martis Odesláno 9. březen 2010 Odesláno 9. březen 2010 ahojte dnes som isiel na aute zastavil som na parkovisku a pocujem ako keby jeden ventil klepal,ked mi prida tak to zrychluje alebo nejako tak ked ine na volnobeh tak ma pravdilne klepanie,pocut to z tej cast ako su vyfukove zvody,mam novy rozvodovy remen,novy olej castrol 5w-40,olejovy filter fram.od kedy som emnil olej som spravil asi 300km a teraz zacalo to klepat.moze byt problem v oleji?bolo mi povedane ze je husty olej a ze klepe nejaky hydraulicky ventil ci co.a ked som menil stary tak ked som ho vybral tak bol doslovne ako voda.uplne riedky a teraz som daval asi hustejsi.viem ze vyrobca neodporuca na moje auto ale co by sa stalo keby som dal 5w-30 alebo 0w-30?? mechanik mi odporuca dat taky olej hmmmmm [upravil dne 9/3/10 martis] Citovat
Guest SB Odesláno 9. březen 2010 Odesláno 9. březen 2010 Olej je pre to auto vhodný, skôr Ti odišiel hydroventil, ten má tiež leu určitú životnosť cca 1oo až 120 tis. km. Ale môže odisť aj skôr Citovat
martis Odesláno 9. březen 2010 Autor Odesláno 9. březen 2010 super,a ke je toto vadne je zlozita vymena?a co stoji taky hydroventil?staci kupit 1ks?alebo teba 16ks???? Citovat
martis Odesláno 9. březen 2010 Autor Odesláno 9. březen 2010 pozeral som do servicebox a nenasiel som tam nic ohladom ventilov ja ich asi ani nemam som chcel najst ze kolko by stal jeden hydroventil ale neviem to nast. Citovat
Y2K Odesláno 9. březen 2010 Odesláno 9. březen 2010 Podla mna ich mas a mas ich 16. Neviem ako pre tento motor ale pre moj stoji jeden 30 E a mam ich 24 Teda ja mam na mysli hydrovahatka, hydroventil nebude EGR? [upravil dne 9.3.2010 Y2K] Citovat
čakom Odesláno 9. březen 2010 Odesláno 9. březen 2010 na XU stoji jeden hydroštel 790,- na EW 910,- Citovat
BoneDaddy Odesláno 9. březen 2010 Odesláno 9. březen 2010 V replice cca 600 kč na EWčko. Já bych tedy olej řidší olej nedával. Citovat
pastorek Odesláno 9. březen 2010 Odesláno 9. březen 2010 Tak hydroštel na tvoje auto má číslo 0948 99 a stojí v Peugeote 38 €. Náhrada INA je za 34 €. Citovat
qmysak Odesláno 9. březen 2010 Odesláno 9. březen 2010 taky mě sere to klepání ventilů, ale opravit to není žádná alevná záležitost teda:blicismajlik to ty hydroštely budu mět ještě dražší když mám 2,2 hdi:grr Citovat
godzila.01 Odesláno 9. březen 2010 Odesláno 9. březen 2010 Hydroštos od metelli stojí u nás v plné ceně 400kč.... http://www.maximizeronline.com/?action=items&engine_no=lfy&cartype=35836&group=721 pro mně mín Spíš bych tam nalil 10W40 a nějakej svinec na utišení chodu motoru a nějak moc bych to neřešil.... Podle mně je 5W40 zbytečně řídkej olej na ten motor [upravil dne 9/3/10 godzila.01] Citovat
martis Odesláno 9. březen 2010 Autor Odesláno 9. březen 2010 mam ew10j4,olej som nalial taky ako vyrobca odporuca a ten som lial tiez do mojho stareho motora 5w-40.cize hybdrovahatka a keby som vymenil celu hornu cast kde je vacka aj ventili z mojho druheho motora?? tam bolo vsetko ok. hmmm Citovat
pastorek Odesláno 9. březen 2010 Odesláno 9. březen 2010 Lacnejšie ťa víde vyneniť ten hydroštel ale ja osobne by som to neriešil. Po výmene oleja sú vždy trochu hlučnejšie. Citovat
godzila.01 Odesláno 9. březen 2010 Odesláno 9. březen 2010 Doporučený je 5W40 to vím,ale alternativa je kvalitní 10W40 jako mám já.... Je hustčí a mělo by hydroštosy trochu stichnout Záleží taky jak moc to je slyšet,ale asi bych to nějak extra neřešil... Citovat
martis Odesláno 9. březen 2010 Autor Odesláno 9. březen 2010 pastorek-ale ja mam v garazi cely vrch motora vacky,ventili,sacie potrubie (cely vrch) a je ok spodok je vadny ale ventili ... su neposkodene.po vymene oleja uz som nabehal dost km nato by boly hlucne,ale ono ked som vymenil olej isieli ventili ticho ale az dnes zacal klopkat,ale teraz zase je ticho.zeby sa samo opravilo.inak tak ako som pisal pastorkovy tak je tam pocut pri vyfukovom potruby hucat taky zvuk ako keby nieco povolene alebo srubka vo vyfuku mam sice rozthnutu ten vlnovec navyfuku tak zatim toto neriesim musim to vymenit a dufam ze to stichne a ze to nema vplyv na chod motora.toto hucanie co som pisal tak to hucalo aj pri starom oleji a aj na novom,vymenim vlnovec pripadne cely vyfuk a uvidime.toot by bolo lepsie asi pocut.som skusal to nahrat ale nieje to pocut. ;( Citovat
Y2K Odesláno 10. březen 2010 Odesláno 10. březen 2010 Pozeram ze na moj motor tam stoja 408 CZK. To je tak o polovicu menej nez origos. Zeby som zas rozmyslal nad starou dilemou Citovat
martis Odesláno 10. březen 2010 Autor Odesláno 10. březen 2010 y2k nemas kde davat peniaze? pokial ti to ide normalne tak nechat to tak ,mam este jendu novinku v servise ked vymenim motor bol vypusteny olej a nalialy ho naspet tak ked ho nastartovali otacky boly na 6000 hmmm mohlo este nieco ine poskodit??? Citovat
Y2K Odesláno 10. březen 2010 Odesláno 10. březen 2010 To nie je o peniazoch To je o tom ze sa chcem konecne zbavit toho posrateho klepotania...aj ked to teda robi iba ked sa nechladia Citovat
godzila.01 Odesláno 10. březen 2010 Odesláno 10. březen 2010 Ti případně seženu ještě levnějc,mám no to ještě slevy Stačí si pak říct... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.