni proudu na parkovacku dojde na - dratu od dennich k prepolovani na + , a pak tedy do dratu od dennich + i - jde proud +, cimz se vypnou...) Nemuze to poskodit denni svetla??

Odesláno

ze ty svetla necim neodpalim, ale dneska to zkusim propojit jen jak ty rikas, a uvidim

pokud to chapu dobre

kabel - dam, na + kablik od parkovacek.(pri vypnuti teda ten drat je ukostren pres zarovku tedy, denni svetla budou svitit, pri privedeni proudu na parkovacku dojde na - dratu od dennich k prepolovani na + , a pak tedy do dratu od dennich + i - jde proud +, cimz se vypnou...) Nemuze to poskodit denni svetla??

Toto asi nebude spravne.

Odesláno

pokud to chapu dobre

Ano, tak je to správně.

Mě to takhle doporučovali i auto elektrikáři a o poškození SDS nic neříkali.

Měl jsem to už na třech autech a vždycky v pohodě.

Jinak to takhle doporučují i na http://www.levnealarmy.cz/eshop/led-svetla-pro-denni-sviceni/sj-288typ2-svetla-kulata-pro-automaticke-denni-sviceni-s-led-homologace.html - citace z textu

\"Taaak, neprší pořád, že... (To byl jen vtip )

Jasně že vím, čím to je. Je to známý problém s automatickým modulem pro spínání světel, který ne u všech aut funguje úplně na 100%. Moje rada je taková, že nejlepší je modul z auta vytáhnout a světla zapojit plus pólem na zapalování a mínus pólem na plus od obrysových světel. Tak bude zajištěná plná automatika spínání i bez modulul.

Ale zákazníkům, kde mají nějaké problémy s relátkem,nebo s el.v autě a tak podobně. Jinak samozřejmě, pokud máš světla s relátkem, tak to zapojíš i s ním.

+ od SDS na + od klíčku

- od SDS na + od parkovaček

Třeba tady je + spínané klíčkem...

[upravil dne 2.9.2010 Smety]

post-0-14109612592993_thumb.jpg

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Pročetl jsem celé vlákno, ale přesto se zeptám. Koukám na aukru a líbí se mi tyto: http://aukro.cz/item1386726564_svetla_denni_sviceni_2x12_led_homologace_e11_rl.html žádné relé k nim není, jak vidno. Takže se táži, kde v motorovém prostoru napojit kabel na přívod, kam jde proud až po otočení klíčkem? Samozřejmě mám 306ku, ne 307 ;). Nebo bude jistější to relé? Na aukru taky je (jiný prodejce) http://aukro.cz/item1387327725_rele_pro_denni_sviceni.html, ale 200 Kč se mi za něj dávat nechce. :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...