Ricky001 Odesláno 21. prosinec 2009 Odesláno 21. prosinec 2009 Zdravím, vím, že sem Ford nepatří, ale třeba nějaká dobrá duše poradí. Kamarád má F. Galaxy 1.9 td 66 kW 1998 problémy: - startování na 15 x - startér otočí 1-2 a začne chrčet (při laické rozborce: uhlíky nové, kotva očištěna bez známek opotřebení, kolečka mechanismu také a nově namazán. Přesto problém přetrvává. - při včerejším pokusu auto natočit přes kabely asi startér odešel. Po zkušebním připojení startétu pomocí kabelu z baterky (+) se točí, ale pouze startér, poté jen cvaká. - zřejmě auto ani nežhaví. Otázky: je možné auto nastartovat při teplotě pod bodem mrazu, pokud by žhavení opravdu nefungovalo? Je startér opravdu po smrti? Dá se vyměnit pouze elektromagnet (cívka) startéru? Dopň. info. baterka fungl nová a dobitá. Zhaviče nové, čidlo teploty jsem taky zkoušel odpojit. Předem díky. Citovat
nikto11 Odesláno 21. prosinec 2009 Odesláno 21. prosinec 2009 podla mna je to starter a mne spravilo to iste pred asi mesiacom a vymenili mi len potrebne veci teda cievku a premazali ho laebo nieco take, zevraj sa tahsie vysuvalo a teraz ficim a startujem ako sa patri . oprava aj s robotou 90€ Citovat
Dopiťák Odesláno 21. prosinec 2009 Odesláno 21. prosinec 2009 Mno to ze ti 1-2 protocenich zacne chrcet tak to bych vydel na setrvak (sice u osobaku sem to moc nevydel)muze mit treba z 1/3 zuby pric (da se to odskouset tak ze kdyz auto **Chrci**starter prokluzuje **tak v aute zaradim kousek ho potlacim,potom vyradim skusim znovu nastartovat) Startovani na 15x .skouseli ste relatko zhaveni? popripade skouseli ste si nahzavit rucne? Ano motor jde natocit i pod bodem mrazu kdyz nefungujou spravne zhavicky(muzou jen prihzavit to staci u dobryho diesla)+ dodas tomu teplo jeste tim jak dlouho startujes.. Civka starteru jde vzdy vymenit.. Pri laikske rozborce nenajdes spatne vynuti v statoru +rotoru A jestli je po smrti starter to fakt nevim nebyl sem u tebe Jinak u nas muzu doporucit dobrej servis na altiky a startery jmenuje se AGREGA bludov... a i kdyz sem autoelektrikar tak to tam davam protoze: 1.fakt dobre odvedena prace 2.neni to jen oprava ale komplet repas 3.cena za jakou to tam opravuji je bezkonkurencni (me se to osobne nevyplati opravovat to doma) 4.vymenej proces (dojdes se spatnym okamzite dostavas novej ) 5.ceny lidovy 6.mas na to zaruku [upravil dne 21/12/09 tommas11] [upravil dne 21/12/09 tommas11] Citovat
Ricky001 Odesláno 21. prosinec 2009 Autor Odesláno 21. prosinec 2009 Díky za rady, jen mě zarazilo to ruční žhavení, jako obejít relátko? Citovat
Laďa Odesláno 21. prosinec 2009 Odesláno 21. prosinec 2009 Tady se dozvíš více i o jiných problémech http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=50&t=27441 Citovat
Dopiťák Odesláno 21. prosinec 2009 Odesláno 21. prosinec 2009 Původně zaslal: Ricky001 Díky za rady, jen mě zarazilo to ruční žhavení, jako obejít relátko? odpojis kabel co vede od posledni zhavicky smerem do relatka ( kdyz tam pustis proud druhou stranou aby nezhorelo to relatko ) pak staci abys si natahl new kabel od baterky a zhavil tak dlouho dokud zhavicky nebudou bily potom skus start.. Zhavicku to chce odskouset venku aby si zjistil priblizne dobu jakou zhavi ale obecne je to max do 10sec.. Takhle si zjistis ze mas opravdu nahzaveny.. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.