Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ahojte,vcera nastartujem auto povolim rucnu brzdu idem sa pohnut a autu sa nechce ako keby mi niekto dal pod koleso klin.Po chvili to ciastocne povolilo a tak som jazdil asi 4km po zastaveni som kontroloval bubny na kolesach a lavy bol brutalne horuci ,mohol by som na nom piect volske oka.cim to bude?lanovodom?

Guest servisman
Odesláno

jednak lanovodím tak i samotnými zadními bubny ,slabší pružiny .Já jsem udělal jedno když jsem dělal zadní brzdy tak lanovody jsem prostříkal olejem,aby šly lehce.Taky může býti načaté lanovodí a tím pádem zadrhává lanko v bowdenu,to by se muselo pak vyměnit za nový

U tebe se jedná o levou stranu,takže bych to pod autem rozpojil lanka a levý lanko zkontroloval promazal.

Guest servisman
Odesláno

dole pod autem kde se spojují lanka brzd dodám foto

[upravil dne 3/4/10 honza406]

Odesláno

u mna ta napravnica je zcela skorodovana tu rozdvojku na lanka som si nevsimol nedavno som menil vodorovne stabil tycky, ked bude teplejsie tak to budem musiet osetrit nejakym naterom

Odesláno

Aj mňa čaká výmena lanka ručnej brzdy, ako píše krtek 2 tak aj mne ostáva visieť ručná brzda na ľavej strane.

Najradšej by som to celé prekopal na kotúčové...

Guest servisman
Odesláno

já levá lanko promazal a mám klid ,závada může býti i v bubnu že se nevrací ta páka co je uvnitř že je zarezlý,chtělo by to i promazat tam jak je ten čep

Odesláno

no tak som stiahol bubon zavada zistena. stalo sa to:na pravej celusti sa odlepil treci segment ten sa este zlomil na dva kusy a navzajom sa prelozili ako ked das krajec chleba na krajec chleba ,tym padom to tlacilo na bubon kolo uz teraz neblokuje no houby to teraz brzdi musim cim skor vymenit celuste

Guest servisman
Odesláno

rovnou obě dvě strany a přitom promazej lanovody a budeš míti klid,někde na foru je tu i jak se seřizuji brzdy

Odesláno

to je jasne ze obidve strany aby brzdny ucinok bol rovnaky jak na lavej tak na pravej strane ,budem musiet este vymenit prachove manzetky na valecku su potrhane

Guest servisman
Odesláno

jj po montáži mnohokráte sešlapuješ pedál aby se vymezila vůle ale je to na delší dobu nebo si drobet pomůžeš pootáčet štelovacím kolečkem

Odesláno

vidim ze nie som sam s podobnymi problemami. :)ked som si precital nazov hned som vedel o co ide... :) ale vidim ze si uz vyriesil... odporucam vymenit obidve strany. ja som menil pred dvomi tyzdnami. na vianoce som vymenil provizorne jednu stranu a druha sa ohlasila do troch mesiacoch. prezri poriadne aj valceky ci nepremokaju, pripadne vymen aj tie. inac samotna vymena je jednoducha vec. zaberie asi hodinku, ak sa ti nic neprihodi. potom by bolo dobre nastavit aj rucnu. podla stavu oxidacie to moze trvat aj dve hodiny kym ju spravne nastavis. priprav si nejake spreje na uvolnovanie skorodovanych spojov, kombinacky a 10 kluc (najlepsie 2ks)...

Guest servisman
Odesláno

já ještě udělal to že jak jsem rozebral spoj uprostřed dole jak jsou ta lanka tak jsem závity projel závitníkem a pak to jde pomalu rukou

Odesláno

khoobo je to tam dost na figu valcek trochu pustil kvapaliny ale to len assi ked sme davali dole bubon jeden piestik sme zatlacili velmi do vnutra.ten plechovy kryt rozdvojky no des jednu matku som musel rezat flexou lebo bola skorodovana a klucik sa pretacal .a nna tej rozdvojke som kontramatku povolil no ten stelovak zase odhrdzaveny a este k tomu take nestastne riesenie tu rozdvojku dat priamo nad trubku vyfuku ten konstrukter sa asi zle vyspal ked to navrhoval . nakoniec sme bubon stiahli na silu .PS ked si steloval rucku vyfuk si mal dole alebo nie?

Odesláno

sak preto som aj pisal ze treba aj kombinacky. :) inac valceky skontroluj este tak o tyzden ci nepremokaju. ak budu ok tak nemen. ja som kontroloval tuto sobotu a jednu kvapku som nasiel visiet na valceku takze vymena. material uz mam nakupeny len cakam kym sa trosku otepli. tiez som pri skladani bubna \"rodil\", ale nakoniec som ho \"stiahol\", aj za pomoci kladiva... :) vyfuk dolu nesiel, len ten kryt. inac tiez som urval jednu matku pri denomtazi krytu, ostatne isli ok. zial to je udel starsich aut. tam kde clovek ocakava pracu na 30 minut, sa zdrzi koli korozii a inym neduhom minimalne hodinu naviac...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...