Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jelikož se na fóru řeší zajímavé věci, ale málo kdy se človek dozví jak to ve finále dopadlo, rozhodl jsem se napsat.Pokud někoho zajímá jak skončily diskuze \"Repro - radio\" a \"MP30 + zesik\" tak tady je odpověd: Předem upozorňuji, není to žádná aplikace za těžké prachy a kvalita je úměrná ceně ( takže proněkoho jen levné nouzové nezajímavé řešení). Po tom co jsem řešil výměnu Dexonu za jiný Dexony bez zesiku (dnes už vím že jsem řešil naprostou hovadinu), začal jsem se zajímat o zesilovač, zakoupil knihu \"Auto hifi\" a studoval, musím říc že teprve potom jsem pochopil uplné základy music, hodně mi také pomohlo www.autohifi.cz. Začal jsem vybírat Subwoofer (zde jsem byl rozhodnut zachovat kufr a SW freeair dát do plata) a zesik (Spectron) a hodně jsem očekával sraz v šebetově kde omrknu aparatury ostatních případně něco poslechnout a pok už jen nakoupím a zapojím. Závěry shrnu do několika bodů:

1) Repro

V Šebetově se mi dostalo cti poslechnout si u Mašinky repro Helix řada Blue,no hráli krásně co vám budu povídat, zděšení se ale dostavilo ve chvíli kdy jsem 5minut toté pustil své Dexony a z hrůzou zjistil žě víšky žádné jen basy které více než repro hrálo dřevotřískové plato. Výsledek? dexony jsem naštěstí dobře prodal a s velkou slávou vychytal akci na Helix Blue 62 za 1800,- (www.carhifi-profi.cz), jelikoš ke kulatému SW mi přišlo divné dát ovály 6x9 koupil jsem dozatu také Helix Blue 62. Zvukově naprostá spokojenost, zapojeno od rádia, výšky jsem dal na předí a zadní sloupky.

2) Plato vzadu

Dřevotříkové šlo pryč (nebyl na tom ani koberec, dnes už vím že bez koberce to nejde) a místo něho jsem sehnal 22mm MDF desku za 300,- kterou jsem rozřezal, polepil kobercem jekorem (staré zásoby) lepidlo \"herkules\" (nikdy jsem mu moc nevěřil že lepí, ale MDF a koberec snad navěky věkům) ještě jsem si na sebe ušil takovou boudu a ty kompa jsem trochu zvedl a k tomu jsem použil sololitové mezikruží. c se týká upevnění plata tak jsem ho pořádně prošrouboval, nerad bych aby posádce a mě usekalo hlavu.

3) díra do plechu pro SW pod platem

To byl zezačátku oříšek, nakonec jsem zavrhnul přímočarou pilku a vzal nato nůžky na plech, kulatá díra by asi nikdy nebyla kulatá, tak jsem využil těch děr a udělal díru čtvercovou, ve finále myslám že jsem udělat dobře, docela pohoda práce.

4) Subwoofer

Tak ten jsem dlouho hledal, né že bych nevěděl jaký, ono spíš nebylo z čeho vybrat chtěl jsem totiž free-air a 250mm (do plata se větší nevejde) ve finale jsem se rozhodoval mezi Em-phaser EI10S3 (4200,-) a Pioneer TS-W255F (2500,- www.autohifi.cz v e-shopu) nakonec jsem vybrat toho pioneera (ikyž menší chvála, lepší cena, RMS 250W pasující k zesiku, se zvukem jsem spokojen, když na to příde tak to hýbe i předními sedadly)

5) Zesilovač

Dlouho se mi zamlouval Spectron SPA2100Z (3320,-) čekal jsem až ho začnou prodávat, a skoro ho i koupil, ale naposlední chvíli mi padl do oka Carpower Wanted 2/160 (3800,- www.carhifi-profi.cz) narozdíl od specronu který všichni znají, ale asi nikdo ho nemá se u Carpoweru nechá vše ladit (hlavně LP pro SW, Bass boost) a RMS 240W v můstku bylo ideální pro SW.

6) Kabeláž

zde jsem nic nepodcenoval takže signálový CX-50 High-End 5m, 3x stíněný za 480,- (www.vltava2000.cz/doronel). Pojitkové pouzdro na AGU pojistky mě docela překvapilo svou velikostí (cca 100mm x prům. 25mm) čekal jsem tak polovinu. Napájecí kabel 16mm2 a k SW 4mm2.

