peugeot09 Odesláno 20. prosinec 2009 Odesláno 20. prosinec 2009 Ahoj všem, u kolegů v threadu o něco dole se řešilo chcípání motoru. Kolegové zjistili, že se jedná o totálně ucpané sítko v nádrži. Zkoušel jsem hledání, abych našel nějaký návod, jak se k sítku dostat, ale neuspěl jsem. Myslím, že by se nějaký stručný, jasný návod, kde to najít, hodil nejen mě. Podělte se prosím o své znalosti. Rád bych se na něj preventivně podíval. Citovat
ozzy56 Odesláno 20. prosinec 2009 Odesláno 20. prosinec 2009 už v prvním ročníku učení nám řekli:nedrbejte do něčeho,co funguje vytáhni ven zadní sedák a uvidíš plast. víčko--vydlubni ho ven a uvidíš buď čerpadlo ve kterém je sítko,nebo jen celek sítka s měrkou paliva--odšroubuj a čisti--při práci doporučuji nekouřit Citovat
peugeot09 Odesláno 20. prosinec 2009 Autor Odesláno 20. prosinec 2009 Hmm, našel jsem akorát plech přidělaný nýty, tak jsem je opatrně odvrtal a tam na mě čekal ten plast, o kterém píšeš. Po jeho odendání jsem našel asi komplet čerpadlo pod asi centimetrovým nánosem prachu-řekl bych, že ta ještě nikdo nikdy (za těch 8 let) nebyl. Očistil jsem ho, ale to čerpadlo netuším jak nedestruktivně vyndat. Neví někdo jak? Předpokládám, že sítko bude ze spodu čerpadla... [upravil dne 20/12/09 peugeot09] Citovat
peugeot09 Odesláno 20. prosinec 2009 Autor Odesláno 20. prosinec 2009 Chápu, takže bude potřeba sundat celé oplechování nádrže, aby se dalo sítko vyčistit... Tak to se na to radši vykašlu. Citovat
ozzy56 Odesláno 20. prosinec 2009 Odesláno 20. prosinec 2009 na ten plechový dekl jsem zapomněl bude tam jedna velká převlečná matice z plastu--má obyč.pravý závit--tupým velkým šroubovákem povolit Citovat
peugeot09 Odesláno 20. prosinec 2009 Autor Odesláno 20. prosinec 2009 Ozzy, asi Ti nerozumím. Citovat
ozzy56 Odesláno 20. prosinec 2009 Odesláno 20. prosinec 2009 abych řekl pravdu,nevím jak má čerpadlo připevněné 206ka,ale myslím,že stejně jako 406ka--velká matka s výstupkama,tak velká,jako je otvor po tom plechovém deklu... Citovat
punkac Odesláno 20. prosinec 2009 Odesláno 20. prosinec 2009 ozzák ti radí, abys vzal velkej tupej šroubovák, zarazil ho o jeden z výstupků a klepáním v protisměru hodinovejch ručiček tu matku povolil (matka je kružnice a šroubovák tečna) Při vyndavání buď velmi opatrnej na plovák měřidla hladiny, neohni to, jinak ti bude blbě ukazovat palivoměr Citovat
peugeot09 Odesláno 20. prosinec 2009 Autor Odesláno 20. prosinec 2009 Není ta matka to velké modré plastové \"něco\" kolem čerpadla? Pod nánosem prachu jsem to pořádně neviděl, teď jsem to očistil. Jdu na to. Díky za rady, za chvíli poreferuju, zda se dílo podařilo a pokud bude sítko zanesené, tak ho samozřejmě nafotím. Citovat
ozzy56 Odesláno 20. prosinec 2009 Odesláno 20. prosinec 2009 očisti to okolí dobře,at nenapadá do nádrže-jo a nafoť to pro ostatní Citovat
punkac Odesláno 20. prosinec 2009 Odesláno 20. prosinec 2009 ideální je použít vysavač, já tam měl i písek, což nechápu jak se tam dostal :myslim Citovat
OK406 Odesláno 20. prosinec 2009 Odesláno 20. prosinec 2009 jj, vysavač je nejlepší. Taky jsem to kdy si dělal, ale nevyndaval. Nakonec to bylo něco jiného. Jinak postup je stejný jako u 406. Tak držím palce, ať se to povede. Citovat
peugeot09 Odesláno 20. prosinec 2009 Autor Odesláno 20. prosinec 2009 Tak už je to za mnou. Fotky bohužel nebudou. Fotoaparát se rozhodl, že má vybité baterie a než by se nabili, tak bych tu nádrž měl otevřenou do rána. Snad příště. Pokud někdo bude chtít, můžu napsat návod \"od blbce pro blbce\", který pochopí vážně skoro každý. Sítko nebylo nijak extrémně zasrané, jako v případě kátra a marko306 ve vedlejším threadu, ale malý humus tam přecejenom byl. Za tu námahu mi to rozhodně stálo, aspoň teď budu vědět, že jezdím s pročištěným sítkem. Jakmile přezuju na zimní, dojedu si konečně do Písku pro nové svíčky a vyměním je. Důvod, proč tohle všechno řeším jsou nepravidelné rozjezdy a nepravidelný tah motoru, přičemž občas chcípne. Ohledně toho sítka jsem chtěl mít jistotu. Klukům mockrát díky! Hodně jste mi pomohli. [upravil dne 20/12/09 peugeot09] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.