Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všem,

u kolegů v threadu o něco dole se řešilo chcípání motoru. Kolegové zjistili, že se jedná o totálně ucpané sítko v nádrži.

Zkoušel jsem hledání, abych našel nějaký návod, jak se k sítku dostat, ale neuspěl jsem.

Myslím, že by se nějaký stručný, jasný návod, kde to najít, hodil nejen mě.

Podělte se prosím o své znalosti. Rád bych se na něj preventivně podíval. ;)

Odesláno

už v prvním ročníku učení nám řekli:nedrbejte do něčeho,co funguje :aut

vytáhni ven zadní sedák a uvidíš plast. víčko--vydlubni ho ven a uvidíš buď čerpadlo ve kterém je sítko,nebo jen celek sítka s měrkou paliva--odšroubuj a čisti--při práci doporučuji nekouřit :myslim

Odesláno

Hmm, našel jsem akorát plech přidělaný nýty, tak jsem je opatrně odvrtal a tam na mě čekal ten plast, o kterém píšeš. Po jeho odendání jsem našel asi komplet čerpadlo pod asi centimetrovým nánosem prachu-řekl bych, že ta ještě nikdo nikdy (za těch 8 let) nebyl. Očistil jsem ho, ale to čerpadlo netuším jak nedestruktivně vyndat. Neví někdo jak? :myslim

Předpokládám, že sítko bude ze spodu čerpadla...

[upravil dne 20/12/09 peugeot09]

Odesláno

abych řekl pravdu,nevím jak má čerpadlo připevněné 206ka,ale myslím,že stejně jako 406ka--velká matka s výstupkama,tak velká,jako je otvor po tom plechovém deklu...

Odesláno

ozzák ti radí, abys vzal velkej tupej šroubovák, zarazil ho o jeden z výstupků a klepáním v protisměru hodinovejch ručiček tu matku povolil (matka je kružnice a šroubovák tečna)

Při vyndavání buď velmi opatrnej na plovák měřidla hladiny, neohni to, jinak ti bude blbě ukazovat palivoměr

Odesláno

Není ta matka to velké modré plastové \"něco\" kolem čerpadla? :o

Pod nánosem prachu jsem to pořádně neviděl, teď jsem to očistil.

Jdu na to. Díky za rady, za chvíli poreferuju, zda se dílo podařilo a pokud bude sítko zanesené, tak ho samozřejmě nafotím. :papa

Odesláno

jj, vysavač je nejlepší. Taky jsem to kdy si dělal, ale nevyndaval. Nakonec to bylo něco jiného. Jinak postup je stejný jako u 406. Tak držím palce, ať se to povede.

Odesláno

Tak už je to za mnou.

Fotky bohužel nebudou. Fotoaparát se rozhodl, že má vybité baterie a než by se nabili, tak bych tu nádrž měl otevřenou do rána. Snad příště. :(

Pokud někdo bude chtít, můžu napsat návod \"od blbce pro blbce\", který pochopí vážně skoro každý.

Sítko nebylo nijak extrémně zasrané, jako v případě kátra a marko306 ve vedlejším threadu, ale malý humus tam přecejenom byl. :blicismajlik

Za tu námahu mi to rozhodně stálo, aspoň teď budu vědět, že jezdím s pročištěným sítkem. Jakmile přezuju na zimní, dojedu si konečně do Písku pro nové svíčky a vyměním je. Důvod, proč tohle všechno řeším jsou nepravidelné rozjezdy a nepravidelný tah motoru, přičemž občas chcípne.

Ohledně toho sítka jsem chtěl mít jistotu.;)

Klukům mockrát díky! Hodně jste mi pomohli. :super

[upravil dne 20/12/09 peugeot09]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...