Guest Lubk0 Odesláno 19. leden 2010 Odesláno 19. leden 2010 1. Magio ako take. Asi by som ho neriesil, pracoval som v T-Come, 2 roky, reklamacie, zriadovacky, vsetko okolo toho. Magio by som podstupil len v 2 pripadoch. Jeden je, ze bude fungovat na OPTIKE od T-Comu, druha varianta je, ze pojde cez kabel, klasika, ako DSL, ale to by som siel len v pripade, ze byvas na dedine, alebo v meste v oblasti rodinnych domov. Ustredne, technikmy prezivane UBAMI, su na sidliskach casto vytazovanou zalezitostou. Preto je realne, ze v sobotu vecer, ty bude obraz sekat, a pixelizovat. Proste magio, bude pretazene. To bol aj najcastejsi dovod reklamacii. Na optike, sa taketo nieco uz nestavalo, a nestava sa to ani v spominanych dedinach ... Tam su ustredne neni vytazene, ani na 50 percent, a magio tam bezi obstojne. V kazdom pripade, i tam to niekedy \"zalaguje\" ale vobec nic strasne ... Takisto v obalsti rodinnych domov, je velky predpoklad, ze budes fungovat na inej ustredni, ako ty, co byvaju na sidlisku. Dosah UBAMU je totizto pre MAGIO a DSL INTERNET TURBO 4 len max 1,5 km, a co je podstatne, po kabloch. Vecsinou je ale prax taka, ze to robia do 1 km ... Magio je dobra varianta, pokial od T-Comu, uz nieco MAS .. Tj mate pevnu linku, internet, alebo najlepsie obe dokopy. Potom su tam slusne zlavy, a mesacne to vychadza o dost lacnejsie ...Pokial by si chcel druhy STBOX na druhy TV, este jeden doma mam Magio ma vsak jedno caro, ktore som nepisal, a to veliku funkcnost, a moznosti ... V beznom menu, je TV program. Asi najlepsie spracovany, aky som videl, aj s fotkami filmov, s obsahom o com to bude atd. Pokial v zozname narazis na nieco, co si chces nahrat, nemusis zlozito vypisovat cas a datum zacatia a ukoncenia nahravania, proste na to kliknes, resp. zmagnes OK, a hned ty da moznos nahrat tento program. A nahra ty ho sam, bez tvojej dalsej obsluhy ... Navyse dokaze robit aj predstihy, a podobne. Ked mas oblubeny serial, hned ty pri nom ponukne aj nahrat serie, a bude ty ho nahravat kazdy den Dale vydeopozicovna je celkom fajn, maju tam aj FULL HD filmy, co je naozaj radost pozerat na velkej telke ... Dalej sprievodcu, myslim ze sa po novom tam daju pozerat i rozne somariny na nete. Inak klasika, zastavenie, prehranie programu atd ... 2. Skylink vyuzivam teraz doma, nie som v tom ziadny profesional, ale sem tam chodim s kamaratom si privyrobit, a montujeme to ... Variantu ktoru mam teraz je jedna MULTIFOKALNA antena, 80 cm, tj elipsa, nie klasicky oval, na nej 2x LNB pre 4 TV ... Vobec nemusis mat viac parabol na to, aby si mohol pozerat VIAC tv. U svagra sme montovali LNB konvertori na 8 TV, mali sme zapojenych 7, a uplne v pohodicke Boxi su kapitola sama o sebe, je to ako s autami, kazdy ta bude nahovarat na inu znacku, kazdy ma oblubenu tu svoju ... Co sa tyka HD boxov, myslim, zatial zbytocnost. Ano, obraz, v FULL HD je na velkej telke neskutocny, avsak malo televizii vysiela, a tie su neni zdarma, tj budes musiet mesacne platit, za HD balicek. Neviem co stoji, ale proste uz sa jedna o mesacne poplatky ... Bezne boxy davama SHOWBOX S-300 Platinum ... Je celkom pekny, cierny, ma vstup na USB, tj da sa nahravat, robit screenshoty, atd, s kluca vie prehravat myslim MP3, fotky a take somariny... Co je jeho dobra vlastnost, pokial mas na \"Cierno\" napr DIGI, tak pokial prekoduju, tak si vie v niektorych pripadoch odkodovat sam Posledne kodovanie zvladol sam, ktore bolo nejak pred vianocmi O tom, ci chces, alebo nechces na cierno, je