elton Odesláno 14. leden 2015 Odesláno 14. leden 2015 Lukaydo a já znám z vlastní praxe tu druhou stránku. Ale vyvracet ti nic nebudu. Jen se tu nad tím usmívám. Citovat
Ducatista Odesláno 21. leden 2015 Odesláno 21. leden 2015 jeden čerstvej článek, sice zavání reklamou, ale tak úsudek at si každej udělá sám http://www.novinky.cz/domaci/358815-po-padesatce-ma-bryle-skoro-kazdy-vyresi-to-laser.html Citovat
Ducatista Odesláno 11. únor 2015 Odesláno 11. únor 2015 Tak se přidávám do skupiny bez brýlových V pondělí odpoledne jsem měl termín, proběhlo opět vyšetření + opět proměření jak před 2 měsíci. Znovu mi naměřili L oko 1,75 ; P oko 2,00 a zjištovali dominantní oko. Pak mi v čekárně sestřička během 1 hodiny chodila každých 10 min kapat do očí roztok na umrtvení a pak jsem už šel pod laser. Vložili rozpěrku na víčka a nasadili přístroj, co udělá výřez do toho oka. Těch prvních 50 sec to bylo dost nepříjemný, skoro až bolestivý, přirovnat by se to dalo k tomu, jakoby Vám někdo palcem tlačil silně do oka. Ale pak už člověk prakticky nic necítí, spíš je nepříjemný jak člověk všechno vidí - tím výřezem oko "otevřou", provedou korekci a doslovně oko "zaklopí". U druhého oka stejný postup, jen to trochu víc bolí. Za 5-7 min je hotovo. Ptal jsem se paní nebo slečny doktorky operatérky (byla překvapivě velmi mladá), jestli je to tím že to druhý v pořadí u mě bylo to dominantní oko, ale říkala že tohle tvrdí všichni, i když v minulosti zkoušeli začínat i okem v opačném pořadí. Že to je pravděpodobně proto, že se člověk instinktivně bojí a neví co ho čeká, a díky adrenalinu tu bolest u prvního oka vnímá trochu míň. Okamžitě po zákroku jsem viděl skoro perfektně ostře, odhadnul bych to tak na 0,5-0,75 dioptrie, obraz byl pouze mírně mléčně bílý, jako bych se díval přes průhlednej igelitovej pytlík. Bolest prakticky žádná nebyla, jen hodně mírný pocit, že mám něco v očích, možná jen malinko bolela hlava, jako když bolí hlava od bolavýho zubu. Jak jsem doma zaparkoval auto, kouknul jsem na malinké TV na zprávy, lehnul si a vytuhnul. Asi v 22:30 jsem se probudil a hlava bolela trochu víc, oči taky trochu víc, ale nic šílenýho, tak jsem si vzal tabletku na spaní co mi dali, kápnul si do očí a šel spát. Zajímavý je, že jsem viděl zase o kus ostřeji, skoro jak finálně v 0 dioptriema a obraz už nebyl ani mléčnej. Včera a dnes absolutní pohoda, vidění už na 100%, jen při prudké změně vidění z dálky na blízko a naopak, trvá dýl, než zaostřím. Samozřejmě se hlídám a nedělám prudký pohyby ať se to neotevře, občas to v pravým oku velmi jemně zabolí, ale žádný horečky, žádný trvalý bolesti, prostě pohádka... Když jsem venku, chodím s tmavýma brýlema který člověk dostal i s kapkama. Brýle jsou ochrana proti prachu a proti ostřejšímu světlu, venku je ted hodně sněhu. Teď večer jsem poprvé na chvíli zapnul PC a hledím do něj přes ty černý brejle a pohoda. Měl jsem z toho trochu strach, ale pokud se ještě dodatečně nic nepokazí, tak tahle operace bylo jedno z nejlepších rozhodnutí mýho života PS: ta mladá doktorka, co mě operovala, mi při řeči sdělila, že zákrok sama absolvovala před 10 lety a je s tím maximálně spokojená Citovat
Lukaydo 407 Odesláno 11. únor 2015 Odesláno 11. únor 2015 U koho jsi byl ? no vidíš a ani to moc nebolelo a tak ses bál vítej v klubu rozdíl co Citovat
Ducatista Odesláno 11. únor 2015 Odesláno 11. únor 2015 V Gemini. Fakt super, profesionální přístup, personál velice milej a velice pohlednej Všechny ty sestřičky a doktorky tam mají snad max 35 let Ty brdo a ten pocit, jak ráno začnu šmátrat kde mám brejle, než si uvědomím, že už je vlastně nepotřebuju to se nadá popsat, to pochopí jedině ten kdo to zažije Citovat
Lukaydo 407 Odesláno 11. únor 2015 Odesláno 11. únor 2015 Stejná zkušenost s gemini i sestřičky a doktorky mladé akorad mě operoval doktor asi si byl taky na crystal lasik.Hlavně musíš pravidelně kapat kapky. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.