Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Základní rady + postupné vylepšování interieru

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den/ahoj,

jsem tu úplně nový, dnes jsem se zaregistroval na toto forum, protože doufám že tu dostanu odpovědi na mé otázky od odborníků :).

Situace se má tak, že jsem dostal od bratra auto, Peugeota 106 1.0 rok výroby 1995. Myslím, že je v relativně dobrém stavu, jen to chce rozhodně pár úprav, tak jsem si řekl, že bych si mohl vylepšit interier (to chci jako první), aby jsem se já, i ostatní cítili v autíčku dobře.

Upozorňuju, že jsem naprostý začátečník co se týče aut a jejich úprav (tuningu). Tady jsou základní věci, co bych si chtěl koupit v nejbližší době:

1. vyměnit VOLANT

2. pořídit si MANŽETU na řadící páku + rukojeť

3. PEDÁLY

4. POTAHY na sedadla

5. KOBEREČKY

6. BÍLÝ PODKLAD pod tachometr a hodiny

7. koupit poklice

Mám teda pár otázek (omluvte mě jestli jsou některé stupidní, ale chci znát Váš názor):

a) nynější volant je defaultní, 2pákový, změřil jsem že má průměr 350-360mm (?), chtěl bych nový sportovní, kolem 900-1200Kč, ale všechny jsou průměr 300mm nebo 320mm -> budu potřebovat nějaký \"náboj\" ? Mám pravdu když řeknu že čím menší volant tím víc musím točit při zatáčení? Doporučili byste mi si koupit s menším průměrem, i když nemám posilovač řízení? Záleží na tom, jestli je 2-3 pákový vzhledem k mému starému defaultnímu, nebo je to jedno?

b) kupujete do interieru všechny doplňky od STEJNÉHO výrobce, nebo to střídáte a je vám to jedno?

c) mohli byste mi doporučit nějaký e-shop nebo název firmy, co vyrábí levnější doplňky? Jsem student, a nemůžu dát za pedály nebo volant 3000Kč.

Děkuji za všechny odpovědi, fakt se v tom trochu máchám :myslim. Vy tu máte všichni tak krásný peugeotky, jak jsem se tak díval třeba na Lentilku, kujona nebo Alese, závidím :(

Je neumyté, vyfotil jsem ho prostě tak jak s ním teď jezdím.

dscf3253.jpg

dscf3250y.jpg

dscf3239.jpg

dscf3242.jpg

dscf3241.jpg

Ou ou, já vím musím to dát spravit :(:mad:

dscf3245.jpg

dscf3244.jpg

[upravil dne 28/12/09 Frozz]

Odesláno

Moc ti asi nepomůžu, ale vítám tě :papa

A když si koupíš jinej volant (menší/větší), tak budeš musit točit stejně. Akorát u menšího to půjde tíž. U většího zas ruka jakoby urazí větší dráhu při zatíčení ;)

Odesláno

Frozz :čus no k volantu budeš rozhodně potřebovat koupit nábu.Já kupuju věci na tuning shopu,autodoplnky,sportovní autodoplnky,speedpro,ale taky se dají sehnat dobré věci přes aukro atd...Jinak co se týče interiéru tak se snažim sladit to tak,aby se to líbilo hlavně mě.Ty v tom budeš deně sedět a myslim že je to hlavně na to bě a ne dát si tam za každou cenu něco co se ti nelíbi,protože to je od stejný firmy,ale to je můj nazor:).Zatim držim palce at se ti daří:papa

Odesláno

Dolly1010 - děkuju :)

Torrez: jasně, já to taky dělám hlavně pro to aby se to líbilo mě, ale poradit si klidně nechám, protože tomuhle nerozumím, vy zkušení už to máte v oku jestli jo, tohle by se tam mohlo hodit nebo ne, dej tam spíš tohle...

Zatím mám vybraný tento volant, je to jen o 3cm menší jak dosavadní (aspoň bude víc místa na nohy :roker)

Nevíte, kolik tak na to může stát ta nába?

