Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Laserova operace oci - vase zkusenosti?

Recommended Posts

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak se přidávám do skupiny bez :bojim brýlových 8-%29.gif     :D

V pondělí odpoledne jsem měl termín, proběhlo opět vyšetření + opět proměření jak před 2 měsíci. Znovu mi naměřili L oko 1,75 ; P oko 2,00 a zjištovali dominantní oko. Pak mi v čekárně sestřička během 1 hodiny chodila každých 10 min kapat do očí roztok na umrtvení a pak jsem už šel pod laser. Vložili rozpěrku na víčka a nasadili přístroj, co udělá výřez do toho oka. Těch prvních 50 sec to bylo dost nepříjemný, skoro až bolestivý, přirovnat by se to dalo k tomu, jakoby Vám někdo palcem tlačil silně do oka. Ale pak už člověk prakticky nic necítí, spíš je nepříjemný jak člověk všechno vidí - tím výřezem oko "otevřou", provedou korekci a doslovně oko "zaklopí". U druhého oka stejný postup, jen to trochu víc bolí. Za 5-7 min je hotovo. Ptal jsem se paní nebo slečny doktorky operatérky (byla překvapivě velmi mladá), jestli je to tím že to druhý v pořadí u mě bylo to dominantní oko, ale říkala že tohle tvrdí všichni, i když v minulosti zkoušeli začínat i okem v opačném pořadí. Že to je pravděpodobně proto, že se člověk instinktivně bojí a neví co ho čeká, a díky adrenalinu tu bolest u prvního oka vnímá trochu míň.

Okamžitě po zákroku jsem viděl skoro perfektně ostře, odhadnul bych to tak na 0,5-0,75 dioptrie, obraz byl pouze mírně mléčně bílý, jako bych se díval přes průhlednej igelitovej pytlík. Bolest prakticky žádná nebyla, jen hodně mírný pocit, že mám něco v očích, možná jen malinko bolela hlava, jako když bolí hlava od bolavýho zubu.

Jak jsem doma zaparkoval auto, kouknul jsem na malinké TV na zprávy, lehnul si a vytuhnul. Asi v 22:30 jsem se probudil a hlava bolela trochu víc, oči taky trochu víc, ale nic šílenýho, tak jsem si vzal tabletku na spaní co mi dali, kápnul si do očí a šel spát. Zajímavý je, že jsem viděl zase o kus ostřeji, skoro jak finálně v 0 dioptriema a obraz už nebyl ani mléčnej.

Včera a dnes absolutní pohoda, vidění už na 100%, jen při prudké změně vidění z dálky na blízko a naopak, trvá dýl, než zaostřím. Samozřejmě se hlídám a nedělám prudký pohyby ať se to neotevře, občas to v pravým oku velmi jemně zabolí, ale žádný horečky, žádný trvalý bolesti, prostě pohádka...

Když jsem venku, chodím s tmavýma brýlema :cool:  který člověk dostal i s kapkama. Brýle jsou ochrana proti prachu a proti ostřejšímu světlu, venku je ted hodně sněhu. Teď večer jsem poprvé na chvíli zapnul PC a hledím do něj přes ty černý brejle a pohoda.

Měl jsem z toho trochu strach, ale pokud se ještě dodatečně nic nepokazí, tak tahle operace bylo jedno z nejlepších rozhodnutí mýho života :super

PS: ta mladá doktorka, co mě operovala, mi při řeči sdělila, že zákrok sama absolvovala před 10 lety a je s tím maximálně spokojená  :)

Odesláno

V Gemini. Fakt super, profesionální přístup, personál velice milej a velice pohlednej :D  Všechny ty sestřičky a doktorky tam mají snad max 35 let :D

Ty brdo a ten pocit, jak ráno začnu šmátrat kde mám brejle, než si uvědomím, že už je vlastně nepotřebuju :mrk   to se nadá popsat, to pochopí jedině ten kdo to zažije :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...