Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Cus, uz nemam sily hledat zakopaneho psa, jednoho dne prijdu k autu, rozsvitim svetla a ejhle pravá strana nesvítí, koukam na žárovku žárovka OK, ale podle zkoušečky do kabelu nejde proud, zkontroloval sem pojistky taky OK, ale nevím jestli někde mám hledat relé světlometu :/ nikde jsem ho nenašel, nějaké nápady ? diky za pomoc

Odesláno

No, pokud to jde levá (a žárovka je určitě dobrá), tak ti nezbyde nic jinýho, než jít po kabelu - zkontroluj konektory (i patici žárovky). Jestli tam je kostra i plus.

Zkus změřit napájení proti kastli, nebo minus pólu baterie -> pokud bude napětí je špatná kostra k žárovce.

Popřípadě můžeš natáhnout kabel z levýho do pravýho světla. Myslím, že je to stejně to společný ;)

[upravil dne 15.1. 10 dolly1010]

Odesláno

Dráty nenatahuj, přepálí se pojistka. To v lepším případě. Pokud dáš silnější pojistku, zhoří dráty a od drátů zhoří auto.

Odesláno

protoze na svetlech mas potkavacky na L a P stranu jinou pojistku tudus kabel bude dimenzovany max na 90 100w tudis kdyz das 2 zarovky na jden kabel tak ho pretzis a je docela velke riziko ze se zacne drat nahrivat ci horet v dusledku zvysenyho prutoku proudu.. jinak na potkavackach by rele byt nemelo.. a jestli nejde cela strana resil bych to jestli mi jde proud z packy dal do svetel.. potom uz muzes resit jen konektory ..ale kdyz svetlo sviti a sviti normalne ne nejak min nebo neco tak tak bych rekl ze to bude nejakej spoj...

Odesláno

Protože je jištěná pravá a levá strana světel zvlášť. Každá má svou pojistku. Taky průřez drátů je počítaný na spotřebu světel v ampérech. Pokud protáhneš ještě jeden drát od pravého světla na levou stranu světel, zvýší se odběr proudu. Tím se drát začne zahřívat. Musel by se natáhnout nový silnějšího pruřezu ke světlu a pak propojku na nefunkční světlo. Ale jak chcete. To je můj názor.

P=UxI

P=příkon ve Wattech

U=napětí 12V

I= proud v Ampérech.

Rovnice I=P/U 55W/12V=4,58A

Pojiska jednoho světla je na kolik A? Průřez drátu neznám. Je třeba změřit průměr a z toho odvodit průřez. Pak zjistit proudovou hustotu A/mm2 a je to.

Když už nic jiného, světla budou svítit méně, protože se zvýší úbytek napětí zvýšeným odběrem proudu..

Odesláno

su tam 10A poistky na kazdu stranu zvlast, ten kabel by to mozno ale len mozno vydrzal, ale je to blbost, najlepsie by bolo natiahnut novy kabel od poistkovej skrinky....podla mna chude chyba v konektore

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...