3000A-SportLRF1.jpg

Odesláno
Původně zaslal: P-106!

vitej .. konecne zase nekdo se straym modelem :) ... jinak k tomu volnatum ja mam 28cm VICTORa ajezdim momenatlne bez serva .,.a jde to utocit ,,, saice trosku posilovna ale zvyknes si :) .... dyztak koukni na moje zde http://wixtuning.ic.cz/soubory/kony ..je to 1.6 XS :)

Ahoj, děkuju :))

wow, máš parádní auto! Hrozně se mi líbí ty bílý elektrony (napíšeš mi prosím značku a přibližnou cenu?).

Musím se přiznat, že bych ten předek vůbec netypl na tu 106ku, máš ho pěkně předělaný, to muselo dát práci.

Můžes mi prosím ukázat interier? Moc mě to zajímá, díky.

Odesláno

dik .... ty bily jsou INTRA 7J15 me staly s novejma gumama 195/50 ..cca 10ku a prodaval jsem je asi za 7500,- stim ze gumy byly jak novy .. ale koukam ze ty mas jen tridiru ..ja uz mam 4 srouby :) ....interier nemam vyfocenej ale zitra dyztak vyfotim a hodim to sem :)

Odesláno

vitej v klubu.......a ked si aspoň trochu zručny tak si skus niektore veci vyrobiť sam od nuly niečo ako ja:D tak potom ušetriš a budeš to mať preeeeeeeesne podla seba a na mieru:D..ked cheš tak kuni moje vlakno mám sice 206 ale inšpiraciu z interieru si možeš zobrať:D linky najdeš v mojom podpise dole v prispevku..........držím palce aby sa ti podarilo spraviť auto presne podla tvojich predstav

Odesláno
Původně zaslal: winco

vitej v klubu.......a ked si aspoň trochu zručny tak si skus niektore veci vyrobiť sam od nuly niečo ako ja:D tak potom ušetriš...

No zručný trochu ano, ale ne v oblasti aut, tomu fakt nerozumím a radši si něco někde koupím, než abych se s tim patlal doma kde na to nemám ani moc času, ani prostředky, takže asi tak ;). Jinak auto máš moc pěkný.

Děkuji za příspěvky :)

Odesláno

tak si rozhodni jak to chces mit barevny, jestli tuzing styl, rally styl atd. a ne tam sviknout napriklad momo volant a radicku s nazvem type-r z globusu...to si rozhodni...ja treba vim, ze do interieru mi prijdou jen veci ktere fungujou, ne jen se libi...omp, momo, recaro, sparco..to jsou moje veci

Odesláno
Původně zaslal: Fr3sh

tak si rozhodni jak to chces mit barevny, jestli tuzing styl, rally styl atd. a ne tam sviknout napriklad momo volant a radicku s nazvem type-r z globusu...to si rozhodni...ja treba vim, ze do interieru mi prijdou jen veci ktere fungujou, ne jen se libi...omp, momo, recaro, sparco..to jsou moje veci

No tuning styl se umím představit, ale rally styl moc neznám :/, jinak chápu na co narážíš. Já bych chtěl mít interier v barvách černo-modrá (modrá by měla být stejná nebo hodně podobná karoserii), sportovní vzhled, ale ne brutal tuning, to se mi nelíbí, prostě jen lehce :)...Stejně na to nemám zatím peníze abych koupil vše najednou, proto to dělám postupně.

Odesláno
Původně zaslal: jadek

Začal bych Alu kolama, ty dělaj krásu auta nejvíc a možná jeste predtim, predelal kapotu \"rez\" .. mozna koupit novou spiz.

Děkuju, ...

máš pravdu, Alu koula fakt dělaj krásu auta a na trhu je nepřeberné množství, a musím říct že je těžké vybrat, protože jsou všechny pěkný, ale na druhou stranu si je nemůžu \"vyzkoušet\" takže to bude koupě trochu naslepo :).

