Speedy306 Odesláno 9. leden 2010 Odesláno 9. leden 2010 Hele kucí, dneska jsem se bavil se sousedem co má 406, že se prej dá za 1500 dokoupit tempomat do jeho auta a tak bych se chtěl zeptat jestli tu někdo zasvědcenej neví jestli to jde i do mojí 306 HDi 12/99. Dík Citovat
dolly1010 Odesláno 9. leden 2010 Odesláno 9. leden 2010 Určitě to jde. Prodávaj univerzální sady. Jde o to co seženeš. Nebo origo z nějakej bouračky. Myslím, že tu byl návot na vestavbu tempomatu do 406ky. Zkus hledání Koukni třeba sem: http://www.autoalarmy.sk/katalog/autodoplnky/elektro/tempomaty/ Tady prodávaj uni tempomaty. Určitě najdeš i víc obchodů [upravil dne 9.1. 10 dolly1010] Citovat
Speedy306 Odesláno 9. leden 2010 Autor Odesláno 9. leden 2010 Mi právě vykládal, že na tu 406 je to hrozně lehký, že se tam jen dokoupí páčka a cosi, zapojí se nějaký čidlo na pedál a v pc se odblokuje, že to má tempomat a je to, ale ve 306 jsem nikdy tempomat neviděl, a palubák taky nemám,tak právě nevím, ale že hodně jezdím štreky, tak bych ho fakt bral... [upravil dne 9/1/10 Speedy306] Citovat
Ferry Odesláno 9. leden 2010 Odesláno 9. leden 2010 tempomat musi podporovat jednotka BSI, to se da zjistit pres diagnostiku, zda to jde povolit nebo ne ale krome packy je potreba taky spinac na spojkovy a brzdovy pedal [upravil dne 9/1/10 Ferry] Citovat
Speedy306 Odesláno 9. leden 2010 Autor Odesláno 9. leden 2010 Koukal jsem na tenhle odkaz od dollyho http://www.autoalarmy.sk/katalog/autodoplnky/elektro/tempomaty/ a píšou hned u toho prvního, že je to vhodný do 306 HDi, ale zas je to za slušnej ranec, tak hledám dál, aj to o stavbě tu na fóru:) Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 9. leden 2010 Odesláno 9. leden 2010 Myslim ze to tak jednoduche nebude, nakolko som este nevidel 306 s tempomatom ... Myslim, ze ho ani nemali ... Mozno sa mylim ... Takze tak jednoduche, ako do 406 asi sotva ... Citovat
Ferry Odesláno 9. leden 2010 Odesláno 9. leden 2010 306 mely tempomat u benzinovych motoru originalni ridici jednotka tempomatu je stejna jako je ve 406 (stary i novy model s BSI ale bex multiplexni site) a nebo 605 nebo citroenu XM Citovat
Speedy306 Odesláno 9. leden 2010 Autor Odesláno 9. leden 2010 Právě co se tak koukám po netu, tak že mám na tom mým HDi elekrtickej plyn, tak si tammůžu dát kdejakej univerzál, ale to je pro mě momentálně moc peněz, ještě jsem ani nedodělal plasty po zimním výletu do pole... Díky za rady, zkusím asi najít nějakej levnější univerzál... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 9. leden 2010 Odesláno 9. leden 2010 Nedal by sa tam dorobit s Xsari HDI ? Citovat
Speedy306 Odesláno 9. leden 2010 Autor Odesláno 9. leden 2010 To by mě zajímalo, to by se dalo určitě sehnat značně jednodušeji, neví někdo? Citovat
Speedy306 Odesláno 10. leden 2010 Autor Odesláno 10. leden 2010 Včera brácha anšel 306HDi kombíka s tempomatem, když tak je to na tipcarsu, modrá metla za 99 rok 02, kdyby jste někdo poznali jestli je to třeba z toho Citroucha nebo univerzál Citovat
oni Odesláno 10. leden 2010 Odesláno 10. leden 2010 a jak je to tam reseno mechanicky? to by to muselo mit uz eletricky rizeny pedal plynovy ne? prece jak by to ovladalo lanko? Citovat
Qcko Odesláno 10. leden 2010 Odesláno 10. leden 2010 Co to ma s pedalom, riadiaca jednotka si vie sama pridat kolko potrebuje, nemyslis? Akurat musia byt na pedaloch nejake cidla ci co, aby tempomat vedel co od neho chces a kedy chces prebrat kontrolu...to je moc nazor:nevim Citovat
Dopiťák Odesláno 10. leden 2010 Odesláno 10. leden 2010 oni nemusi to mit el. pedal staci aby na klapkce byl dodelanej krokovej motorek a ten **da se rict ze pridrzi klapku** Citovat
oni Odesláno 10. leden 2010 Odesláno 10. leden 2010 dobre,jednotka si muze pridavat,ale ne plny plyn nemyslis? z tim motorkem by to uz slo... jen me zajima jak to je teda resene? Citovat
Qcko Odesláno 10. leden 2010 Odesláno 10. leden 2010 No riadiaca jednotka (predpokladam ze ta) snima polohu skrtiacej klapky, (krokoveho motorceka) a vsetky dalsie veliciny....ty jej tempomatom zadas, aku ma drzat rychlost....riadiaca jednotka vie, ako hodnoty maju mat jednotlive veliciny ktore snima a automaticky ich sama upravuje tak, aby auto islo takou rychlostou aku potrebujes....tak si myslim ja, ze to funguje:ticho Citovat
oni Odesláno 10. leden 2010 Odesláno 10. leden 2010 to ano,ale jak presne pak mechanicky dojde k pridani toho plynu, o to my jde!! Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 11. leden 2010 Odesláno 11. leden 2010 Motorcekom ... \"Princíp činnosti tempomatu AP500 predstavuje riadenie škrtiacej klapky plynu priamo servom tempomatu na základe údajov o rýchlosti vozidla alebo otáčok motora. Škrtiaca klapka sa riadi lankom v ochrannom obale (bowden) na základe pokynov obsluhy a riadiaceho modulu tempomatu.\" Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 11. leden 2010 Odesláno 11. leden 2010 Len doplnim pre Qcko Riadiaca jednotka si to ovladat nevie, i ked je elektronicky plynovi pedal ... To uz by sme sa blizili ku knight riderovi Toto je urivok s tempomatu pre elektronicky plynovi pedal \"Princíp činnosti tempomatu AP800 predstavuje premostenie – upravenie pôvodných signálov z elektronického pedálu tak aby zodpovedali požiadavkám obsluhy. Následne elektronika auta riadi plyn – rýchlosť vozidla, ako keby bol zošliapnutý alebo uvoľnený pedál plynu \" Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.