Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdarky,

přítelkyni nyní hledám ňákýho miláčka na 4 kolech ... A zatím se mi nejvíce zalíbila z aut (které by se jí líbily) Peugeot 307cc ... Bohužel ho nikdo z okolí známých nemá tak vůbec netuším zda by to byla dobrá koupě ... Tzn. prosím vás, kteří s ním mají ňáké zkušenosti - tak sem s nimi ...

Zejména: spolehlivost, spotřeba x objem motoru (zejména pro jízdu ve městě), cena dílů a SERVISU a hlavně OVLADATELNOST tohoto auta (parkování apod...)

Předem mockrát děkuji za všechny odpovědi ... ;):super

Odesláno

nechcela by priateľka a obzvlášť do mesta radšej 206 cc?

Neviem ako najvyšší motor (2,0 16V), ale 1,6 ka ide pekne. Dokáže sa celkom dobre rozhýbať aj pri predbiehaní. Ten dvojliter musí ísť ako drak :) Na 1,6 ke bude spotreba po meste v závislosti od štýlu jazdy od 7l vyššie. Ovládateľnosť nie je boh vie čo - má pomerne veľký polomer zatočenia. Na plne vytočený volant mi poriadne nestačia ani dva pruhy aby som sa otočil. Napr. fabia ja na tom o dosť lepšie a to nehovorím o otcovej RAV ke - tá sa otoči snáď na mieste :) V aute je kopa priestoru a je pohodlné. Na druhú stranu má dosť tvrdý podvozok, ktorý vie búchať a klepať, ale zas pekne drží na ceste. Náhradné diely sú drahé (samozrejme origo.) a servis tiež, ale na čom v súčastnosti nie je? A spoľahlivosť závisí len od konkrétneho kusu a predchádzajúceho majiteľa :papa

Som popísal, to čo by malo byť aj na CC-čku rovnaké ako na hatchbacku...

[upravil dne 14/3/10 omegascream]

Odesláno

No s tým 2,0l benzínom je to slabota.

Kupoval ho spolužiak z výšky a zavolal ma na pomoc pri výbere.

Bol som sa na tom previezť a teda nič moc. Pripadalo mi to divne sprevodované. Bolo to treba riadne vytočiť do otáčok. Lebo napr. služobná Ochtávka 1,6 je oproti tomu žihadlo.

A v zadu moooc málo miesta. Je to len pre dvojicu a lákadlo na babenky.:D

Odesláno

Ja som este celkom cerstvy majitel 307cc ale to auto proste milujem :aut Samozrejme ze ma aj svoje nedostatky ale skor ide o uhol pohladu.. Tvrdy podvozok niekomu nevyhovuje no mne zase vyhovuje perfektne lebo auto je v zakurtach ako pribite. Posilnovac riadenia ma variabilny ucinok a je to perfektna vecicka takze sa auticko dobre ovlada. Na parkovanie si treba trochu zvykat lebo sedenie v CC je dost nizko a tazko sa odhaduje predok auta kedze ho nevidno ale vzadu je to pohoda kedze mam parkovacie snimace.. Vrchol tociveho momentu je az na 4000 ot. ale ma to zase vyhodu v tom ze ked chce niekto jazdit na spotrebu tak jazdi do takych 2500 ot. a ked potrebuje predbiehat alebo sa trosku vyblaznit tak motor krasne taha od 3000 az do 6000 ot. Vzadu je naozaj malo miesta ale nie je to urcite nic strasne.. Preboha ved je to coupe tak koho zaujima miesto vzadu :D Spotrebu mam v zime podla PP 8.1L a na letnych gumach som mal zhruba 7.1L ale je pravda ze jazdim vacsinou medzi mesto. Jazdim vacsinou kludne ale zase sa niekedy neudrzim a hlavne pri akceleracii mu trosku slapem po krku :roll. Inak sedadla su nenormalne pohodlne len ked mozem poradit tak urcite brat kabrio v kozi :super Tak snad sa dobre rozhodnes a najdes zachovaly kusok :papa

Odesláno

tak mne sa aj tá 100 koňová fabia zdá proti môjmu na prvý pohľad ako žihadlo, ale na druhý určite nie :) Ono je to len úvodný pocit, že dobre ťahá (z miesta na prvé stupne), ale potom už ju môžeš vytočiť koľko chceš a nič viac zo seba nevyžmýka. Na mojom musím vypáliť otáčky a pedál dať na podlahu, ale potom sa to aj seriózne derie dopredu....aspoň taký je môj pocit z toho. Takže u dvojlitra by som to stále nevidel ako problém. Aj keď je fakt, že ešte som ho neskúšal, tak len tak \"strieľam\". Ale je fakt, že do mesta by to potom asi chcelo niečo pružnejšie sprevodované. Ono naopak tá fabka je zas na diaľnici dosť peklo.

Ináč u cc sa nedá očakávať veľa miesta vzadu, to je jasné.

Odesláno

no toho se právě celkem dost bojím ... nechci ňák urážet ženy, ale jak jsem psal chci to pro mou přítelkyni, která má najeto vážně hodně málo a potřebuje auto do města kde to parkování je občas extrém i pro zkušenýho řidiče s velmi dobrým odhadem natož pro mladou holku... :(

A jak je na tom klasická 307 ? že bych jí ukecal na ní ... [klasická 307 se mi líbí v kombinaci s HDIčkem ... co jsem slyšel tak spotřeba je u těhle kousků minimální :)]

Odesláno
Původně zaslal: Sedlyn

no toho se právě celkem dost bojím ... nechci ňák urážet ženy, ale jak jsem psal chci to pro mou přítelkyni, která má najeto vážně hodně málo a potřebuje auto do města kde to parkování je občas extrém i pro zkušenýho řidiče s velmi dobrým odhadem natož pro mladou holku... :(

A jak je na tom klasická 307 ? že bych jí ukecal na ní ... [klasická 307 se mi líbí v kombinaci s HDIčkem ... co jsem slyšel tak spotřeba je u těhle kousků minimální :)]

mam na prodej 307cc 2.0 hdi 100kw :-)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...