Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobry den, stava sa mi, ze z casu na cas motor prepne akoby do ineho rezimu, spotreba vzrastie, vykon klesne (normalne zabera uz pod 1tis otacok, tu az pri 1200, citit hlavne do kopca), motor ma iny, plechovy zvuk, ked dam nohu z plynu so zaradenou rychlostou, pocitac ukazuje na miesto nuly spotrebu okolo 1,5-2 litre, po zastaveni citim zapach v oblasti vyfuku. Po opatovnom nastartovani resp. niekedy aj pocas jazdy sa to vrati zase do normalu. Viete mi niekto poradit? Dakujem.

Odesláno

Dakujem za nazory, zajdem s tym do servisu a dam vediet, na co prisli.

Myslel som, ze by to mohla byt este regeneracia FAP (v poslednej dobe jazdim kratke trasy), ale aj po prevetrani 100km pri 110 km/h sa mi to stalo znovu.

Odesláno
Původně zaslal: Yantschi

Urcite do servisu, moze to byt viac moznosti, jednou z nich je napr. vodna pumpa.

Ahoj preco si mylsis ze by to mala byt vodna pumpa co s tym ma spolocneho. Inak ale to je asi len zdanie aj ja ked vypnem motor a nastartujem tak sa zmeni zvuk motoru ale mozno je to len zdanie. Inak teraz v zime sa motor nevie zohriat na 90stupnov. Rucicka je tak na 85stupnov max mate aj vy taku skusenost? vdaka

Odesláno

Ja sa len domnievam, lebo pokles vykonu moze suvisiet aj s vodnou pumpou. Mne to vyjde na 90° a to uz po cca 15min jazde po meste. Akonahle vsak dam silnejsie kurenie, klesne na tych 80-85°. Ale neriesim to. S tym zvukom som si to zatial nevsimal, samozrejme ked je studeny motor, tak vrci viac ako zohriaty, ale skusim si vsimnut ako to bude zo zahriatym motorom.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ja mám obdobný problém s 308 SW 110K FAP. Asi po 800 až 1000 km sa prejavuje to isté. Pokles výkonu motora, zvýšenie okamžitej spotreby až na trojnásobok . Skúšal som aj pri 55 km rýchlosti jazdu na tempomat, aby som eliminoval ľudský faktor, ale stále sa prejavoval pokles výkonu, skoro až trhanie motora, pričom pri zaradenej štvorke a 55 km rýchlosti spotreba pekne postupne stúpala až na 12 litrov. Bol som aj v servise, kde ho dali na diagnostiku, ale žiadna závada sa tam neobjavila. Taktiež mi povedali, že to môže súvisieť s regeneráciou FAP, ale normálne by som to nemal zbadať. Takže teraz sledujem kilometre , kedy sa to znova prejaví, aby skontrolovali kedy prebehla regenerácia. Až po prečítaní tohto príspevku som si spomenul, že taktiež som cítil taký zvláštny zápach z výfuku, takže dík za popis. Dúfam , že na niečo mechanici prídu. Nerád by som bol , keby to bola predzvesť nejakej horšej závady. Ináč som s autom veľmi spokojný, je pohodlné a variabilita priestoru je na nezaplatenie.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...