pokornyzde Odesláno 8. leden 2010 Odesláno 8. leden 2010 Zdravim všechny, mám problém s elektrikou Peugeot 406 HDI 80 kW r.v. 1999 VIN VF3 8ERHZE 80839463: rozsvěcí se mi kontrolka dobíjení a někdy to píše i hlášku na displeji. Alternátor ale normálně dobijí.Současně s hláškou (převážně jen kontrolka) se vypne i vnitřní ventilátor topení a světla pokud jsou přepnuty na automatické rozsvěcení přes dvě relátka pod palubkou, ty cvakaji. Okamžitě se však vše zase zapne a to se neustále opakuje. Někdy to dělá jednou za 10 km někdy 100x a někdy to funguje bez problémů. Nevíte někdo, co ovládá ty dvě relátka jak cvakaji a co ovládá větrák? Vypadá to, že to je na jedné větvi, protože se ve stejnou dobu odpojují. Nevím si s tím rady, byl jsem už ve třech servisech a nikdo na nic nepřišel, každý něco vyměnil, ale závada zůstala, problém je v tom, že když přijedu do servisu, tak auto funguje bez problémů. Jak odjedu, tak po pár kilometrech je problém zpět. Nebo bych uvítal jestli nemáte kontakt na nějakého dobrého autoelektrikáře (Středočeský kraj) S pozdravem Pokorný Citovat
kobr Odesláno 8. leden 2010 Odesláno 8. leden 2010 Špatné ukostření alternátor, baterka, kabel natržený a někdy se poodtáhne od sebe a tím vyhodí chybu. Kontrola ukostření, musí být pevně utažené a kovově čisté. Pokud je co měnit, tak jedině celý kabelový svazek. Nebo jednotlivé vodiče. Tak si myslím. Musí tam být někde něco povoleného, je to určitě špatným kontaktem, ale kde, to neporadím. Kontroluj kable tam, kde procházejí kolem něčeho pevného. [upravil dne 8/1/10 kobr] Citovat
pastorek Odesláno 8. leden 2010 Odesláno 8. leden 2010 Mne to skôr pripadá na problém v okruhu 15 od spínacej skrinky do poistkovej. To je asi jediné čo majú vymenované zariadenia spoločné. Citovat
pokornyzde Odesláno 8. leden 2010 Autor Odesláno 8. leden 2010 Kam jde prosím tě: ten okr.15 na pojistkové skříni??? Citovat
pastorek Odesláno 8. leden 2010 Odesláno 8. leden 2010 To je okruh zapaľovania. Je všade tam kde je +12 po zapnutí kľúčika. Pozrel by som konektory na spínacej skrinke a poistkovej, skúsil s nimi zahýbať. Citovat
pokornyzde Odesláno 11. leden 2010 Autor Odesláno 11. leden 2010 Tak to ten okruh 15 nebude, vypíná to jen ventilátor a světla která se rozsvědcí při nastartování. Pokud světla rozsvítím ručně tak u těch to nevypíná. Tak mi to připadá,že je to automatické rozsvědcení ovládané stejně jako ventilátor na stejném okruhu. Citovat
Dopiťák Odesláno 11. leden 2010 Odesláno 11. leden 2010 dela to porad stejne ? nebo je to linearne horsi? Citovat
pokornyzde Odesláno 12. leden 2010 Autor Odesláno 12. leden 2010 Ted to většinou dělá, když nastartuju studený auto, ráno když jedu do práce. Než oškrabu sklo a ometu sníh tak celkem hodněkrát třicetkrát až padesátkrát. Pak jestě nějakou chvíli když jedu a pozvolna to přestává nakonec už to udělá na 30 km třeba jednou. Odpledne když jedu domu, tak to dělá už mnohem mín, když nastartuji tak to někdy udělá třeba dvakrát a pak v průběhu jízdy, jednou až čtyřikrát na 50 km. Někdy si myslím že už to zkončilo, ale opět to začne pípat. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.