maflik Odesláno 3. únor 2010 Odesláno 3. únor 2010 Ahoj lidičky jsem tady úplně nová, takže zdravím všechny. Mám malý problém se svým mazlíkem, přesně řečeno s peugeot 106, 96, 1,5 diesel. Nejde nastartovat a mí kamarádi už snad zkusili úplně vše...nový palivový filtr, vyčištěná palivová nádrž, žhaviče, trysky byly repasované. Normálně točí, ale ani neškytne. Poradíme mi prosím někdo kde by mohl být ještě problém?Díky předem Citovat
Laďa Odesláno 3. únor 2010 Odesláno 3. únor 2010 A co immobilizér? Jestli máš takovou tu klávesnici, tak může být problém i v ní. Např přelomený drátek(y). Citovat
maflik Odesláno 3. únor 2010 Autor Odesláno 3. únor 2010 To je rok 1996, to imobilizér vůbec nema.... Citovat
Benžík Odesláno 3. únor 2010 Odesláno 3. únor 2010 Je na ventilu na chcípání na čerpadle napětí? Citovat
maflik Odesláno 3. únor 2010 Autor Odesláno 3. únor 2010 Můžeš mi to prosím Tě vysvětlit podrobněji to chcípání s tím ventilem, děkuji Citovat
Benžík Odesláno 3. únor 2010 Odesláno 3. únor 2010 Na čerpadle je elektricky ovládaný ventil. Uzavírá přívod nafty do čerpadla. Musí na něm být napětí aby se otevřel. Ventil tam je kvůli tomu aby se dal vypnout motor. Diesel nemá zapalování a tenhle ventil je jediná možnost jak motor zastavit (kromě udušení). Najdeš ho snadno, vede k němu drátek, nejspíš jedinej, kterej vede k čerpadlu. [upravil dne 3/2/10 Benžík] Citovat
maflik Odesláno 3. únor 2010 Autor Odesláno 3. únor 2010 No to je možné, ale z čerpadla do trysek jde normálně diesel...Napadá Tě ještě něco jiného...? Citovat
Benžík Odesláno 3. únor 2010 Odesláno 3. únor 2010 Pokud do trysek jde nafta tak to tímhle nebude. Napadá mě už jenom přeskočenej rozvoďák, stačí o zub, motor se nepoškodí, ale nejde nastartovat. Psala jsi že žhaviče jsou zkontrolovaný, funguje relé žhavení? Je na svíčkách napětí? Citovat
maflik Odesláno 3. únor 2010 Autor Odesláno 3. únor 2010 Žhaniče jsou nové a réle je funkční. Ještě mě napadlo, že když to roztlačím tak to po metru chytne a když se potom zahřeje tak normálně startuje, ale klepe jak svině... Citovat
Benžík Odesláno 3. únor 2010 Odesláno 3. únor 2010 Tak to nevim, možná vůle ventilů, nebo fakt ty rozvody. Pokud to nestartuje v mrazu tak to můžou zpusobovat špatný tlaky ve válcích. Ještě by to mohlo být špatně nastavený čerpadlo (málo nafty), ale na to by snad páni mechanici přišli. Citovat
maflik Odesláno 3. únor 2010 Autor Odesláno 3. únor 2010 Ještě mě napdalo, že když se měnil palivový filtr, byl v něm bordel a trochu vody... Citovat
maflik Odesláno 3. únor 2010 Autor Odesláno 3. únor 2010 To nejsou žádní mechanici, jen takoví malí kutilové a laici, ale něco o tom ví...Zítra kouknout na ty rozvody a uvídíme...Zatím strašně moc děkuji....Budeš tu i zítra, když tak se ozvu.... Citovat
Benžík Odesláno 3. únor 2010 Odesláno 3. únor 2010 Ale to jsi psala že vyčistili. Pozor při tom roztlačování, může přeskočit rozvoďák a né o jeden zub ale o víc a pak je po srandě... Citovat
Benžík Odesláno 3. únor 2010 Odesláno 3. únor 2010 Napadá mě ztuhlá nafta zimou, ale když to na roztlačení chytne tak to tím nebude. Citovat
Benžík Odesláno 3. únor 2010 Odesláno 3. únor 2010 Než to přestalo startovat, tak to normálně jezdilo, nebo se to stalo po ňáký opravě? Citovat
maflik Odesláno 3. únor 2010 Autor Odesláno 3. únor 2010 Jo filtr je vyměněný, jen moje \"pány mechaniky\" zajímá, jestli se třeba ta voda nebo ten bordel nemohl dostat do čerpadla anebo k tryskám a nějak je poškodit... Citovat
Benžík Odesláno 3. únor 2010 Odesláno 3. únor 2010 Tak to fakt nevim. Než se to opravovalo, neroztlačoval to někdo? A předtim to jezdilo? Citovat
maflik Odesláno 3. únor 2010 Autor Odesláno 3. únor 2010 Neroztlačoval nikdo a špatně to startovalo tak na po třetí po čtvrté. S tím jsme to dávali do servisu a mechanik nám řekl, že jsou nefunkční dva žhaviče a všechny trysky. Najeli jsme po opravě 300 km, začalo to klepat a za pár dní i startovat... Citovat
Benžík Odesláno 4. únor 2010 Odesláno 4. únor 2010 To opravdu nevim, asi bych jim to vrátil s podezřenim na ty žhaviče. Víc Ti neporadim. možná přes den až tu bude víc lidí Ti někdo napíše něco užitečnějšího než já. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.