na tebe. Nikto ta do toho nutit nemoze Najbeznejsia varianta, ktoru poznam, je za sa ludia napajaju na cierno na DIGI TV, tj komplet balik programov na DIGI zdarma. Nestoji ta to nic navyse, len ked prekoduju, navstivit net, do par hodin su tam kody, a nahodit. Co sa tyka dvoch TV, zabudol som aj jednu zakladnu vlastnost Showboxov, openboxov a podobne (nemaju to vsetky) .. Dokazu 2 boxi, zdielat jednu kartu ... Funguje to stylom nasledovnym. Do jednoho boxu sa da karta, a odtial musi ist 4 zilovy kabel s koncovkou RS 232 do druheho boxu ... Usetris tym by ocko 60 Eur za druhu kartu. Kabel sa da volne kupit po 3 sk meter, neviem kolko to je presne na eura Okolo 10 centov ... Koncovky su za par korun. -------------------------------------------- Pokial by som bral do uvahy, tvoju variantu, siel by som asi, do SKYLINKU, a kupil set + namontoval ... Mas to zadarmo, a co je podstatne, pokial pride rozsirene HD vysielanie, vymenis len BOXI za HD ckove, ktore budu o par rokov tipujem za par korun ... Dnes by som asi este do HD boxov neinvestoval ... Pokial vsak mas sluzby od t-comu, zvazil by som aj tu variantu ... Najlahsia varianta je DVB-T antena, a k starsiemu TV aj DVB-T prijmac ... Avsak pocet programov maly , a kvalitu som na velkej telke este nesledoval ... Zalezi na tebe, s cim sa uspokojis a co ty staci ... Inak obraz od DIGI je naozaj dost zly, oproti Skylinku rozdiel, ale na 82 cm uplne v pohode este pozeratelne. Na 100 a viac uz neviem ... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 19. leden 2010 Odesláno 19. leden 2010 Co sa tyka tej digy, presne ako hovorili, na novy system prechadzaju uz naozja dlho Navyse pokial viem, nemaju tolko financii na tvorbu noveho kodu. Co je dalsia podstatna vec, kolko im to vydrzi, nez to zase niekto prelomi ? Ja si myslim, ze dlho bohuzial nie ... To by museli menit vsetko, radikalne, aj s boxami atd ... Takze to je vse otazne. Navyse, nevyjde ho to o moc drahsie. Potrebuje jeden LNB na 2 TV navyse + 2x Diseq ... Pokial by nieco take aj nastalo, tak ten konvertor presune z intelsatu 1w na 19 tkovu astru, a ma aspom europske programi zadara Inak myslim, ze 40 Eur za pracu, nie je az tak vela, ked to je na 2 telky ... Citovat
Durko Odesláno 19. leden 2010 Odesláno 19. leden 2010 ahoj ja mam skylink s Hd a som spokojný. pokial chceš dve telky tak potrebuješ jednu parabolu,konvertor s dvomi vystupmi a ak chceš aj astru 1 tak dvojity jednu skylink kartu a dva primače ktore sa daju prepojiť aby si nemusel mať dve karty lubko ma predbehol a zas sa vyrozprával [upravil dne 19/1/10 Durko] Citovat
Marky Odesláno 20. leden 2010 Odesláno 20. leden 2010 Vedel by niekto v kocke porovnať výhody a nevýhody, kvalitu, cenu FIBERTV a MAGIO? Citovat
Y2K Odesláno 20. leden 2010 Odesláno 20. leden 2010 Co sa tyka kodovania DIGI TV, ono to potrebuje aj nove druzice vraj a prekodovanie na nich, takze to ozaj nebude lacna a casovo kratka zalezitost Nad MAGIOM som uvazoval aj ja, ale kedze T-Com mi nedokaze poskytnut dve linky nakolko uz mam Turbo 4 internet tak je to u mna pasee Citovat
obaf Odesláno 20. leden 2010 Odesláno 20. leden 2010 Skusal uz niekto Magio Sat? Maju na to teraz akciu, len neviem aka je to kvalita. Citovat
