Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Leos

Pořídil jsem si tyto (http://www.zbozi-philips.cz/index.asp?menu=1085&record=10352) denní světla philips a svítí opravdu dobře, jen mi vrtá hlavou, proč když odemknu auto tak se světla na chvilku rozsvítí??. Zapojení mám dobře, nápájení z baterie a ovladačka od parkovacího světla(přesně podle návodu). Nemáte s tím někdo nějakou zkušenost?

Mne sa rozsietia tak isto pri odomknuti. A popravde sa mi to paci.

[upravil dne 24.7.2010 Leos]

Odesláno

Možná to je poklesem napětí při odemknutí, dieselové motory se prý při odemknutí předžavují, pro urychlení startu. Skutečný důvod ale neznám. Neříkam že to něčemu vadí, jen mi to je divné.

Odesláno

Hm, tak mi vrta hlavou ako je to urobene, ked sa denne svetla pripajaju len na beteriu + na parkovacky, ze ako zistia kedy sa rozsvietit (myslim po nastartovani) a kedy maju zhasnut (myslim po vypnuti motora).

Odesláno

No ja osobne to na baterii + nemam, to by me svitily porad. Ten + mam v motoru v pojistkovy skrini na kabelu, ktery po otoceni klicku dostava stavu a teprve pak se svetla rozsviti a po vypnuti klicku zase zhasnou.

Odesláno
Původně zaslal: DanculD

Hm, tak mi vrta hlavou ako je to urobene, ked sa denne svetla pripajaju len na beteriu + na parkovacky, ze ako zistia kedy sa rozsvietit (myslim po nastartovani) a kedy maju zhasnut (myslim po vypnuti motora).

Zapnu sa vtedy ked nastartujes,lebo zacne alternator dobijat bateriu a to zaznamena(relatko) ta mala krabicka cez ktoru su denne svetla zapojene. A zhasnu ked vypnes motor a prestane alternator bat.dobijat. Preto pri zapnutom zapalovani denne nesvietia(nadobija sa bateria).

Odesláno

Možná to je poklesem napětí při odemknutí, dieselové motory se prý při odemknutí předžavují, pro urychlení startu. Skutečný důvod ale neznám. Neříkam že to něčemu vadí, jen mi to je divné.

Ja mam benzin a rozsvecuju sa tiez pri odomknuti. Dokonca sa rozsvietia aj ked pri zamknutom aute podrzim tlacidlo zamknutia,ako ked chcem zapnut vyhladavanie auta na parkovisku.Zacnu blikat smerovky a zapnu sa denne asi na 10sekund.

Odesláno

Při tom odemknutí auta musí zakolísat napětí, protože podle napětí pozná jednotka deních světel zda běží motor, jak už tu někdo uváděl. Buď je ta krabička od denních světel hodně citlivá, nebo je tam při odemknutí nějaký větší odběr, ale při zamknutí auta se světla nerozsvítí, jen při odemknutí a to spíš vypadá na druhou možnost.

Odesláno

Dnes ma zastavili pani policajti(siel som na octavii),vraj svietim hmlovkami a hned doklady atd. Tak som ich musel dost dlho presviedcat a vysvetlovat ze to co svieti je denne svetlo original od vyroby a ze hmlovky su tie svetla vedla. No nakoniec vsetko OK a pustili ma prec. Vyuzil som situaciu a spytal som sa ako je to s LED svetlami dodatocne namontovanymi? Jeden vravel ze podla toho na koho z nich narazim,ale druhy trval na svojom ze musia byt zapisane v TP inak pokuta. A este tam vyhrlil z rukava milion paragrafou a vyhlasok ako to ma byt.No teda mame sa na co tesit.Dufam ze ma tento nikdy nezastavi.

Na fotke:cervena sipka-hmlovka

zelena sipka-denne svetlo

[upravil dne 29/7/10 Existujuci]

[upravil dne 29/7/10 Existujuci]

Odesláno

Při tom odemknutí auta musí zakolísat napětí, protože podle napětí pozná jednotka deních světel zda běží motor, jak už tu někdo uváděl. Buď je ta krabička od denních světel hodně citlivá, nebo je tam při odemknutí nějaký větší odběr, ale při zamknutí auta se světla nerozsvítí, jen při odemknutí a to spíš vypadá na druhou možnost.