Každopádně do konce týdne bych měl mít disky, na ten rez se chystám taky, jen nevím jestli zvládnou opravit jen ten kousek, nebo celou kapotu vyměnit :(.

Co je to spiz?

Odesláno

ahoj, v tvém případě bych to stím \"nepřeberným množstvím\" alu kol nepřeháněl, měl jsem taky 106 3-díru a moc těch liťáku opravdu není, spíš vůbec, budeš rád když natrefíš na jednu celou sadu....

Odesláno

Zdravím a pozdravuji :-) Předně notno pochválit, 106 je jako auto parádní a navíc zadarmo - úplná paráda :D

Co se úprav týče, tak se víceméně není čeho bát. Každej nějak začínal a žádnej učenej z nebe nespadl :) Takže se klidně ptej, hafo infa najdeš tady, na saxoclubu, nebo na zahraničních 106owners. atd. Jenom nějakejm těm začátečním, jak si psal, bych se vyvaroval. Třeba kupříkladu namátkou - absolutně netuším kolik stojí potahy na sedadla do 106, ale zadarmo to asi nebude :) Dle mě je daleko lepší si trošičku přišetřit a pořídit celej interiér ze sporta/gti. Není jich na prodej sice hodně, ale čas od času se něco naskytne a když budeš mít štěstí, tak to bude i za lidovku ;) Já kupříkladu sehnal komplet s16 interiér (resp. přední+zadní sedačky) za 1000kč. Netvrdim že potahy někomu dobře neposlouží :-) , ale jak znám sebe, tak by to ve mě po nějakym čase začalo hlodat a stejně bych sháněl ten interiér :D

To samé s poklicema - záleží na tom, jestli máš na autě 4 šrouby, nebo 3. Alu 4x108 není vůbec problém sehnat (a za rozumný ceny), u těch druhejch je to větší problém, ale taky se to dá :-) Záleží ovšem samozřejmě na tom, jestli seš do toho \"blázen\" a hodláš do toho investovat nemálo času i peněz, nebo to auto budeš brát jen jako převozníka z bodu A do B :)

Co se dotazu na doplňky týče, tak já osobně nakupuju od bočních blinkrů až po svody všechno v zahraničí. Tady v ČR je všechno neskutečnym způsobem předražený, tudíž se to vyplatí i včetně pošty do CZ. Kupříkladu - objednával sem z UK sadu 4ks NGK Iridium svíček, s poštou do ČR to vyšlo na cca 950kč a bylo to tu do týdne. Ty samé svíčky v ČR - 1ks = 550kč, což je fakt k smíchu :D A takhle je to se všim (krom vyloženejch drobností).

Ještě k těm našim autům - můžu ukázat jak moje auto vypadalo na začátku, taky to zdaleka nebylo dle mejch představ, nicméně rád si s tim hraju a snad je to na něm i kapku vidět :) Mám v tomhle pc fotku jen zezadu, ale snad to bude alespoň kapku patrno.

Před:

835835_P201.jpg

Po :) :

48cbbb61639594.gif

Jestli můžu, tak nestranné hodnocení, jak se koukám na tvé auto - určitě bych jako první strhnul zástěrky :-) Následovala by koupě menší anténky, hnedle potom bych něco dělal s kapotou, nárazníky + zrcátka dolů -> do barvy, interier, alu + gumy, snížit (podvozek). A konec, spokojenost :)

Odesláno

Tak tě taky vítám v klubu. Na mýho mazlíka radši ani nekoukej zatím nevypadá nic moc ale nejdřív ho chci dát dohromady po technický stránce a přesně to bych doporučoval i tobě. Vím, že to asi nechceš slyšet ale věř že to je rozumější :) Jinak přeju hodně štěstí se 106tou.

PS: s kolama s tebou naprosto soucítím, mám taky 3 díry. A to moc francouzští přátelé nevychytaly. Ptž sehnat pěkný kola s roztečí 3x98 a ještě aaaspoň 14\" to je nadlidskej výkon :bacha

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...