nullpointer Odesláno 9. březen 2010 Odesláno 9. březen 2010 Zdravím, mám Peugeot 307 1.4HDI, r.v.2004 a již při koupi se 60tis km má motor při různých otáčkách jiný zvuk. Je to slyšet okolo 2000ot, kdy motor vydává dost šílené sípání, chrchlání apod a třeba při 2300ot už je to zase jakž takž normální...pod 2000ot je motor tichý a při 3000ot už moc ne, ale má stejnou zvukovou frekvenci ..Při volnoběhu a změně otáčet je to v pořádku. Nyní mám najeto 160tis km a zvuk je pořád stejný..měnily se rozvody, výfuk, filtry... Zatím mi nikdo k tomu nic neřekl, že prej je to prostě HDI, což se mi moc nezdá...Vím že je to těžké posoudit, když to neslyšíte, ale kdyby aspon někdo hodil nějaký nápad, budu moc rád. Hlavně nepiště nic s turbem! Díky Honza Citovat
Matuzalem401 Odesláno 9. březen 2010 Odesláno 9. březen 2010 Moze to bit turbo !Kamosovi na fokuse to vydavalo podobne zvuki a mal ulomenu lopatku na turbe a kusok znej tam robil poriadny ramus .Auto islo pritom v pohode !Skus si to dat niekde pozriet . Citovat
ozzy56 Odesláno 9. březen 2010 Odesláno 9. březen 2010 když má 100 tisíc km stejný zvuk--nebude to normální stav? Citovat
nullpointer Odesláno 9. březen 2010 Autor Odesláno 9. březen 2010 to už jsem taky slyšel, ale takhle by se ten motor fakt choval neměl jinak to turbo je možný...ale zase když pustim klimatizaci, tak se ty zvuky výrazně vytratí...? Citovat
Matuzalem401 Odesláno 9. březen 2010 Odesláno 9. březen 2010 Asi pri 1500 zapina turbo takze pri 2000 to pocujes najviac ?!!! Myslim ze to moze bit turbo ! Citovat
nullpointer Odesláno 10. březen 2010 Autor Odesláno 10. březen 2010 no právě....jenže když během 100tis km je to pořád stejný, tak je mi to zase divný... a ještě když se zapne klima, tak to skoro zmizí, nevim jaký vliv na to může mít...? Citovat
shark734 Odesláno 10. březen 2010 Odesláno 10. březen 2010 skus pozret vôlu klinoveho remena...mozno mas slabo napnutu napinaciu kladku a remen presmykuje..pri zopnuti klima kompresora sa moze napnut...molo by to byt to PS: turbo nespina, stale je v behu, len ucinok ma od urcitych otacok Citovat
OloZX6R Odesláno 11. březen 2010 Odesláno 11. březen 2010 No když píše, že při zapnutí klima to nedělá, tak by mohla být špatná spojka v klima kompresoru, na jízdu nemá vliv, auto ujede zcela beze změn těch 100000km a přitom kompresor dělá rámus...zkusil bych to nastartovat, lehnout pod a poslouchat, odkud to jde při jakejch otáčkách,,,jinak ten kompresor byl poměrně často zdrojem divnejch zvuků i u jinejch značek a často se mění i na záruku...zkušenej mechanik by to měl poznat během chvilky... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.