marisw Odesláno 20. leden 2010 Odesláno 20. leden 2010 Pred dvoma dnami mi montovali digi na cierno- investicia 102 eur + 15 euro majsrovy co to montoval...box OPENBOX x-810, 80 parabola, 10 metrov kablu,konzola na uchytenie na zabradlie balkonu, ten bazmek na parabolu - 102 euri... chytam vsetko mozne....na satelit DIGI - nejakych 170 programov, ztoho 40 cesko slovensky hovorenych, je tam aj HBO,HBO 2 ,HBO comedy a ine normalne pomerne drahe platene sluzby a na satelit THOR tiez nejaku dalsiu stovku.... cize investiciado 120 euro...t.j po starom 3600 sk, to mam za rok spat,pretoze som mal Satro a tam som platil mesacne 199 SK, zakladny + rozsirenie 1, vyhodili od tial primu tak som sa rozhodol ze nebudem im platit peniaze za slovenske programi co chytim na antenu skoro 3600 sk rocne.... zrusil som to a hodil DIgi. Neni som nejaky narocny sledovac televizie..ale obraz z Digi sa neda porovnat s tym co je kablovkou Satro ponukany...Je daleko lepsi...som spokojny... Digi chce menit kodovanie z Nagravison 2 na Nagravision 3..ale ze vraj o tom hovoria uz zopar rokov...v najhorosom si kupim Skylink kartu za 60 e a fachcim dalej na skylink... [upravil dne 20/1/10 marisw] Citovat
Y2K Odesláno 20. leden 2010 Odesláno 20. leden 2010 @marisw: Toto je presne to co tu stale hovorim ja Ak si precitas moj prispevok vyssie budes vediet preco o tom uz zopar rokov len hovoria A este asi zopar rokov budu... Citovat
Marky Odesláno 20. leden 2010 Odesláno 20. leden 2010 Už keď máte to digi načierno - ako často menia kódy? Je ťažké získať nové alebo len pozriem nejakú stránku a hneď to mám? Za aký dlhý čas po zmene sa zvyčajne dajú nájsť nové kódy? Citovat
Y2K Odesláno 20. leden 2010 Odesláno 20. leden 2010 Menia ich sporadicky, raz to ide mesiac raz tyzden. Kody su na nete do par minut Samozrejme zakoduju len urcite programy alebo balicky takze sa nestane ze by zrazu neslo nic Citovat
obaf Odesláno 20. leden 2010 Odesláno 20. leden 2010 http://www.zive.sk/magio-sat-vs-skylink-ktory-satelit-je-vyhodnejsi/sc-3-a-286234/default.aspx Citovat
marisw Odesláno 20. leden 2010 Odesláno 20. leden 2010 Původně zaslal: shark734 tak si skus napojit digi tv na 100cm uhlopriecku a uvidis, digi je uz na 82 neco strasne, ale skylink je v pohode aj ked je to SD to je dobra kravina.... Mam zatial CRT Panasonic 29\" t.j. cca 73 cm obrazovkua a digi je daleko lepsi ako satro v NR, znami ma stale satro na LCD 40\" cca 102-103 cm a v pohode...cize porovnat to viem ztohoto hladiska....ale ze by to bol az taky markantny rozdiel ?...neverim.... Y2K: tak tak, za rok to mam spat a pri nejakych problemoch kupim kartu skylink, natocim parabolu na iny satelit a idem dalej....a mam to pbez mesacnych poplatkov ))) ale nech pekne DIGI vydrzia s Nagrvision 2 co najdlhsie :D:D:aut Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 20. leden 2010 Odesláno 20. leden 2010 MariSW ... V kazdom pripade to nebude tak, ze ked digi nepojde, hodis len skylink kartu Treba potom LNB cko, ktore mas teraz nastavenen na INTELSAT 1W prehodit na astru a vlastne aj cely tanier otocit, tj znova bude musiet prist majster ... To len na margo toho, ze hodis kartu a ficis Co sa tyka MAGIO Sat, obaf, este chvilu vydrz. Min, tyzden som bol na t-centre, zriadili zatial len 1 kus tejto vymozenosti, a nikto este nevie, ako to bude ficat. Osobne, ako poznam t-com, ziadnu novinku by som si nedal... Budes medzi tymi, co budu vychitavat vsetky chyby To myslim uplne vazne Inac kody nebyvaju na nete do par min. Y2k, co mam skusenosti, tak niekedy aj 4-5 hodin ... Pozeram rozne satelitne fora, a iba raz sa mi stalo, ze to bolo za par minut. Vecsinou to pocitam na hodiny ... Ja mam aj skylink karty, ked digi vypadne, ze zakoduju, prehodim skylink, a pozeram dalej Inak mam multifokalnu antenu, tj mozem chytat aj intelsat, aj astru na jednom ... Citovat
