punkac Odesláno 2. leden 2010 Odesláno 2. leden 2010 Zajímalo by mě, kde v service boxu najdu tento díl v červené elipse, diagnostika (origo planet v citroenu) vyhodila chybu polohy klapky, dle slov technika, serva normálně makaj a otvíraj se, ale ŘJ neví o jejich poloze, auto je v nouzáku a baští 7,5 litru nafty čidla jsem našel, v elitu je dokonce mají za úplně jinou cenu ale samotný skelet se servem klapky jsem nikde v serviceboxu nenašel jedná se o rodičů Citrónek c4 picasso, ale motor je totožnej nemáte někdo z machrů ponětí, co může být na váze vzduchu v háji? Ty čidla mohu koupit v elitu obě dohromady za litr, ale nevím jestli zrovna oni dvě mluvěj do toho natáčení, spíš mám strach aby neodešlo to servo samotné za rodiče předem děkuji za rady [upravil dne 8/1/10 punkac] Citovat
HonzaZ Odesláno 2. leden 2010 Odesláno 2. leden 2010 Základní nabídka - Motor(obecně) - Přeplňování motoru(obecně) - Přeplňování motoru přípojka a tam to je 2 Citovat
punkac Odesláno 2. leden 2010 Autor Odesláno 2. leden 2010 super! moc děkuji ta přípojka vzduchu mě nenapadla, dal jsem jen turbo a tam to nebylo Citovat
HonzaZ Odesláno 2. leden 2010 Odesláno 2. leden 2010 Za málo. Váha je ale na tom tvém obrázku 10. Citovat
punkac Odesláno 2. leden 2010 Autor Odesláno 2. leden 2010 ahá, a ta má nějaké čidlo nebo co to vlastně je? co na ní může odejít Citovat
HonzaZ Odesláno 2. leden 2010 Odesláno 2. leden 2010 Měří objem vzduchu nasávaného motorem a tuto informaci předává řídící jednotce motoru. Citovat
HonzaZ Odesláno 3. leden 2010 Odesláno 3. leden 2010 Buď je to špinavé, nebo je poškozený senzor. Teď to nevím přesně, ale myslím, že principiálně jde o ochlazování proudem protékajícího vzduchu tepelně závislého odporu. Pokud je to špatně, tak mě neukamenujte. Za domácí úkol si to nastuduju:D. Citovat
Dopiťák Odesláno 3. leden 2010 Odesláno 3. leden 2010 Pozor kdyz ti vyhodi nejakou chybu diagnostika tak to ber s rezervou.. nikde neni psany ze vymenou to opravis .. chce to promerit kabely k vaze... popripade jestli ji budes menit nebo ji skouset cistit tak na ni davej pozor je dost citliva...cisti se pripravkem primo na vahy...nechytat na to rukama a uz vubec ne sroubovakem!! [upravil dne 3/1/10 tommas11] Citovat
punkac Odesláno 6. leden 2010 Autor Odesláno 6. leden 2010 takže obnovuji toto téma obrázek jsem našel konkrétní k motoru diagnostika hlásí, že neví o poloze klapky, ale klapka normálně dle diagnostiky funguje je mi divný, že by se už měnila po čtvrté nemáte s tím někdo zkušenosti, auto je relativně mladé, najeto 60000 DDR PDV Opravce Č. složky Kód Příčiny Popis Přiřazení Proběh KM Země 09/10/2008 805401V01 SDDLQ4O01 00000345E5 DOSEUR AIR 030 59216 CZ 01/07/2008 002217P01 PEU1TVR01 00000345E5 DOSEUR AIR 031 53498 DE 05/10/2007 002217P01 PEUWQL301 00000345E5 DOSEUR AIR 000 23910 DE musí se nový díl spárovat z diagnostikou? nebo jde jednoduše vyměnit, drží to na třech šroubech... kabel mi nepříjde, že by byl někde zalomený, ale nemáte někdo schéma zapojení pro vůz Citroen C4 Picasso okolo řídící jednotky? Proměřil bych to.....Díky za rady Citovat
