Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mam problem s 1.9D 47kW r.v. 1991

v dnesnich nebo jakkykoliv mrazech nastartuji tak nejak bez problemu, na jedno nebo dve nazhaveni a motor chytne. Neztraci se mi nijak extremne voda ani olej.

po nastartovani mi vychazi z vyfuku namodraly dym a je citit nespalena nafta. Motor nedrzi stale otacky. Ruzne skacou. Motor nema zadny tah. Po zahrati je skoro vse v poradku, obcas se mi stane, ze moto malinko skubne, tak jako by byl studeny. Zda se mi, ze ztraci i vykon.

Nesetkal se s tim nekdo? Kde by mohl byt problem?

Vstriky, naftovy filtr, cerpadlo, ...?

Dekuji za rady.

Odesláno

Zkontroluj jestli funguje \"sytič\". Nevim jak se tomu spravne rika u dieslu. Je to takovej valecek namontovanej u termostatu, vede z nej lanko a to ovlada na cerpadlo asi mnozstvi nafty. Pokud nefunguje, vstrikuje se do studenyho motoru mín nafty nez je potreba. Kontrola = u studenyho motoru musi byt tohle lanko napnuty, u zahratyho se postupne uvolnuje.

Taky to muze nekudy prisavat vzduch do nafty, nebo to muze byt tim co pises.

[upravil dne 22/1/10 Benžík]

Odesláno

Tak jsem koukal na ten sytic a dokonce jsem musel trochu pridat nafty, jinak by mi to chcipalo na volnobeh. Ale tim to asi nebude. Je mi divny, ze za studena mi jakoby nespaluje motor poradne, z vyfuku je citit nafta a kour je namodraly. Po zahrati je vse v poradku.

Odesláno

Tak jsem koukal na ten sytic a dokonce jsem musel trochu pridat nafty, jinak by mi to chcipalo na volnobeh. Ale tim to asi nebude. Je mi divny, ze za studena mi jakoby nespaluje motor poradne, z vyfuku je citit nafta a kour je namodraly. Po zahrati je vse v poradku.

Odesláno

Mne to v techto mrazech chytne bezproblemu, ale asi tak po peti sekundach zacne motor hrozne vynechavat jako by na tri valce,z vyfuku se huli bile az modre (jako kdyz jedete za nalozenou Liazkou).Nekdy to i chcipne tak to musim drzet po plinem nez se to majinko okuli, za tepla je to bezproblemu. Zhavici svicky mam vporadku. Muzete mi prosim poradit co stim? Mam 1,9D. Dekuji.

[upravil dne 25.1.2010 libor.vo]

Odesláno

keby ti nepalilo naftu tak by ti dymil na čierno(zle miešanie nafty zo vzduchom, zlý predvstrek, málo vzduchu).

modro-spaluje olej a tým dosť degraduje aj spalovanie nafty.

bielo-studený motor (zrážajú sa vodné pary, zlý tlak vstrekovačov)

Na dymenie a chod motora má vplyv aj kvalita nafty.Na nafte s nízkym cetánovým číslom je dlhý prieťah zážihu.

Takto je to aspoň na väčších motoroch zetor, v3s, tatra, škoda diesle a podobne.(Staršie diesle)

• O 3 týdny později...
Odesláno

Zkontroloval jsem olej a vodu. Nic se mi neztraci, do vody tlak nejde, olej je cistej. Porad mi auto hodne kouri. Mam spotrebu dost vysokou cca 8,5-9,5l/100km. Auto nema vubec vykon, do vetsiho kopce jedu tak 40km/h

zda se mi to, nebo jsou spatny tlaky na valcich?

Odesláno
Původně zaslal: jodua

Zkontroloval jsem olej a vodu. Nic se mi neztraci, do vody tlak nejde, olej je cistej. Porad mi auto hodne kouri. Mam spotrebu dost vysokou cca 8,5-9,5l/100km. Auto nema vubec vykon, do vetsiho kopce jedu tak 40km/h

zda se mi to, nebo jsou spatny tlaky na valcich?

zlé tlaky by to mohli byť, pri zohriatom motore su tlaky vždy vyššie ako pri studenom.Sedelo by to aj na to, že ti motor ide za tepla normálne ako si písal.

To že si našiel čierne sadze pod výfukom, by som prisudzoval zlému páleniu nafty a nie oleja.Proste tam máš veľa nafty a málo vzduchu.

Tiež by pomohlo, keby si zistil ako ti motor dýcha cez odvetrávanie a čo vychádza z odvetrávania, či dym z nafty, alebo para.Para asi nie v tvojom prípade.

Na traktore mám vybehaný motor a z odvetrávania mi dymí ako z výfuku:-) a aj dýcha.Takže musím robiť GO.

Odesláno

Tak problem je vyreseny. Jednou mi to pri ceste z prace nedalo, tak jsem si v pulce cesty zastavil a otevrel kapotu. Zjistil jsem ze hadice co mi vede ze sani (od filtru) byla zmackla, jako brcko. Takze jsem hadici povolil od filtru a nahle auto zacalo spravne palit a jed. Takze do filtru se mi dostala voda a spolu s bordelem mi ho uplne utesnili.

Odesláno
Původně zaslal: jodua

Tak problem je vyreseny. Jednou mi to pri ceste z prace nedalo, tak jsem si v pulce cesty zastavil a otevrel kapotu. Zjistil jsem ze hadice co mi vede ze sani (od filtru) byla zmackla, jako brcko. Takze jsem hadici povolil od filtru a nahle auto zacalo spravne palit a jed. Takze do filtru se mi dostala voda a spolu s bordelem mi ho uplne utesnili.

to vysvetluje ten čierny dym, malo vzduchu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...