Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Přezutí na zimní - všechny kola, nebo jen 2?

Přezutí na zimní - všechny kola, nebo jen 2?  

1. 1. Přezutí na zimní - všechny kola, nebo jen 2?

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: peugeot09

Hmm, tak to taťko klobouk dolů. :super;)

Tak bacha, to je už můj \"taťka\" - i když mladší.:papa:papa:papa

[upravil dne 25/12/09 Otan]

Odesláno
Původně zaslal: Edison

Původně zaslal: peugeot09

Jedná se prakticky (ihned po absolutní velikosti) o ten nejzákladnější parametr, který určuje, jak intenzivně dokáže reproduktor rozkmitat okolní vzduch. Laik by řekl \"jak moc ten reprák woe dokáže řvát\". Citlivost reproduktoru je závislá na několika relativně dobře proměnných veličinách:

1) Síla magnetického systému jakožto celku

2) Váha a provedení membrány

3) Zavěšení membrány

Citlivost se obvykle udává v 1W/1m...

Stačí to takhle zkráceně? :myslim

Mě je pojem \"citlivost\" znám spíše jako paramtr, ketrý udává, jak nízkou energii potřebuji k tomu, abych vyvolal určitou, většinou pevně danou míru žádoucího jevu. u přijímačů se jedná většinou o mikrovolty vf napětí na vstupu přijímače se specifickou impedancí, které způsobí v mezifrekvenci takovou úroveň detekovatelného napětí, která po detekci vyprodukuje signál s určitou mírou zkreslení, a pod. U repro si umím představit, že by to bylo třeba napětí (protože známe impedanci), nebo výkon potřebný k vyvolání určitého akustického tlaku. Co všechno tuto vlastnost ovlivňuje je vedlejší a fyzikálně odvoditelné, ne? Jinak hmotnost cívky s membránou určuje spíše schopnost memrány rychle reagovat na změny okamžitého napětí (hmotnost způsobuje setrvačnost), což lze z části kompenzovat mohutností magnetické soustavy, vyjádřenou nejspíš velikostí magnetického toku... Představuji si to správně?

dá se to brát ze dvou pohledů...z heldiska mechanickýho-právě jak veliký napětí a proud potřebuješ k reakci elektromagnetu aby vytvořil nějakou práci a z druhýho a to v tomto směru asi trefnějšího,tak jak říká Edison

Odesláno

Ona ta veličina nejspíš někde bude definovaná i nějakým vzorcem, ne? Ale už jsme kapku OT... sri... jen mě to zaujalo. Jinak jsi napsal jednodušeji to, co já složitěji... :-)

Odesláno

Představuješ si to naprosto správně, jenom jsi to napsal natolik vědecky, že to sotva pár lidí z tohohle fóra pochopí. Jako obvykle jsem se snažil o vysvětlení \"pro blbečky\" aby to co nejvíc lidí pochopilo. Jinak všechna čest, takhle perfektně definovanou citlivost z fyzikálního hlediska jsem ještě nečetl/neslyšel. :super:potlesk

Odesláno

Holt jsem obyčejný technik a každé slovo v technickém popisu má pro mě nějaký význam... Kdybys sem máznul vzorec, bylo by to ještě jasnější. ;-) Dík, bye.. nebudem to tu už zaplácávat OT.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...