Jj, bude to tak, ta černá krabička (nazývaná relé) reaguje na pokles, nebo nárůst napětí, což mám potvrzeno i od prodejce mých světel. Rozsvícení po zamčení je dle jeho informací vlastností těchto denních světel.

Odesláno

2 existujuci: Je pravda, že u oktávky vypadaj ty světla jako mlhovky, jsou hodně blízko, ale páni policajti, když chtěj prudit, tak by se mohli naučit rozeznávat tyhle světla aspoň u rozšířených modelů aut, nebo podle určitých poznávacíxh znamení.. jako že nesvítí obrysovky vpředu ani vzadu, ty denní světla maj určitě na skle napsaný nějaký kód (E...). Jo a co se týče toho zápisu do TP, je to nutný jen na Slovensku, nebo i v Čechách s tím pruděj?

Odesláno
Původně zaslal: Michel Cuisseau

2 existujuci: Je pravda, že u oktávky vypadaj ty světla jako mlhovky, jsou hodně blízko, ale páni policajti, když chtěj prudit, tak by se mohli naučit rozeznávat tyhle světla aspoň u rozšířených modelů aut, nebo podle určitých poznávacíxh znamení.. jako že nesvítí obrysovky vpředu ani vzadu, ty denní světla maj určitě na skle napsaný nějaký kód (E...). Jo a co se týče toho zápisu do TP, je to nutný jen na Slovensku, nebo i v Čechách s tím pruděj?

Na peugeote ma este nikto za ne nebuzeroval,zatial.Bol som aj v Rakusku a v pohode. Ale asi teraz zacinaju viac kontrolovat.Pockali az si to kazdy namontuje a teraz idu po nas.

Odesláno

Ahojte,

vie mi niekto poradit ako je to s automatickym zapinanim svetiel na 307? mam to aktivovane cez palubak ale to zapina len ked je sero alebo tma.

Treba to asi cez kabel ci ako :bojim lebo nijak mi nejde to zapnut.. a stalo sa mi par krat ze som pozabudol zapnut svetla :(

a ked som sa bol pytat v peugeote.. tak mi povedal ujco ze chce za to 20€ , reku ci je normalny.. ked za obhliadku komplet auta pred kupou pytali 25-30€

Vie niekto s tymto poradit?

Odesláno

A este... co som cital vyhlasku na SR tak denne svetla su povolene len musia byt v stanovenej vyske a este je tam podmienka ze popri dennom svieteni nesmu byt zapnute parkovacie alebo stretavacie svetla..

:D:roker

Odesláno
Původně zaslal: Kenedi

Ahojte,

vie mi niekto poradit ako je to s automatickym zapinanim svetiel na 307? mam to aktivovane cez palubak ale to zapina len ked je sero alebo tma.

...

Vie niekto s tymto poradit?

Tak to máš aktivovaný automatický svícení v závislosti na intenzitě venkovního osvětlení. U novějších verzí by mělo přes palubní počítač jít aktivovat i to denní svícení, něco se řešilo třeba tady, záleží na roku výroby.. Mně (r.v. 2001) to nejde, musím si to nechat upravit v BSI. Ale nejsou to klasický světla pro denní svícení (DRL), je to automatické rozsvěcení potkávacích světel po startu.

Původně zaslal: Kenedi

A este... co som cital vyhlasku na SR tak denne svetla su povolene len musia byt v stanovenej vyske a este je tam podmienka ze popri dennom svieteni nesmu byt zapnute parkovacie alebo stretavacie svetla..

Ta vyhláška upravuje právě DRL, u těchto světel nesmí vpředu svítit ani potkávačky ani obrysovky. Tyhle světla se rozsvítí automaticky po nastartování a maj ovládací vodič vytaženej od obrysovek, takže zhasnou, pokud se rozsvítí hlavní světla. Nemusí při nich svítit ani zadní osvětlení. Teď jsem je zrovna dával na auto, viz foto výše.. :papa

[upravil dne 4/8/10 Michel Cuisseau]

Odesláno

Zapni kľúč zapaľovania do druhej polohy a na cca 2,5-4 sekundy podrž tlačítko na strane smerovkovej páčky ( je to ovládacie tlačítko na hlasové príkazy).Ak to máš v BSI nakonfigurované pôjde ti to.Ak sa ti to aktivuje budeš počuť zvukovú signalizáciu, počítač ti to vypíše a i kontrolka svetiel sa ti rozsvieti. Mne to tak funguje.:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...