King81 Odesláno 3. duben 2010 Odesláno 3. duben 2010 Zdravim pani. Mam takyto mensi problem. Vlastnim 407, 1.6hdi,12/2005. Ked sa zohreje motor, tak mi pri pridani plynu nieco zacne jemne prerusovane popiskovat. Pocujem to vtedy, ked mam otvorene prave predne okno. Pri zavretom nic nie je pocut. Ide to niekde z motorovej casti. Akonahle pustim plyn, piskanie prestane, stlacim plyn opat zacne. Tak isto sa to sprava aj na volnobeh. Pridam jemne plyn, nieco zacne jemne prerusovane popiskovat, pustim plyn, ihned to prestane. Vyskytuje sa to nepravidelne. Inak auto jazdi normalne. Poradite niekto co by to mohlo byt? Diky Citovat
King81 Odesláno 3. duben 2010 Autor Odesláno 3. duben 2010 Ako to myslis, znama neskodna zavada? Da sa s tym zvukom nieco urobit? Uz si sa s tym stretol? Citovat
AnotherOne Odesláno 3. duben 2010 Odesláno 3. duben 2010 Dá sa jedine vymeniť zotrvačník, nový začne pískať zas. Je to teda zbytočné keď psojka funguje normálne. O dvojhmotnostnom zotrvačníku je tu toho písané veľmi veľa. Citovat
King81 Odesláno 3. duben 2010 Autor Odesláno 3. duben 2010 Uz som nieco o nom precital, aj by som skor, ale ma nenapadlo, ze to moze robit prave on. Tusim, ze aj tebe piska, ze? A to ti piska uz stale, alebo niekedy nie? Hlavne by ma zaujimalo, ci piska hned ako nastartujes a pridas plyn. Lebo mne, ako som uz pisal, az po niekolkych kilometroch, hlavne po zohriati motora, ale vcera napriklad az po 40 kilometroch. Citovat
pajo30 Odesláno 3. duben 2010 Odesláno 3. duben 2010 Mne nepíska nič ale pri rozbiehaní mi to niekedy nie vždy keď púšťam spojku tak divne zakvíli doslova zakvíli je to v poriadku ??? Citovat
strick Odesláno 3. duben 2010 Odesláno 3. duben 2010 tak to som tiez zvedavy co to moze byt...sem-tam mi to tiez pri rozbehu zapisti...teda ani ne piskot ako taky ale ako by remen na starej skodule prehrabol...neviem:myslim mam skontrolovanu spojku aj dvojhmotak, setko je OK..hmm Citovat
AnotherOne Odesláno 4. duben 2010 Odesláno 4. duben 2010 Aj ten plechový zvuk pri prudšom pohnutí robí spojka. Mne samozrejme tiež, niekedy to pekne naserie, ale keď funguje... Citovat
AnotherOne Odesláno 4. duben 2010 Odesláno 4. duben 2010 Ako sa to vezme. Mne to robí odkedy som kúpil auto so 115t km už dva roky. Keď je chladno robí to častejšie ako za tepla. Žiadne iné prejavy ako napr. preklzovanie nemám takže len kvôli zvuku vyhodiť pekných pár tisíc sa mi nechce. navyše mi v servise povedali, že aj po výmene to po nejakom čase bude robiť zas. Takže zbytočná investícia. Citovat
King81 Odesláno 4. duben 2010 Autor Odesláno 4. duben 2010 Původně zaslal: AnotherOne Ako sa to vezme. Mne to robí odkedy som kúpil auto so 115t km už dva roky. Keď je chladno robí to častejšie ako za tepla. Žiadne iné prejavy ako napr. preklzovanie nemám takže len kvôli zvuku vyhodiť pekných pár tisíc sa mi nechce. navyše mi v servise povedali, že aj po výmene to po nejakom čase bude robiť zas. Takže zbytočná investícia. To je jasne, ze peniaze kvoli tomu clovek vyhadzovat nebude. Mne spojka ide pekne, bez problemov. Len mi povedz, ci ti to piska hned po starte, alebo az po par prejdenych kilometroch, ci zohriati motora. Len ma to stve, ten zvuk, doteraz bolo pocut len motor:nevim Citovat
pajo30 Odesláno 4. duben 2010 Odesláno 4. duben 2010 Původně zaslal: AnotherOne Ako sa to vezme. Mne to robí odkedy som kúpil auto so 115t km už dva roky. Keď je chladno robí to častejšie ako za tepla. Žiadne iné prejavy ako napr. preklzovanie nemám takže len kvôli zvuku vyhodiť pekných pár tisíc sa mi nechce. navyše mi v servise povedali, že aj po výmene to po nejakom čase bude robiť zas. Takže zbytočná investícia. Ja som auto kúpil zo 130000km a tiež okrem toho zvukového prejavu nepozorujem nič iné a stáva sa to len pri rozjazde a častejšie za studena. Citovat
