Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Prosím Vás tímto o radu koupil jsem čerpadlo na klínový řemen a potřeboval bych na něm předělat řemenici na plochý řemen vše mám ale řemenici na klínový řemen nemůžu sundat ještě jsem to nedělal nevím jak tam drží,lechce jsem za ni vzal stahovákem a nešla v hřídeli je díra na torx a niž závit 10 nevím jak dál. Děkuji za odpověď

j.kalvoster@seznam.cz

[upravil dne 21/3/10 jilek]

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Zdravím! Podařilo se Vám někomu tu řemenici sundat? Mám podobný problém, řemenici mám průměr 12cm, v ose je imbus 9 - nejde povolit.

Na studeném motoru mi v čerpadle praská (zvuky jako když někdo střílí kamínky proti plechové desce, nebo tak něco), na teplém zvuk zmizí. Máte někdo zkušenost s tím jak to vyřešit? Rozebrat se prý čerpadlo nedá a nové není moc k sehnání. Mám obavy, že když si koupím na vrakovišti jiné, tak to bude v podobném nebo horším stavu.. To moje je asi původní, takže má za sebou 262000.

Řemen je napnutý tak akorát, zkoušel jsem ho povolit i utáhnout a nic nepomohlo, když je volnější tak je to ještě horší.

Děkuju Vám za rady! H.

[upravil dne 12/7/10 HonzaGRDT]

Odesláno

Děkuju. Když jsi to sundaval, tak jsi použil hrubou sílu, nebo jsi to ohřál, nebo jak se Ti to povedlo?

Slyšel jsem, že se může stát, že při zpětné montáži pak řemenice bude volná. Co s tím potom?

Další dotaz: Co byste radili: Je lepší sehnat čerpadlo z vrakoviště a doufat že to bude lepší nebo za 8000 nové (a ještě řešit problém s jinou řemenicí.. Opravdu se nedá rozebrat?:myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...