Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

to je zajimave,dnes je u nas 4 stupne tepla a auto topi v momente,az v nem bylo nesnesitelne,a to rucicka teploty byla uplne dole.Topilo to celou cestu,cca 40 km.Ze by to ve velikych mrazech topilo spatne?:myslim

Guest servisman
Odesláno

jen k 106 co má OK406 problém je že tam budík není žádný na teplotu jen kontrolka.Uvidíme dnes to jde projet třeba to bude už vpoho,protože včera po zkoušení a kontrole termostatu už drobet topilo.

Odesláno

Kde byla závada?! Po ujetí cca 2,5km jsem zastavil a lehce ovzdušnil topení na zadní hadici, jelikož netopilo. Po ujetí cca 800m najednou z otvorů začně t teplý až horký vzduch a 106 začala topit !!!:super . Jen naokraj, po včerejším operativním zásahu s Honzou406, kdy se kontrolovalo všechno možné viz výše příspěvek, jsem dnes vyjel z garáže a pod palubní desky bylo slyšet vodu, jako by se přelévala, ale všude bylo sucho !!! Takže 106 topí!!! Ale mě by spíše zajímalo, kde byla příčina, že netopila?!:(

• O 5 týdnů později...
Odesláno

nejak me to porad spatne topi,ujel jsem cca 20 km a fouka vlazny vzduch,skoro studeny.A to sem jel pruzneji.Rucicka teploty motoru i oleje byla uz uprostred.Ze by se to v takovych mrazech hned schladilo nebo je treba spatny termostat?Stve me to,nebo v aute je zima jak svina,ani okno se nechce rozmrazit.Prece kdyz je zahrity motor,tak by mel jit uz teply vzduch,ne?

Odesláno

hlavni pricinou tohohle vaseho problemu s netopenim a topenim je v termostatu,komu to zlobi tak jako prvni hned kupte novej termostat a jestli z auta vypustite nejakej humus vodu tak proplachnete chladic a trubky vodou´,dejte novej termik novou nemrzku poradne odvzdusnete a musi to chodit,tohle uz sem resil u mrte peugeotu,at u 205 nebo 106.Kdyz se tohle spravne udela tak to topi jak svina v pohode,pak muze byt jedine problem ze se vam to nekde zavzdusnuje.A v tehlech mrazech to za jizdy muze trochu ochladnout,dobre to resi pridelanej papir pred chladicem-ale jenom pres pulku!Me termostat uz tolikrat vypekl ze ho ted menim preventivne na kazdym aute panove:roker

Odesláno

Nakonec problém byl v chladiči. Tak se koupil v AK nový a za pomoci kartičky řádného člena byla i cena příjemná (kupoval jsem více věcí) a po výměně chladiče, už topí nádherně. Samozřejmě, že jsem dal novou chladící kapalinu + destilovanou vodu!!!:super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...