Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zajímalo by mě, kde v service boxu najdu tento díl v červené elipse, diagnostika (origo planet v citroenu) vyhodila chybu polohy klapky, dle slov technika, serva normálně makaj a otvíraj se, ale ŘJ neví o jejich poloze, auto je v nouzáku a baští 7,5 litru nafty

čidla jsem našel, v elitu je dokonce mají za úplně jinou cenu :)

ale samotný skelet se servem klapky jsem nikde v serviceboxu nenašel

jedná se o rodičů Citrónek c4 picasso, ale motor je totožnej :)

nemáte někdo z machrů ponětí, co může být na váze vzduchu v háji? Ty čidla mohu koupit v elitu obě dohromady za litr, ale nevím jestli zrovna oni dvě mluvěj do toho natáčení, spíš mám strach aby neodešlo to servo samotné

za rodiče předem děkuji za rady :)

[upravil dne 8/1/10 punkac]

post-0-14109611950488_thumb.jpg

Odesláno

Buď je to špinavé, nebo je poškozený senzor. Teď to nevím přesně, ale myslím, že principiálně jde o ochlazování proudem protékajícího vzduchu tepelně závislého odporu. Pokud je to špatně, tak mě neukamenujte. Za domácí úkol si to nastuduju:D.

Odesláno

Pozor kdyz ti vyhodi nejakou chybu diagnostika tak to ber s rezervou.. nikde neni psany ze vymenou to opravis .. chce to promerit kabely k vaze... popripade jestli ji budes menit nebo ji skouset cistit tak na ni davej pozor je dost citliva...cisti se pripravkem primo na vahy...nechytat na to rukama a uz vubec ne sroubovakem!!

[upravil dne 3/1/10 tommas11]

Odesláno

takže obnovuji toto téma

obrázek jsem našel konkrétní k motoru

diagnostika hlásí, že neví o poloze klapky, ale klapka normálně dle diagnostiky funguje

je mi divný, že by se už měnila po čtvrté :bacha:(

nemáte s tím někdo zkušenosti, auto je relativně mladé, najeto 60000

DDR PDV Opravce Č. složky Kód Příčiny Popis Přiřazení Proběh KM Země

09/10/2008 805401V01 SDDLQ4O01 00000345E5 DOSEUR AIR 030 59216 CZ

01/07/2008 002217P01 PEU1TVR01 00000345E5 DOSEUR AIR 031 53498 DE

05/10/2007 002217P01 PEUWQL301 00000345E5 DOSEUR AIR 000 23910 DE

musí se nový díl spárovat z diagnostikou? nebo jde jednoduše vyměnit, drží to na třech šroubech...

kabel mi nepříjde, že by byl někde zalomený, ale nemáte někdo schéma zapojení pro vůz Citroen C4 Picasso okolo řídící jednotky? Proměřil bych to.....Díky za rady

post-0-14109612052001_thumb.jpg

Odesláno

No Kubo to že to je v nouzovým režimu je blbý....,nicméně,je to stopro váhou vzduchu ?? Do nouzáku to může skočit i v případě,že je špatněj nějakej vstřik,několikrát jsem to řešil s jedním pánem z Prahy,a bylo to vstřikem....,jinak taky může bejt v háji DRV ventil tam může být příčin víc....,a pokud diag hlásí že je váha vzduchu ok,tak bych zkusil jinou cestu.....,jaká to je motorizace ?? asi 1.6 HDi,že ??.... jj už vidím titulek,1.6 HDi....

[upravil dne 6/1/10 Burisek]

Odesláno

takže zatím asi vyřešeno, po vyměnění MAP senzoru a ujetí cca 3 km, kontrolka diagnostiky zhasla a snad je vše jak má, uvidíme co bude dál :)

Bylo vyměněno čidlo číslo 9 na prvním obrázku, ale je vsazeno do klapky vzduchu na posledním obrázku :D, nevím proč, ale když chci zobrazit čidla motoru, která spadají pod ŘJ motoru, tak servicebox dle zadaného VIN ukáže sice motor 1,6Hdi, ale s váhou vzduchu pod číslem 10, ale tu tam rodiče nemají, to jen tak pro upřesnění :D

[upravil dne 8/1/10 punkac]

Odesláno

Trošku tomu ohledně zobrazování nerozumím. Na prvním obrázku, pokud to dobře chápu je váha, ale je to z peugeot SB a ten druhý obrázek je z citroen SB. Myslím ale, že 1.6 HDI váhu vzduchu má.

Odesláno

když zadám do citróního serviceboxu VINko auta rodičů a dám přívod palivové směsi obecně -> řídící jednotka vstřikování snímač -> tak se dole objeví jak ref.č jediná věc 0560 02 144150A ŘÍDÍCÍ JEDN SNÍM NAPÁJENÍ a pak už po kliknutí na to vlastní obrázek, který je v tomto vlákně jako první, na který jsi mi odpovídal, že se mýlím a váha vzduchu je na něm pod číslem 10. Tak to auto opravdu váhu nemá, z toho obrázku má ale čidla pod čísly 9 a 11 v tom bazmeku s klapkou, která ale správně vypadá dle druhého vloženého obrázku motor obecně -> přeplňování motoru obecně -> přeplňování motoru, přípojka vzduchu -> kde dole jako ref.č je 0560 01 172062A PŘEPLŇ VZDUCH PŘIPOJ ze kterého je krásně vidět ta \"správná klapka\", co je v autě, ve které jsou zamontovány čidla z prvního obrázku a je krásně vidět, že za klapkou už žádná váha vzduchu vidět není, je tam jen hadice pod číslem 11 a pak je hned sání

ufff, hlavně že to bylo jen vadným map senzorem a nyní auto jezdí jak má :papa

Odesláno

zítra mrknu přímo do auta, protože, když dám v serviceboxu obecně vznětové motory, tak se tam ukáže, ale když v tom samým serviceboxu dám filtrovat dle vin vozu, tak jí najdu jen v obrázku, který jsem vložil jako poslední a nemá číslo :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...