Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim pani. Mam takyto mensi problem. Vlastnim 407, 1.6hdi,12/2005. Ked sa zohreje motor, tak mi pri pridani plynu nieco zacne jemne prerusovane popiskovat. Pocujem to vtedy, ked mam otvorene prave predne okno. Pri zavretom nic nie je pocut. Ide to niekde z motorovej casti. Akonahle pustim plyn, piskanie prestane, stlacim plyn opat zacne. Tak isto sa to sprava aj na volnobeh. Pridam jemne plyn, nieco zacne jemne prerusovane popiskovat, pustim plyn, ihned to prestane. Vyskytuje sa to nepravidelne. Inak auto jazdi normalne. Poradite niekto co by to mohlo byt? Diky

Odesláno

Dá sa jedine vymeniť zotrvačník, nový začne pískať zas. Je to teda zbytočné keď psojka funguje normálne. O dvojhmotnostnom zotrvačníku je tu toho písané veľmi veľa.

Odesláno

Uz som nieco o nom precital, aj by som skor, ale ma nenapadlo, ze to moze robit prave on. Tusim, ze aj tebe piska, ze? A to ti piska uz stale, alebo niekedy nie? Hlavne by ma zaujimalo, ci piska hned ako nastartujes a pridas plyn. Lebo mne, ako som uz pisal, az po niekolkych kilometroch, hlavne po zohriati motora, ale vcera napriklad az po 40 kilometroch.

Odesláno

tak to som tiez zvedavy co to moze byt...sem-tam mi to tiez pri rozbehu zapisti...teda ani ne piskot ako taky ale ako by remen na starej skodule prehrabol...neviem:myslim mam skontrolovanu spojku aj dvojhmotak, setko je OK..hmm

Odesláno

Ako sa to vezme. Mne to robí odkedy som kúpil auto so 115t km už dva roky. Keď je chladno robí to častejšie ako za tepla. Žiadne iné prejavy ako napr. preklzovanie nemám takže len kvôli zvuku vyhodiť pekných pár tisíc sa mi nechce. navyše mi v servise povedali, že aj po výmene to po nejakom čase bude robiť zas. Takže zbytočná investícia.

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Ako sa to vezme. Mne to robí odkedy som kúpil auto so 115t km už dva roky. Keď je chladno robí to častejšie ako za tepla. Žiadne iné prejavy ako napr. preklzovanie nemám takže len kvôli zvuku vyhodiť pekných pár tisíc sa mi nechce. navyše mi v servise povedali, že aj po výmene to po nejakom čase bude robiť zas. Takže zbytočná investícia.

To je jasne, ze peniaze kvoli tomu clovek vyhadzovat nebude. Mne spojka ide pekne, bez problemov. Len mi povedz, ci ti to piska hned po starte, alebo az po par prejdenych kilometroch, ci zohriati motora. Len ma to stve, ten zvuk, doteraz bolo pocut len motor:nevim

Odesláno

Ja som auto kúpil zo 130000km a tiež okrem toho zvukového prejavu nepozorujem nič iné a stáva sa to len pri rozjazde a častejšie za studena.

Odesláno
Původně zaslal: King81

To je jasne, ze peniaze kvoli tomu clovek vyhadzovat nebude. Mne spojka ide pekne, bez problemov. Len mi povedz, ci ti to piska hned po starte, alebo az po par prejdenych kilometroch, ci zohriati motora. Len ma to stve, ten zvuk, doteraz bolo pocut len motor:nevim

To popiskovanie robí stále bez ohľadu na teplotu motora alebo okolia. Najlepšie to počuť na voľnobehu pri státi auta keď sa jemne hraješ s plynom. Robia to voľné pružiny na zotrvačníku.

Odesláno

Původně zaslal: King81

To popiskovanie robí stále bez ohľadu na teplotu motora alebo okolia. Najlepšie to počuť na voľnobehu pri státi auta keď sa jemne hraješ s plynom. Robia to voľné pružiny na zotrvačníku.

Tak ako pises, najlepsie pocut pri jemnom pridavani plynu. Len mne to je pocut az pri zohriatom motore. Pri studenom motore to ide bez toho piskotu. Nemoze to byt nieco ine? Nic ta nahodou nenapada?

[upravil dne 4/4/10 King81]

Odesláno

Nepočúval si odkiaľ to ide? Pri zotrvačníku je to jasne počuť z opačnej strany ako rozvody.

Ked sedim v aute, tak je to pocut skor na spolujazdcovej strane, teda ked stojim vonku celom k autu, ide to zlava.

Odesláno
Původně zaslal: elton

Můžou ti na té straně zvonit kladky od rozvodů. Mě to tak dělalo, vyměnil jsem rozvody a bylo ticho.

Rozvody mam menene pred cca 3000km, piskanie som si vsimol asi pred necelymi 2 tyzdnami, zhodou nahod ked som prezul:myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...