Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj lidičky jsem tady úplně nová, takže zdravím všechny. Mám malý problém se svým mazlíkem, přesně řečeno s peugeot 106, 96, 1,5 diesel. Nejde nastartovat a mí kamarádi už snad zkusili úplně vše...nový palivový filtr, vyčištěná palivová nádrž, žhaviče, trysky byly repasované. Normálně točí, ale ani neškytne. Poradíme mi prosím někdo kde by mohl být ještě problém?Díky předem

Odesláno

Na čerpadle je elektricky ovládaný ventil. Uzavírá přívod nafty do čerpadla. Musí na něm být napětí aby se otevřel. Ventil tam je kvůli tomu aby se dal vypnout motor. Diesel nemá zapalování a tenhle ventil je jediná možnost jak motor zastavit (kromě udušení). Najdeš ho snadno, vede k němu drátek, nejspíš jedinej, kterej vede k čerpadlu.

[upravil dne 3/2/10 Benžík]

Odesláno

Pokud do trysek jde nafta tak to tímhle nebude. Napadá mě už jenom přeskočenej rozvoďák, stačí o zub, motor se nepoškodí, ale nejde nastartovat. Psala jsi že žhaviče jsou zkontrolovaný, funguje relé žhavení? Je na svíčkách napětí?

Odesláno

Žhaniče jsou nové a réle je funkční. Ještě mě napadlo, že když to roztlačím tak to po metru chytne a když se potom zahřeje tak normálně startuje, ale klepe jak svině...

Odesláno

Tak to nevim, možná vůle ventilů, nebo fakt ty rozvody. Pokud to nestartuje v mrazu tak to můžou zpusobovat špatný tlaky ve válcích. Ještě by to mohlo být špatně nastavený čerpadlo (málo nafty), ale na to by snad páni mechanici přišli.

Odesláno

To nejsou žádní mechanici, jen takoví malí kutilové a laici, ale něco o tom ví...Zítra kouknout na ty rozvody a uvídíme...Zatím strašně moc děkuji....Budeš tu i zítra, když tak se ozvu....

Odesláno

Jo filtr je vyměněný, jen moje \"pány mechaniky\" zajímá, jestli se třeba ta voda nebo ten bordel nemohl dostat do čerpadla anebo k tryskám a nějak je poškodit...

Odesláno

Neroztlačoval nikdo a špatně to startovalo tak na po třetí po čtvrté. S tím jsme to dávali do servisu a mechanik nám řekl, že jsou nefunkční dva žhaviče a všechny trysky. Najeli jsme po opravě 300 km, začalo to klepat a za pár dní i startovat...

Odesláno

To opravdu nevim, asi bych jim to vrátil s podezřenim na ty žhaviče. Víc Ti neporadim. možná přes den až tu bude víc lidí Ti někdo napíše něco užitečnějšího než já.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...