Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

takze uz kurim a pri tej prilezitosti som si dal vymenit aj trysky ostreku celneho skla...

domov som siel v teple a konecne s cely cistym celnym sklom...

a to vsetko za pouhych 235,-€ (a z toho 1 tryska 10.50€ bez DPH a menil som obe) skontrolovana a doplnena klima, tiaktiez vydezinfikovana...

super, s autorizovanym servisom v PP som nadmieru spokojny. myslim, ze za tie peniaze sa a riziko polamania niecoho za to nestoji... dokonca som videl ako to 2 mechanici robia a dovolili mi aj odfotit si auto ;)

post-21987-14109629116771_thumb.jpg

[upravil dne 29/1/13 22:24 od alihen]

Odesláno

moje prekvapenie bolo o to vacsie, ked som pod kapotou videl mladu dievcinu :D ako naraba s vercajgom :D

foto som pridal do prispevku. (viac sa nedalo, maju prisny zakaz vodit zakaznikov na dielnu). chcete aj foto polamanych klapiek? (vybrali vsetko, takze ich mam kompletne, len viac kuskov ako je potrebne :D )

[upravil dne 29/1/13 22:18 od alihen]

[upravil dne 29/1/13 22:22 od alihen]

Odesláno

Ahojte, no dal som dolu skrinku spolujazdca ako mi poradil cvrlo a nemám tam žiaden motorček. Hriadelky klapiek su na tej strane pevné. Rozobral som to aj pod volantom a našiel som dva motorčeky ovládania a oda funguju ako majú. :D

Ale ten spodný už nemá čo ovládať koniec klapky je ulomený.:grr

Idem do peugeotu a objednám tu opravnu sadu klapiek. Po tom čo mi zahlásili cca 300e za komplet opravu to asi budem robiť sám.:myslim

Zatial sa mi podarilo pootvoriť klapku tak aby som nezamrzol. Teraz už len nazbierať čo najviac info. a hurá na opravu.

Ak by mal ešte niekto nejaký manuál - či radu, uvítam. Každá rada dobrá.

Ďakujem aj členovi cvrlo, pomoholo mi to.;)

PS: Dal by som aj nejake foto, no nejak mi to nejde :(

Odesláno

ak si od Topoľčian, v PD to robia za 220e komplet aj s materiálom (klapky cca80e):roll

pošlem ti postup na demontáž palubky od Kobliha, veľmi mi to pomohlo

Odesláno

to Palldo77:

podla mojho nazoru, ked si mal problem s demontazou skrinky pred spolujazdcom alebo neviem ake... na tovjom mieste by som sa objednal rovno v autorizaku v PD (nemas to daleko). ja viem, 300,-€ je 300,-€. cenu 220,-€ v (neviem, ci mozem menovat) v autorizaku v PD potvrdili mailom aj mne a za takuto cenu si myslim uz nestoji trapit sa v garazi sam.

zdovodnenie:

1) ak sa ti podari zhodit pristrojovku (je to vacsi problem ako odobrat dva plasty) moze sa ti podarit (bez rozobrania klimy) zlomit novu klapku (1 sada 80,-€) musi kupit druhu a to uz je 160-€

2) moze sa ti podarit vypustit aj klimu a naplnenie ta vyjde 30-50,-€. cize uz si na 200,-€ a nepocitam pracu - minimalne den v garazi, pokial pojde vsetko OK

3) aj pri montazi mozu vzniknut problemy (vraj je problem aj radio dostat spat) a mozes si \"zarobit\" dalsie € navyse.

mne sa s tym babrali 2 zrucni mechanici, ktory za posledny mesiac uz mali vymenene klapky na min 4 peugeotoch. tak myslim, ze uz vedeli co a ako a trvalo im to od 08:00 do 16:00 (aj s obednajsou prestavkou).

tiez rad usetrim nejake to €, no v tomto pripade sa i zda, ze by to mohlo vypalit aj naopak. (ale nebol by si prvy a ani posledny)

pouvazuj

PS: dokonca mam kontakt na mechanika v okoli PP, ktory mi to slubil urobit za 180,-€ (v piatok privezies, v sobotu beries auto prec). tak ak xces, mozem ti dat kontakt

[upravil dne 31/1/13 17:03 od alihen]

Odesláno

súhlasím, daj si to radšej vymeniť v origo PD, ja by som to tak už určite urobil,

palubka je celkom v poho, ale klimatizér... :grr

už nikdy viac:bojim

Odesláno

Ďakujem za varovania :)

Nemal som problem demontovať skrinku, len som potreboval nejaký plánik aby som niečo neodtrhol. Nechcem robiť zo seba supermana, ale demontaž skrinky a nasledne aj montáž mi zabrala cca 40minut po tom čo mi poslal cvrlo nejake obrázky.

Neviem čo ti robili mechanici v peugeote, ale ja klimu neplánujem odpájat. Iba vymeniť klapku./y

Samozrejme najskôr si zhromaždím dostatok informácii, manuálov a potom sa rozhodnem.

Ako som už písal, klapku som manuálne pootočil a zaťial mi to kúri. Koordinujem teplotu v aute intenzitou a polohou fúkania.

Klapky som objednal a uvidím či to budem robiť ja olebo to niekomu dám.

Odesláno

aj ja ti drzim palce, nech uz sa rozhodnes akokolvek.

podlo toho, co si pisal vyssie asi mas 1-zonovu klimu. neviem kolko ma klapiek, ale ak ma 2, tak vymen (nechaj vymenit)radsej obe

Odesláno

Ahojte :papa

No už mam klapky doma a ak bude lepšie počasie tak sa do toho pustím :roker

PS: to čo tu píše jozanek5, je jeden z dôvodov prečo to radšej chcem robiť sám. Určite mu menili len tu pokazenu klapku a tožvie či mu ich aj premazali???:myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...