Pa.vlos Odesláno 19. únor 2010 Odesláno 19. únor 2010 Tak mi včera odešlo moje staré dobré JVC kd g331. Přestalo hrát CD. Měl jsem ho 3,5 roku. Dneska jsem pořídil a instaloval Kenwood kdc-w 4044 a můžu říct, že rozdíl ve zvuku patrný je. Takové čistší, detailnější, řekl bych, že i samotné rádio je pečlivěji zpracované. Pokud někdo v tuto chvíli váhá nad výběrem autorádia....tak s tímto typem rozhodně nic nezkazíte. Citovat
peugeot09 Odesláno 19. únor 2010 Odesláno 19. únor 2010 Gratuluji spokojenému majiteli, ale za tu cenu se dají sehnat i lepší. Ať slouží. Citovat
Pa.vlos Odesláno 19. únor 2010 Autor Odesláno 19. únor 2010 Děkuji a jaké máš na mysli? zajímavý je, že po rozebrání toho JVC jsem zjistil, že plno vnitřností je Panasonic Citovat
peugeot09 Odesláno 19. únor 2010 Odesláno 19. únor 2010 To není nic nového. Spousta autorádií je takřka nachlup stejná, pouze využívá jiný koncový stupeň, který ještě může být různě provázán s řídící částí. Mechanika je taky principielně stejná, liší se jen použité díly typu laser, motorek, řídící obvod... Které mám na mysli? Nevím, třeba starší Sony jsou zvukově na špičkové úrovni, i když tam se není čemu divit. Využívají hodně solidní koncový integrovaný obvod Toshiba. Ty řady jsou označené tuším jako GT nebo MP, jenom nesmí mít přídomek S, nebo se nesmí jednat o nižší řadu. Důvody tu nehodlám rozepisovat. [upravil dne 19/2/10 peugeot09] Citovat
Rejty Odesláno 24. únor 2010 Odesláno 24. únor 2010 ale tak znas tu hlasku ze i nejlepsi Sony nebude hrat jako nejlevnejsi Alpina??:-D:aut Citovat
peugeot09 Odesláno 24. únor 2010 Odesláno 24. únor 2010 Znám a zajímalo by mě, kdo takový nesmysl vymyslel. Tam nejde ani tak o značku, jako o konkrétní cenovou relaci či spíše modelovou řadu. Díky tomu zhruba víš co Tě uvnitř čeká a jak to autorádio zhruba bude hrát. Vybírat si jenom podle značky je přežitek. Citovat
Pa.vlos Odesláno 24. únor 2010 Autor Odesláno 24. únor 2010 Asi tak, jak jsem psal, po rozebrání JVC bylo tak 20-30% vnitřností Panasonic. Jak psal peugeot09 o určitých rádiích Sony, které využívají koncové integrované obvody Toshiba, tak třeba právě DVD přehrávače Toshiba využívají optické mechaniky Sony je to zajímavé..... nicméně zvuk toho Kenwoodu je opravdu lepší než mého předchozího JVC, který nedisponovalo zesilovačem MOSFET - i když to je asi zavádějící Citovat
peugeot09 Odesláno 24. únor 2010 Odesláno 24. únor 2010 Zesilovač MOSFET...hmm. MOSFET technologií jsou vyráběné maximálně tak malé tranzistorky v předzesilovacím stupni, koncový stupeň je v drtivé většině případů (nebo ve všech?) obyčejný monolytický, integrovaný obvod. Slovo MOSFET je v tomhle případě jenom marketingový tah výrobce. Nejde ani tak o to, jak autorádio vypadá uvnitř na první pohled, ale o celkovou topologii. Některému výrobci se třeba o hlasitost stará tenhle obvod, dalšímu zas támhleten. Jeden má část tuneru umístěnou vpravo, jiný vlevo. Další třeba umístí výkonový integrovaný obvod na stranu, jiný ho dá dozadu. Říct, že \"Panasonic z 30% vypadá stejně jako vnitřek JVC\" taky nejde, protože to ani zdaleka nemusí být pravda. Už jen z toho důvodu jsem si vlastní autorádio vždy vybíral podle schématu případně i rozložením součástek a nákresem vodivých cest na desce plošných spojů. Věděl jsem přesně co kupuju a jaké úpravy případně můžu v topologii udělat, abych z ní dostal maximum. Ale to je vlastně jedno. [upravil dne 24/2/10 peugeot09] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 24. únor 2010 Odesláno 24. únor 2010 Tak nazor laika , pred tym sem mnel kenwood 4 kovej rady, neviem presne typ, po prechode na Alpine 1000 a 1 Ovladatelnsot sa mi zdala trocha lepsia u kenwoodu, ale zvuk je s alpina iny , lepsi, vice moznosti zakladneho nastaveni ... Citovat
Pa.vlos Odesláno 25. únor 2010 Autor Odesláno 25. únor 2010 Každej názor je přínosem . Jen tak dál. Citovat
573v0 Odesláno 28. duben 2010 Odesláno 28. duben 2010 No nedá mi to aj tiež sa pripojím, mám presne ten model ako Pa.vlos a som s ním plne spokojný. V aute som vystriedal veľa rádií- vyššiu radu od Sony, jeden starší Philips, strednú triedu od JVC a aj jeden NoName šunt a nič sa nevyrovnalo Kenwoodu. Ten NoName je hanba nazývať rádiom, ostatné boli na tom lepšie, práve ten philips mi prirástol k srdcu aj keď to hralo len CD-audio. Ale inak Kenwood má solídne nastavenia čo sa týka nastavenia hĺbky tónu, rozloženia zvuku, má to aj prkotiny typu bassboost ale celkovo super za tú cenu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.