AnotherOne Odesláno 4. duben 2010 Odesláno 4. duben 2010 Původně zaslal: King81 Původně zaslal: AnotherOne Ako sa to vezme. Mne to robí odkedy som kúpil auto so 115t km už dva roky. Keď je chladno robí to častejšie ako za tepla. Žiadne iné prejavy ako napr. preklzovanie nemám takže len kvôli zvuku vyhodiť pekných pár tisíc sa mi nechce. navyše mi v servise povedali, že aj po výmene to po nejakom čase bude robiť zas. Takže zbytočná investícia. To je jasne, ze peniaze kvoli tomu clovek vyhadzovat nebude. Mne spojka ide pekne, bez problemov. Len mi povedz, ci ti to piska hned po starte, alebo az po par prejdenych kilometroch, ci zohriati motora. Len ma to stve, ten zvuk, doteraz bolo pocut len motor:nevim To popiskovanie robí stále bez ohľadu na teplotu motora alebo okolia. Najlepšie to počuť na voľnobehu pri státi auta keď sa jemne hraješ s plynom. Robia to voľné pružiny na zotrvačníku. Citovat
King81 Odesláno 4. duben 2010 Autor Odesláno 4. duben 2010 Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: King81 Původně zaslal: AnotherOne Ako sa to vezme. Mne to robí odkedy som kúpil auto so 115t km už dva roky. Keď je chladno robí to častejšie ako za tepla. Žiadne iné prejavy ako napr. preklzovanie nemám takže len kvôli zvuku vyhodiť pekných pár tisíc sa mi nechce. navyše mi v servise povedali, že aj po výmene to po nejakom čase bude robiť zas. Takže zbytočná investícia. To je jasne, ze peniaze kvoli tomu clovek vyhadzovat nebude. Mne spojka ide pekne, bez problemov. Len mi povedz, ci ti to piska hned po starte, alebo az po par prejdenych kilometroch, ci zohriati motora. Len ma to stve, ten zvuk, doteraz bolo pocut len motor:nevim To popiskovanie robí stále bez ohľadu na teplotu motora alebo okolia. Najlepšie to počuť na voľnobehu pri státi auta keď sa jemne hraješ s plynom. Robia to voľné pružiny na zotrvačníku. Tak ako pises, najlepsie pocut pri jemnom pridavani plynu. Len mne to je pocut az pri zohriatom motore. Pri studenom motore to ide bez toho piskotu. Nemoze to byt nieco ine? Nic ta nahodou nenapada? [upravil dne 4/4/10 King81] Citovat
AnotherOne Odesláno 4. duben 2010 Odesláno 4. duben 2010 Nepočúval si odkiaľ to ide? Pri zotrvačníku je to jasne počuť z opačnej strany ako rozvody. Citovat
King81 Odesláno 4. duben 2010 Autor Odesláno 4. duben 2010 Původně zaslal: AnotherOne Nepočúval si odkiaľ to ide? Pri zotrvačníku je to jasne počuť z opačnej strany ako rozvody. Ked sedim v aute, tak je to pocut skor na spolujazdcovej strane, teda ked stojim vonku celom k autu, ide to zlava. Citovat
elton Odesláno 4. duben 2010 Odesláno 4. duben 2010 Můžou ti na té straně zvonit kladky od rozvodů. Mě to tak dělalo, vyměnil jsem rozvody a bylo ticho. Citovat
King81 Odesláno 4. duben 2010 Autor Odesláno 4. duben 2010 Původně zaslal: elton Můžou ti na té straně zvonit kladky od rozvodů. Mě to tak dělalo, vyměnil jsem rozvody a bylo ticho. Rozvody mam menene pred cca 3000km, piskanie som si vsimol asi pred necelymi 2 tyzdnami, zhodou nahod ked som prezul:myslim Citovat
AnotherOne Odesláno 4. duben 2010 Odesláno 4. duben 2010 Elton asi myslel kladky na pohone príslušenstva - drážkovaný remeň ktorý je vidieť. Citovat
elton Odesláno 4. duben 2010 Odesláno 4. duben 2010 Klíňák to může být, ale u mě to byly rozvody. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.