Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

dnes se mi stala taká menší příhoda, cca před půl hodinou sem jel z Hostivic domů, jel sem po slanecký dálnici a přejížděl sem ze Slanýho na d8 jak tak jedu, byla celkem mlha, ale za mnou jeli auta tak sem neměl zaplou zadní mlhovku abych zbytečně neoslňoval auto za mnou, po chvíli jízdy se cca 4 auto za mnou rozblikalo, vlítlo přede mě a policejní vochcávka s nápisem stop, tak sem jim zastavil u krajnice, policista přišel ke mě a poměrně arogantně se mě zeptal proč nesvítím za jízdy v mlze mlhovkama, když sem se mu snažil vysvětlit že sem nechtěl oskňovat vozidlo za mnou tak mi odpověděl že ho to nezajímá že v mlze musim svítit mlhovka a jestli zaplatim pokutu 500 kč na místě nebo nezaplacenkou do 15ti dnů tak sem mu řek že odmítám něco platit a ať mi řekne zákon ve kterym je že sem povinen mlhovkama svítit..... na to mi už neodpověděl, tak sem se s ním rozloučil s tím ať to pošle do správního řízení......

a teď otázka, kdyby mi něco přišlo (očemž pochybuji), jsem povinen v mlze svítit mlhovkama?????a čím se mám hájit??

Odesláno

Zák. 361/2000 Sb. par. 32 odst. 4: Přední světla do mlhy smí řidič užít jen za mlhy, sněžení nebo hustého deště. Zadní světla do mlhy musí řidič za mlhy, sněžení nebo hustého deště užít vždy.

btw, měl bys to mít v zápise o přestupku, včetně odkazu na přestupkový zákon, dle kterého jsi byl potrestán.

[upravil dne 30.12.2009 Edison]

Odesláno

hmm, no použít si jí měl, v nejhorším řekni, že ti asi praskla žárovka a bez keců bych to před hluchavkou \"opravil\" a nějak to ukecal

Odesláno

jako normálně mlhovky používám, ale když auto jede za mnou tak je vypínám abych nesvítil tomu zamnou přímo do ksichtu.... páč je to celkem nepříjemný..... tak sem zvědav jak to dopadne

Odesláno

Mě by zajímalo, jak dokáže, že byla mlha, příp. kdo určí, že tohle už je snížená viditelnost. OK, možná to budou mít natočený... Já bych se bránil, že jsem tu mlhovku zaplou měl. Že ona nesvítila je už věc druhá. Pokud ale řekneš, že jsi před jízdou kontroloval stav vozidla, jak Ti ukládá zákon, není výsledné protiprávní jednání Tvým zaviněním.

Jinak pokud nesepsali protokol, tak taky pochybuju, že Ti něco přijde, prostě to zkoušeli. btw. oni ji zaplou měli? ;-)

Pe.Tr: Vyhláška už neexistuje ;-)

Odesláno

jako promin, ale ono si rikas aby jsi neoslnoval auto za tebou...ale pokud byla trochu mlha a je do toho mokro tak ty tvoje svetla fakt neuvidi vubec nikdo...vim to sam...takze nevim no...me spis serou lidi co jezdi furt, ve dne v noci at je jekkoliv se zapnutyma prednima mlhama, to je ted hoooodne moc v mode...

[upravil dne 30/12/09 Fr3sh]

Odesláno

jestli ji zaplou měli sem si nevšim..... a zas tak oc velká mlha nebyla aby mě to auto nevidělo a jelo kousek za mnou...... neřeknu kdyby bylo za mnou půl kiláku.... alle jeli sme v koloně cca 6 aut a já jel v čele

Odesláno

Taky souhlas. Pokud je mlha, tak to světlo neoslňuje, neboť mlha to světlo velmi.. skutečně velmi rozptyluje. Já ji používám, ale když dobře vidím auta před sebou, tak ji vypínám. Když mlha není, oslňuje to pro změnu velmi. Dnes jsem dokonce jednoho musel problikávat, prrotože jak ji měl vysoko, šajnilo mi to přímo do xichtu...

Odesláno
Původně zaslal: Fr3sh

jako promin, ale ono si rikas aby jsi neoslnoval auto za tebou...ale pokud byla trochu mlha a je do toho mokro tak ty tvoje svetla fakt neuvidi vubec nikdo...vim to sam...takze nevim no...me spis serou lidi co jezdi furt, ve dne v noci at je jekkoliv se zapnutyma prednima mlhama, to je ted hoooodne moc v mode

Nedávno jsem jel ráno do práce v koloně asi 4 aut a do protivky si to dával boreček s dálkovýma a mlhovkama. Všichni jsme na něj blikali, ale asi měl před sebou tolik světla, že už ty naše neviděl.

Odesláno

Dělám to taky tak. Mám zadní zaplou, protože v mlze/gejzír vody, když je na dálnici hodně mokro jsou normání světla vidět fakt blbě. Ale jak mě někdo dojede na cca 100-200m, tak ji vypínám. On už o mě ví, tak mlhovka ztrácí význam.

Odesláno

proste neresim zadni mhlovku, to je pro bezpecnost sebe i ostatnich..to te nikdo neutrhne...spis za ty predni mlhovku, to je peklo...ale jak pisu kdyz to auto za tebou nekde bude predjizdet, tebe lehce prehlidne pak...a bude moct rict, ze jsi enbyl videt ze byla mlha a ty jsi enmel zaplou mlhovku, treba ja bych se to snazil na to uhrat popravde...

Odesláno
Původně zaslal: shwaara

Dělám to taky tak. Mám zadní zaplou, protože v mlze/gejzír vody, když je na dálnici hodně mokro jsou normání světla vidět fakt blbě. Ale jak mě někdo dojede na cca 100-200m, tak ji vypínám. On už o mě ví, tak mlhovka ztrácí význam.

Jj. Když vím, že o mě ví, zhasnu.

Odesláno

Někdy je dobré se spolehnout na to, že ten za mnou si o zhasnutí řekne... Pak to chce ovšem bezprodleně akceptovat.. To by taky snad mohlo být řešení, co?

Odesláno

jak rikam, ja se nebojim o toho zasebou, bojim se sebe kdyz to auto enkdo predjede ame tim padem neuvidi pac jsem ji vypnul...oslnujes?...on kdyz bude chtit tak te predjede..to by mohl rict skoro kazdy kdo ma xenony ze oslnuje...pritom to proste pravda neni

Odesláno

Srovnáváš nerovnatelné... Ale to je fuk... Charakteristika zadního mlhového světla je přecijen kapku jiná než třeba brzdového. I přes stejný výkon žárovky je mlhové světlo mnohem soustředěšnější svazek, tudíž je ostřejší. Teď ale nevím, co chceš říct tím předjížděním.

Odesláno

pojede za tebou auto 100-200metru jak pisete tak vypenete mlhovky, ze ten za vama o vas vy...ale kdyz se nekdo rozhodne to auto za vama predject a zaradit se za vas...urcite si ho vsimnete? a zapnete mlhovku aby o vas taky vedel? myslim si ze si ho nevsimnete a on vas diky tomu taky ne...muj nazor...proste kdyz me bude stvat ze predemnou sviti s mlhovou tak ho predjedu..jako kdyz me stve ze jede pomalu...

[upravil dne 30/12/09 Fr3sh]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...