Burisek Odesláno 6. leden 2010 Odesláno 6. leden 2010 No Kubo to že to je v nouzovým režimu je blbý....,nicméně,je to stopro váhou vzduchu ?? Do nouzáku to může skočit i v případě,že je špatněj nějakej vstřik,několikrát jsem to řešil s jedním pánem z Prahy,a bylo to vstřikem....,jinak taky může bejt v háji DRV ventil tam může být příčin víc....,a pokud diag hlásí že je váha vzduchu ok,tak bych zkusil jinou cestu.....,jaká to je motorizace ?? asi 1.6 HDi,že ??.... jj už vidím titulek,1.6 HDi.... [upravil dne 6/1/10 Burisek] Citovat
punkac Odesláno 8. leden 2010 Autor Odesláno 8. leden 2010 takže zatím asi vyřešeno, po vyměnění MAP senzoru a ujetí cca 3 km, kontrolka diagnostiky zhasla a snad je vše jak má, uvidíme co bude dál Bylo vyměněno čidlo číslo 9 na prvním obrázku, ale je vsazeno do klapky vzduchu na posledním obrázku , nevím proč, ale když chci zobrazit čidla motoru, která spadají pod ŘJ motoru, tak servicebox dle zadaného VIN ukáže sice motor 1,6Hdi, ale s váhou vzduchu pod číslem 10, ale tu tam rodiče nemají, to jen tak pro upřesnění [upravil dne 8/1/10 punkac] Citovat
HonzaZ Odesláno 8. leden 2010 Odesláno 8. leden 2010 Trošku tomu ohledně zobrazování nerozumím. Na prvním obrázku, pokud to dobře chápu je váha, ale je to z peugeot SB a ten druhý obrázek je z citroen SB. Myslím ale, že 1.6 HDI váhu vzduchu má. Citovat
punkac Odesláno 8. leden 2010 Autor Odesláno 8. leden 2010 když zadám do citróního serviceboxu VINko auta rodičů a dám přívod palivové směsi obecně -> řídící jednotka vstřikování snímač -> tak se dole objeví jak ref.č jediná věc 0560 02 144150A ŘÍDÍCÍ JEDN SNÍM NAPÁJENÍ a pak už po kliknutí na to vlastní obrázek, který je v tomto vlákně jako první, na který jsi mi odpovídal, že se mýlím a váha vzduchu je na něm pod číslem 10. Tak to auto opravdu váhu nemá, z toho obrázku má ale čidla pod čísly 9 a 11 v tom bazmeku s klapkou, která ale správně vypadá dle druhého vloženého obrázku motor obecně -> přeplňování motoru obecně -> přeplňování motoru, přípojka vzduchu -> kde dole jako ref.č je 0560 01 172062A PŘEPLŇ VZDUCH PŘIPOJ ze kterého je krásně vidět ta \"správná klapka\", co je v autě, ve které jsou zamontovány čidla z prvního obrázku a je krásně vidět, že za klapkou už žádná váha vzduchu vidět není, je tam jen hadice pod číslem 11 a pak je hned sání ufff, hlavně že to bylo jen vadným map senzorem a nyní auto jezdí jak má Citovat
HonzaZ Odesláno 8. leden 2010 Odesláno 8. leden 2010 Váha by měla být za vzduchovým filtrem. Počkej kouknu do citr. SB jestli jí najdu. Citovat
punkac Odesláno 8. leden 2010 Autor Odesláno 8. leden 2010 tu je ale nemá číslo a je nějaká světlá Citovat
HonzaZ Odesláno 8. leden 2010 Odesláno 8. leden 2010 Je tam: přívod palivové směsi - vznětové motory - řídící jednotka vstřikování - řídící jedn sním napájení - a tam je to 10. Citovat
punkac Odesláno 8. leden 2010 Autor Odesláno 8. leden 2010 zítra mrknu přímo do auta, protože, když dám v serviceboxu obecně vznětové motory, tak se tam ukáže, ale když v tom samým serviceboxu dám filtrovat dle vin vozu, tak jí najdu jen v obrázku, který jsem vložil jako poslední a nemá číslo Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.