Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

ahojte dnes som isiel na aute zastavil som na parkovisku a pocujem ako keby jeden ventil klepal,ked mi prida tak to zrychluje alebo nejako tak ked ine na volnobeh tak ma pravdilne klepanie,pocut to z tej cast ako su vyfukove zvody,mam novy rozvodovy remen,novy olej castrol 5w-40,olejovy filter fram.od kedy som emnil olej som spravil asi 300km a teraz zacalo to klepat.moze byt problem v oleji?bolo mi povedane ze je husty olej a ze klepe nejaky hydraulicky ventil ci co.a ked som menil stary tak ked som ho vybral tak bol doslovne ako voda.uplne riedky a teraz som daval asi hustejsi.viem ze vyrobca neodporuca na moje auto ale co by sa stalo keby som dal 5w-30 alebo 0w-30?? mechanik mi odporuca dat taky olej hmmmmm

[upravil dne 9/3/10 martis]

Odesláno

Olej je pre to auto vhodný, skôr Ti odišiel hydroventil, ten má tiež leu určitú životnosť cca 1oo až 120 tis. km. Ale môže odisť aj skôr

Odesláno

pozeral som do servicebox a nenasiel som tam nic ohladom ventilov ja ich asi ani nemam :) som chcel najst ze kolko by stal jeden hydroventil ale neviem to nast.

Odesláno

Podla mna ich mas a mas ich 16.

Neviem ako pre tento motor ale pre moj stoji jeden 30 E a mam ich 24 :papa

Teda ja mam na mysli hydrovahatka, hydroventil nebude EGR? :myslim

[upravil dne 9.3.2010 Y2K]

Odesláno

taky mě sere to klepání ventilů, ale opravit to není žádná alevná záležitost teda:blicismajlik to ty hydroštely budu mět ještě dražší když mám 2,2 hdi:grr

Odesláno

mam ew10j4,olej som nalial taky ako vyrobca odporuca a ten som lial tiez do mojho stareho motora 5w-40.cize hybdrovahatka a keby som vymenil celu hornu cast kde je vacka aj ventili z mojho druheho motora?? tam bolo vsetko ok. hmmm

Odesláno

Doporučený je 5W40 to vím,ale alternativa je kvalitní 10W40 jako mám já.... Je hustčí a mělo by hydroštosy trochu stichnout :) Záleží taky jak moc to je slyšet,ale asi bych to nějak extra neřešil... :)

Odesláno

pastorek-ale ja mam v garazi cely vrch motora vacky,ventili,sacie potrubie (cely vrch) a je ok spodok je vadny ale ventili ... su neposkodene.po vymene oleja uz som nabehal dost km nato by boly hlucne,ale ono ked som vymenil olej isieli ventili ticho ale az dnes zacal klopkat,ale teraz zase je ticho.zeby sa samo opravilo.inak tak ako som pisal pastorkovy tak je tam pocut pri vyfukovom potruby hucat taky zvuk ako keby nieco povolene alebo srubka vo vyfuku mam sice rozthnutu ten vlnovec navyfuku tak zatim toto neriesim musim to vymenit a dufam ze to stichne a ze to nema vplyv na chod motora.toto hucanie co som pisal tak to hucalo aj pri starom oleji a aj na novom,vymenim vlnovec pripadne cely vyfuk a uvidime.toot by bolo lepsie asi pocut.som skusal to nahrat ale nieje to pocut. ;(

Odesláno

y2k nemas kde davat peniaze? :) pokial ti to ide normalne tak nechat to tak :),mam este jendu novinku v servise ked vymenim motor bol vypusteny olej a nalialy ho naspet tak ked ho nastartovali otacky boly na 6000 hmmm mohlo este nieco ine poskodit???

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...