Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

mrkni na http://www.lkauto.cz/lpg-prestavba-cenik tam mám přestavěný auto já a spokojenost:D,tyhle ceny sedí,ale znám kluka(který mi přestavoval moje,však ti to můžu ukázat na srázku v Trutnově) který tam pracoval a ted se trhnul a dělá sám na sebe,tak by jsi se mohl dostat s cenou ještě níž...;),je to sice polský systém,ale všechny sekvenční stříkačky jsou na trhu defacto to samý,ale záleží kdo to montuje a jak pak plyn umí seřídit a všechno chodilo jak má...a uměl se za svou práci postavit a ne říkat ,že to nejde.....:(,jo a ještě jednu výhodu DT gas má,že se v zimě nemusí čekat až přepne automaticky podle teploty vody,ale dá se přepnout mánuálně...:P

Odesláno

Takže nic ohledně homologace či něco takovéto?prostě zajedu do servisu ...namontovat...štempl a já pojedu na STK a potom na město a nic víc?a když todle STK kolik stojí?

Odesláno

ne na STK nepojedeš,jen na město a tam ti to zapíšou,jednou za rok revize za 250kč nebo po ujetí 10000km pak akorát při technický emise ma LPG cca.250kč +emise benzín.tot vše;)

Odesláno

revize je jako povinná,nejde mi o peníze,ale kdybych ,,zapomněl,, stane se něco?třeba STK když protáhnu nic se neděje(když teda mě nechytnou policie)

Takže bych zaplatil dle nabídky např 24.900kč+50kč město to vše a potom 1/rok revizi 250kč?a za 10let vyměnit nádrž,kdyby mě auto zůstalo?

protože vím,že když si to dával otec do tranzitu (cca v 95) tak to byl horor...slibili že to stojí tolik a tolik a nic potom neplatil,ale najednou ho poslali někam na homologaci(v Pardubkách)a tam se muselo platit pomalu stejně jak za instalaci...takže to byl opravdu buchanec a toho papírování....prý kdyby to věděl tak už víckrát ne....ale jelikož jezdil cca50 000km ročně tak se to hned zaplatilo,ale stejně.

[upravil dne 4.11.2010 19:43 John_Ice]

Odesláno

takže konečná....cena co nabízejí+poplatek na městě(50kč)...revize ročně kvůli bouračce,ale povinné to teda není jako STK.Emise 250kč+emise na benzín.A za 10let výměna nádoby.

Žádné jiné lítání a dokazování či papírování(myslím tím autorizovanej prodejce schválení tu homologaci nebo tlakové zkoušky)

je to tak?

Odesláno

ne ten kdo to montuje má schválenou hromadnou homologaci na ten konkrétní system a jinak jak píšeš ty,nic navíc.ta firma ti to zapíše do techničáku a ty jdeš jen na uřad a tam to potvrdí razítkem a je to zlegalizovaný....

Odesláno

No když se to nebude kurvit a bude cena LPG o 1/2 levnější než benzín tak by se to mělo vyplatit už i u náběhu 10 000km/rok sice cca za 2roky ale mělo,jestli to počítám dobře. Ale musí se k tomu asi přičíst i benzín při startech,čím víc startů víc benzínu. Takže se to asi interval návratnosti protáhne.

Odesláno

1,5kč/km ale budeš to muset rozpočítat i náklad na přestavbu ne? nebo to už jedeš na čisto,že to máš vrácené?

Já teď hlavně jezdím po městě,takže mám teď cca 3,3-3,7kč/km jinak jsem měl 2,8kč/km když jsem to měl kombi a na dálky 2,2kč/km

[upravil dne 5.11.2010 23:52 John_Ice]

Odesláno

taky jsem to nějak hodil na papír a mělo by to být až 2roky...to jsem právě započítával i to že plyn je v zimě dražší než v létě.No uvidím .... kdyžtak na jaře do toho asi vletím....pročetl jsem si volvo forum a když vidím že si tam kupujou auta za mega a nebo 250koňového auta a nestyděj se cpát do toho LPG tak proč by ne

Odesláno

proč by jsi se měl stydět jak píše Ferry je to alternativa a ještě o LPG uslyšíme,vždyt auta na LPG nabízejí i automobilky třeba škoda,Fiat,Subaru...takový LPG je na provoz výhodnější než nafta,jezdím levněji než s HDI:D:D

Odesláno
a je to třeba trestné,když se sundá samolepka LPG?

Když si toho všimnou policajti při kontrole,tak te budou pokutovat.Když tu nalepku nebudeš mit nalepenou na STK neprojdeš.A když vědeš do podzemnich garaži bez nalepky a všimnou si toho policajti,nebo bezpecnostni služba,maji pravo te nechat odtahnout.Jinak moje fačko ma najeto 240 000km a z toho 200 000km na lpg.Za tu dobu co jsem to s nim na lpg najel (18 let) tak tady jsou veškere naklady.

Montaž LPG 10 000kč (v roku 92)

Ročni revize (18x300) 5400kč

Vyměna nadrže 6000kč

Vyměna membrany 1000kč

Vyměna lpg ventilu 800kč

Tak tohle byli veškery naklady co jsem za 18let provozu na LPG dal.Jo svičky jsem měnil kazdych 10 000km takže oproti provozu na benzin je vyměna častejši,takže připočitam 1000kč (cca. 25kč/kus).Suma sumarum,moje naklady na servis lpg za 18let a 200t. km jsou 24 200kč.Uspora na 1km jizdy 1koruna.Za tu dobu jsem ušetřil 200 000kč.Když odpočitam naklady tak 175 800kč.Za ty prachy jsem si koupil 406hdi,ale dalši auto bude na LPG.Jinak fačko mi pořad slouži jezdim s nim denne do prace :super

[upravil dne 7.11.2010 08:08 domena]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...