Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

hele ja to beru z podsvetlovani budiku,tam kdyz das modry diody pod ten jejich zlutej plast,je z toho zelena, v prvnim prispevku jsem se prepsal,nechtel jsem fialovou ale zelenou. Denni svetlo je kolem 4300k a ne 6000, 6000k jsem mel a svitilo to dost modre uz. ale jak rikas ty,tak asi mas pravdu,ze to ten zlutej plast asi pobere a bude to takova jasnejsi zluta.

Odesláno

barva deního světla je 6500K, umělé žárovkové světlo má 4300K, takhle se to nastavuje u foťáků a videokamer. To že ti potom příjde že je světlo do modra je způsobeno tím, že lidské oko si pořád nastavuje bílou barvu podle nejsvětlejšího bodu co vidí. Proto ti příjde, že žárovka je bílá (trochu) když neni nic bělejšího (s vyšší teplotou chromatičnosti)

ty ledky: pořád to je světelný zdroj a filtr, pokud světlo obashuje vlnové délky jako filtr, tak to jím projde, pokud by si modrým světlem svítil přes červený filtr, tak neprojde nic, protože modré světlo neobsahuje červené spektrum. Ale xenonová výbojka vyzařuje všechny frekvence jako dení světlo, jenom se liší tím, jakou má teplotu chromatičnosti ( nejvyší obsah vlnových délek určité barvy):super

Jo a mám diplom v oboru obrazová a zvuková technika ve filmové, televizní a rozhlasové tvorbě:mrk

jinak já mám doma bixenon H4 s clonítkem, tak to můžem zkusit :super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...