Y2K Odesláno 20. leden 2010 Odesláno 20. leden 2010 Bratranec ma kody vzdy maximalne do hodiny. Mozno nahoda, mozno pozera len urcite programy, neviem. Raz sa mu stalo ze nemal kod aj 2 dni...ale to bola skor vynimka. Takze ja vravim hlavne podla skusenosti jeho nie podla toho co som sa kde docital. Jasne ze to moze byt 1 pripad zo 100 tak ale prave ten mozem posudzovat Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 20. leden 2010 Odesláno 20. leden 2010 Neviem, ci sme sa dobre pochopily Ja nehovorim, ze som niekde po nete cital, kolki ludia kolko cakaju na kody. Ale ked zakoduju, tak navstevujem rozne SAT fora, a cakam na kod ... A tak viem tiez, kolko cca cakavam Inak ako som hovoril, posledne kodovanie si SHOWBOX odkodoval sam Citovat
Y2K Odesláno 20. leden 2010 Odesláno 20. leden 2010 To s tymi forami nebolo na teba PS: Sa mi \"paci\" ako sa chytas vsade kazdeho slovicka Ja vzdy ked cosi precitam tak nad polovicou faktov len mavnem rukou alebo si ich vobec nevsimam, reagujem len na podstatu prispevku Ale kazdy sme iny pochopitelne... Sranda [upravil dne 20.1.2010 Y2K] Citovat
marisw Odesláno 20. leden 2010 Odesláno 20. leden 2010 to chytanie slovicok od Lubka mozem len potvrdit:aut...pisal som ze kupim ,kartu skylink, a natocim parabolu...potom si ma opravoval co som uz raz tvrdil.... to len tak na margo... pre pripad zmeny kodou ma do telky stale napojenu antenu z bytovych rozvodova klasicke STV 1 2 3 ,Markizu, joj chytim...tak to neriesim.... Citovat
shark734 Odesláno 20. leden 2010 Odesláno 20. leden 2010 marisw: ja som myslel uhlopriecku na LCD...na CRT je to v pohode aj na vacsich...a to ze si taplatil 3600 tak ta dobre odrbali lebo Openbox 810, 800, 820 sa uz nevyrabaju asi rok- vsetko su to len cinske kopie....openboxom z tejto rady skoncila SW podpora takze su to uz mrtve skrinky....ked si aj kupis skylink tak ti pojde kym neprejdu na kodovacy system Irdeto-ten uz openbox nepodporuje a pravdepodobne ani nebude Ja som mal tiez openboxy a asi pred rokom som sa ich zbavil a bol som rad ze som ich predal za 50€ Y2K: a ked uz koduju tak zakoduju cely balik, moze sa ti zdat ze nie lebo na druzici su aj volne kanaly [upravil dne 20/1/10 shark734] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 20. leden 2010 Odesláno 20. leden 2010 Marisw, pokladam to co si povedal, za podstatu. Pretoze niekto si potom moze lahko mysliet, ze ked to nepojde, vlozi kartu a bude fungovat. Co sa tyka toho, co si povedal tak citujem : \" ...v najhorosom si kupim Skylink kartu za 60 e a fachcim dalej na skylink... \" takze nevidim prispevok, kde by si pisal, ze natocis parabolu Nezabudas troska ? :P Y2K, OK, ja som myslel ze si to napisal tak, ze som sa to iba docital na forach, ze to tolko trva ... V kazdom pripade, nech da bratranec vediet, odkial toma Ked to nie je tajne ... Citovat
Y2K Odesláno 20. leden 2010 Odesláno 20. leden 2010 On to uz ma dlho z cias davno minulych kedy DIGI este len zacinalo. A teda plati nejaky zakladny balik DIGI plus ma vsetko ostatne zdarma. Robil mu to nejaky majsterko, neviem kto, ktory s tym vtedy zacinal a dnes ma barak za par mega Prave na tie programy \"zdarma\" vzdy zhana kody... Par krat som to videl na vlastne oci ked sa zrazu program zablokoval, on si dal nejaku stranku na nete, neviem aku presne - zistim, spravil kavu, vypil, pozrel na stranku, zobral kod a fungisoval Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.