Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

bude to tím čidlem na 99% švagr měl to samé s Partnerem taky tam lítala teplota zběsile, součastně stím to naházelo chyby do sdruženého přístroje .

[upravil dne 21/10/12 15:11 od bart.lbc]

• O 1 rok později...
Odesláno

Tak môj 407 SW 2.0 HDi od kupy od pôvodného majiteľa nikdy neukazoval viac než 70°C na ukazovateli teploty motora.

Príčina: ručička sa pri 70tke spodnou časťou oprela o sklo budíkov a ďalej ju to teda nikdy nepustilo.

Indície: Prešiel som si snáď celé fórum na túto tému zlej teploty motora a možné príčiny mi vyšli hneď 3: termostat, tepl. čidlo a zaseknutá ručička.

Keďže bola zima (február) a HDi mám prvý krát, nebol som si istý ako sa to má ohrievať. 70°C dosiahol typicky po cca 8-12km po rovine a ďalej nešiel. Prebehol som ho do riadneho kopca, celý čas 70°C ale vrchná hadica od chladiča už bola teplá, takže termostat prepustil, len som nevedel pri akej teplote.

Ujasnil som si to, keď ma napadlo prstom zatlačiť na sklo v tých miestach - po zatlačení ručička zbehla aj na 50-60°C.

Riešenie: Vybral som vonku budíky (pol hodinový boj) a vypodložil kúskom papiera (vizitky).. Oddialil som tým celý plošák s ručičkami od skla cca o milimeter. Odvtedy ukazuje presne a bezchybne, teplotu drží pri všetkých typoch jázd 80-85°C tak ako má (ideal je údajne 83°C).

Ďakujem za info, inak by som asi menil termostat :-/

• O 3 měsíce později...
  • O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...