khoobo Odesláno 22. březen 2010 Odesláno 22. březen 2010 Zdar pani, cez vikend som vymienal celuste na zadnych brzdach a popritom som zistil, ze mi \"premoka\" jeden valcek. Takze v sobotu sa chystam na vymenu. Len sa chcem opytat ci su nejake veci, na ktore si treba dat pri vymene pozor, popripade ci je potrebne nejake specialne naradie a tak... BTW objednal som valceky Bendix, rovnakej znacky ako celuste. Mate nejake negativne skusenosti s touto znackou? Dik za akekolvek rady aj ked myslim, ze tu ina 406-tka so zadnymi cisto bubnovymi przdami nie je. [upravil dne 19/4/10 khoobo] Citovat
El-Chio Odesláno 22. březen 2010 Odesláno 22. březen 2010 Jak ze neni Som ich tiez menil ale mne uz tiekli tak, ze to prestalo brzdit... nic zvlastne to neni, drzi to na jednom srobe a treba odpojit hadicku... jedine co tak to treba poriadne odvzdusnit, ale fakt poriadne popripade to spoj s vymenou brzdovky Citovat
khoobo Odesláno 22. březen 2010 Autor Odesláno 22. březen 2010 No to je jasne ze brzdovka sa bude menit tiez. Aj odvzdusnovat. Ja len ci nie su nejake problemy pri vymeme resp. ci nie je potrebne pouzit nejake tesniace tmely na spoje a pod. Proste zvlastnosti spojene s vymenou. Aby som mal v pripade potreby vsetko poruke a nechodil ako pako po obchodoch pocas vymeny zhanat potrebny material... Citovat
El-Chio Odesláno 22. březen 2010 Odesláno 22. březen 2010 nic jedine kde je tesny spoj a ty ho rozpojis, je ta hadicka a tam tesnenie ani nic nie je.... inak to je vsetko bez akychkolvek tmelov.... Citovat
khoobo Odesláno 27. březen 2010 Autor Odesláno 27. březen 2010 asi sa pytam neskoro, ale kolko brzdovky treba na komplet vymenu? staci pol litra? Citovat
khoobo Odesláno 27. březen 2010 Autor Odesláno 27. březen 2010 kupil som tuto http://valvoline.cz/cs/shop/detail/82-brake-clutch-fluid-dot-3-4/166-brake-clutch-fluid-dot-3-4-250-ml je OK? Citovat
ozzy56 Odesláno 27. březen 2010 Odesláno 27. březen 2010 Původně zaslal: khoobo asi sa pytam neskoro, ale kolko brzdovky treba na komplet vymenu? staci pol litra? na výměnu doporučuju jeden litr (něco ti zbyde),půl litru je zas málo... kapalina má být v normě DOT 4 Citovat
khoobo Odesláno 28. březen 2010 Autor Odesláno 28. březen 2010 tak teda vymena valcekov sa nepodarila. na lavej strane som ani nepohol s pripojenim potrubia na valcek... akurat sa mi podarilo strhat hrany na matke takze to vidim na vymenu valcekov+poslednej casti brzdoveho potrubia. cena nie je az taka zavratna ako som cakal - za obidve strany cca 15€ (na obr. pod c. 13), ale aj tak potesi... budem priebezne informovat o, dufam, uspechu vymeny. ma niekto podobnu skusenost alebo sa tak \"dari\" len mne? [upravil dne 28/3/10 khoobo] Citovat
ozzy56 Odesláno 28. březen 2010 Odesláno 28. březen 2010 khoobo :)nejsi sám,ty hrany převlečné matky se často strhnou, ten spoj se vlastně povoluje po hodně letech, kdy je váleček KO...,na ten druhý spoj trubky k hadici si vem už očko a půjde to... Citovat
Benžík Odesláno 29. březen 2010 Odesláno 29. březen 2010 Na ty převlečný matky je speciální klíček. Takový širší očko, z jedný strany rozříznutý aby šlo nasadit na tu trubičku. Mam ho a ještě nikdy jsem s tim nez..vil hrany matky. Citovat
khoobo Odesláno 29. březen 2010 Autor Odesláno 29. březen 2010 teraz to uz viem aj ja niekde by som ho pozhanal keby som to bol vedel... ale teraz asi nim ine nevymyslim len vymenu trubky... Citovat
khoobo Odesláno 19. duben 2010 Autor Odesláno 19. duben 2010 Takze slava, v sobotu vymene vlaceky + posledna cast potrubia. Vymena prebehla celkom v pohode. Asi najuzitocnejcimmi pomocnikmi boli pilka a kladivo. Kedze valceky boli stmelene so stitom brzdy slusnou vrstvou korozie tak jedina moznost ako ich povolit bola kladivo. Pilka posluzila na potrubie, kedze matky pri valceku nesli povolit. Vsetko som poriadne precistil, stit namazal este zvyskom vazeliny co mi ostala pri vymene celusti pred mesiacom, vsetko poskladal, odvzdusnil. Vysledok uspokojivy, takze brzdy su konecne OK. No a najlepsie na celej vymene bolo, ze som sa nechal v Peugeote opit suchym rozkom a uveril som, ze mi na vymenu bude stacit pol litra brzdovky. OMYL PANI TECHNICI! Musel som ist dokupovat este na benzinku dalsi pol-liter. Akurat mali len nejaky CINOL (znacka mi nic nehovori, vyrobca MoraviaChem) a ten som zmiesal s Valvoline Brake & Clutch fluid. Bolo napisane, ze sa moze miesat s inymi kvapalinami rovnakych specifikacii, takze dufam, ze nebude problem. Casovo som to zvladol za 6 hodin, nikde som sa neponahlal, a je v tom zapocitany aj hodinovy prestoj kvoli zhananiu brzdovky. Najviac casu som stratil odvzdusnovanim, kedze som nemal poriadny zdvihak, len ten co je v aute standardne na vymenu rezervy. Musel som dva krat obist cele auto, zhodit koleso odvzdusnit, nahodit koleso presunut sa ku dalsiemu... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.