Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

během 1500 km mi to vzalo necele 4L nevite co to je? voda neni v oleji ani nejde vidět nikde ze by tekl od vany ani u hlavy motor je naprosto suchy...olej je syntetika...pomohlo by přejit na polosyntetiku? diky moc za rady přatele:fnuk

Odesláno

2.OHDI 79kw a 140t km...koupeno 4.11.2009 rakousko se 135.5t km dnes něco přes těch 140....olej jsem měnil před 2000 cca měsic a tyden z5..a olej je valvoline 5w......dura bled

Odesláno

ne voda neni mastna na vičku oleje taky neni vidět že by tam byla voda a přes turbo to taky nejde ale pěkně smrdi vyfuk takže to jde do spalovani zžejmě ale je to čisty bily kouř jako za benzinakem...a u 807 je motor zaraženy pod přednim sklem takže jaky koli zasah do motorku znamena uplně motor nytasit z auta a těch kablu a hadiček odpojit:rollbože

Odesláno

To vychádza 2,5 deci na 100 km. Pri takej spotrebe by si musel fest dymiť. Skontroluj ešte raz úniky, pozri či nieje olej vo vode a odsleduj spotrebu oleja. Pravdepodobne je chyba v odsledovaní spotreby. Hladinu oleja meraj zásadne mierkou na motore, pri stání na rovine a najskôr 10 - 15 minút po jazde.

Odesláno

dym je pořad bily tudíž dobře spaleny ale smrdi a měřeni je podle rysky...jakmile začalo pipat čilo že je malo oleje tak jsem dolil 2.5l a ted 1.3l po spodni rysku...při vyměně oleje jsem vylil 3l stareho oleje a podle tabulky je třeba 4.8l nalil jsem 6 a bylo těsně nad ryskou max...jsem z toho chuj:grr

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Tak potom to vyzerá na guferá ventilov alebo krúžky. Oplatilo by sa zmerať tlaky vo valcoch a podľa toho zistíš či krúžky alebo guferá.

no ale přijde mi že motor ma normalni tach nikde nevznika dira po sešlapnuti a přidavani plynu a jinak motor se chova uplně normalně...2.ol hdi maji problem s podpalenym pistem tak vubec nevim a kolega mechanik to nechce dělat protože musi cely motor ven a to je tak na 2 dny povolovani a rozdělavani a to same montaž z5

Odesláno
Původně zaslal: Qcko

Hore pises nad max a teraz pod max:myslim ... kazdopadne daj skontrolovat gufera, resp. raj si skontrolovat tlaky vo valcoch:)

omlouvam se za chybu pod max..
Odesláno

což takhle vysoký tlak oleje, měl jsem to na služební astře, brala olej ve stejné míře. tlkovala přes 5 atm. po výměně čerpadla spadla spotřeba oleje na cca 1l na servisní interval a to je prý normální .

Možná taky simerinky, nebo turbo. Při téhle spotřebě ten motor musí soustavně modře kouřit. Nemá šanci to spálit bez kouře.

Odesláno
Původně zaslal: Benžík

Nemuze ten olej prosakovat pres turbo do sani a pak se spalit ve valcich? Urcite by byl hodne zaolejovany intercooler.

cele potrubi bylo rozebrane a bylo v pohodě a turbo neni vymlacene to jsem už taky zkontroloval a ono by po rozpojeni potrubi vytekl nějaky olej a nic
Odesláno
Původně zaslal: twoolf

což takhle vysoký tlak oleje, měl jsem to na služební astře, brala olej ve stejné míře. tlkovala přes 5 atm. po výměně čerpadla spadla spotřeba oleje na cca 1l na servisní interval a to je prý normální .

Možná taky simerinky, nebo turbo. Při téhle spotřebě ten motor musí soustavně modře kouřit. Nemá šanci to spálit bez kouře.

no to budu muset vyzkoušet než budu vytahovat motor

:)a kouř neni modry ale bily:fnuk

[upravil dne 18/1/10 bibo807]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...