Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Jeste me napadlo nechat do podlozek vyvrtat jeste jedny diry ale presny a nechat dlouhy srouby. Je to dobry, nebo zavitovy vlozky budou lepsi? Nikdy jsem podlozky nemel, tak nevim.

Odesláno

tak nevim ale přijde mi že plácáte nesmysli. šrouby nejsou namáhány na střich a ani nemůžou. To se stane když sou povolený a pak taky uletěj protože na střich vydržej mín než na tah.Monent je přenášen styčnou plochou kola a náboje které k sobě šrouby jen přitlačují. A soustružník ti takhle podložky neupraví to na soustruhu ani nejde bud na vrtačku nebo na frézku s děličkou.

Odesláno

Tak ted uz vubec nevim co s tim. Kotouce taky nemaji ty diry presne stejne velky jako srouby, presne je drzi jenom ty zapusteny M6 a ty se taky neustrihnou, mozna to fakt drzi za stycnou plochu, ne za srouby.

Odesláno

Capy má pravdu. Drží to třením.

už 3 roky jezdím s podložkama a mám tam obyč (tuším pevnost 10.9 nebo 8.8 - podívám se jestli to nemají vyraženo na hlavě) pozink šrouby s integrovanou podložkou (něco jako DIN 9621) a pod nima ještě podložku. Zběsilejch rozjezdů a brždění to taky už vydrželo dost. Kolo se nopovoluje, za jízdy neodpadá od auta, nic nepraská ani jiné katastrofické scénáře ;).

jo, podložky vpředu 15 a vzadu 25mm

Odesláno

Nevie niekto poradit nejaku inu spolahlivu znacku poistnych skrutiek ako mcgard? Mam aj tie ale chcem 2x :)

Nema niekto skusenost s OZ racing?

Inak najdlhsie sroby od mcgard su 49mm

[upravil dne 8.2.2010 Bloodeye]

Odesláno
Původně zaslal: Capy

tak nevim ale přijde mi že plácáte nesmysli. šrouby nejsou namáhány na střich a ani nemůžou. To se stane když sou povolený a pak taky uletěj protože na střich vydržej mín než na tah.Monent je přenášen styčnou plochou kola a náboje které k sobě šrouby jen přitlačují. A soustružník ti takhle podložky neupraví to na soustruhu ani nejde bud na vrtačku nebo na frézku s děličkou.

soustružník mi nožem na podložce přesně vyznačí kružnici, na které už lehce vyznačím středy otvorů pro nové závity kolových šroubů (vložky)...,to ostatní na soustruhu opravdu neudělá,vím...

já bych na svém voze 60 mm dlouhé kolové šrouby nechtěl :roker

Odesláno

No právě proto se ptam na ty vložky, až budu vědět co tam dát, začnu shánět kdo to udělá. Takový vložka závitů jako tam dal Čakom by se mi líbily. Nevíte kde je sehnat?

[upravil dne 8/2/10 Benžík]

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Bez kodu ho neseženeš, univerzální na to určitě neni. Asi jedině do servisu a navařit matky na šrouby.

Můžeš na to zkusit natlouct ořech z goly a tim to povolit, ale na to asi budou ty šrouby moc tvrdý.

[upravil dne 4/4/10 Benžík]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...