Takže tohle:

rádio: Sony MP30

přední repro: Helix Blue 62

zadní repro v MDF platu: Helix Blue 62

zesik: Carpower Wanted 2/160

1x SW v MDF platu: Pioneer TS-W255F

a nakonec nějaké to foto:

http://www.peugeot-club.com/get_foto.php?file=club/jpg/1037_4.jpg&preview=800&text=big

http://www.peugeot-club.com/get_foto.php?file=club/jpg/1037_5.jpg&preview=800&text=big

http://www.peugeot-club.com/get_foto.php?file=club/jpg/1037_6.jpg&preview=800&text=big

http://www.peugeot-club.com/get_foto.php?file=club/jpg/1037_7.jpg&preview=800&text=big

http://www.peugeot-club.com/get_foto.php?file=club/jpg/1037_8.jpg&preview=800&text=big

Cao mk405

[Editován dne 23/8/04 mk405]

Odesláno

Mas to pekne udelany. Jsi si s tim musel pekne vyhrat. :D

Ja mam vplanu ty Helixe taky ale dopredu misto tech originalu od vyrobce co tam furt mam. :(:(

Odesláno

Dobrá práce. Chválím. Dobře vím o čem mluvíš (několika stejnými fázemi jsem také právě prošel) a navíc se mi líbil tvůj sloh. Docela mě rozesmál. Až dokonám své dílo tak také něco sesmolím a? příští tvůrci to maj trošku jednodužší než my.

Odesláno

jasně dobírkou z www.carhifi-profi.cz a druhý den jsou doma, posilaj to \"obchdním balíkem\" to je produkt české pošty, solidně zabaleno, pohoda.:papa

Odesláno

Pozitri si jedu pro zesilovac a zacnu taky trochu ladit decibely :D Bude to 5ti kanal od Audisonu. Pokusim se udelat fotodokumentaci montaze. Zatim mam jen radio Apline a repro Hertz ve dverich. Do zadniho plata nic davat nebudu, aby to nebylo videt. Jen za zadni operky schovam domecky od \"vejskacu\". Predni mam na vnitrnim krytu zpetbych zrcatek:

FOTO

Rovnou nafotim i vytlumeni dveri. Kdyz jsem to delal, tak jsem nemel u sebe fotak.

[Editován dne 23/8/04 destiny]

Odesláno

Mimochodem, v Sebetove jsi si mohl u me v aute poslechnout Hertz ESK-165. Kazdopadne Helix je dobra volba. Hodne zalezi, jaky styl muziky poslouchas. Ted jsem se o tom zrozvna bavil s Milou, ktery ma v 307 vpredu Helixe a shodli jsme se na tom, ze na KYTAROVOU muziku jsou lepsi Helix a na tvrdsi (TECHNO, DANCE) jsou lepsi Hertz. Jak jsem psal, mam pouze vytlumene dvere a Alpinu a nikdo mi neveri, ze nemam zesik a woofer. Hraje to celkem dobre. Takze sis mohl poslechnout syrovou instalaci bez zkresleni. Na pristim srazu uz snad budu mit instalaci komplet, tak pak muzeme pokecat o muzice.

BTW: Jestli mas pritelkyni, jak jsi zkombinoval muziku s ni? Me to neustale ztlumuje a pereme se o dalkove ovladani od radia :(:D

Odesláno

Já tam v zimě taky dával desku s reprákama. Teda jenom 2 ovály od Magnatu. Ale i tak to byla fuška.

to tomyka: Jinak ta deska mi vyplňuje prostor na maximum.

Odesláno

John: kokud nepřídou zítra, tak pozítří, já to dopoledne objednal, a druhý den v 11:00 byl balík doma to jsem taky:o.

destiny: Audison je pro mě trochu jiná cenová kategorie, tohle je zkrátka za malo. Jinak já poslouchám spíš rock, haus a techno mi nějak hlava nebere, nechápu co je na písničce ve které nikdo nezpívá, a nevíš kde začíná a kde končí a trvá 1hodinu, ale třeba takovej SILVER mohu.:D. Měl jsem nafocenej celej postup, ale kamošův foták to nějak nerozdejchal atak jsem zachránil sotva pár fotek, musím si koupit svůj foto. A co se přítulkyně týče, no zrovna není, takže 405 je až na prvním místě a tu novou si vychovám: volant a rádio ovládám já:D, ikdyž taková rvačka nemusí být jen špatná:D:D:D

tomyka: těd uplně nechápu co myslíš tím \"plex\" ale je to takhle: origo plato pryč, 22mm MDF z obou stran polepeno kobercem (5mm zespoda a 5mm zhora) přišroubováno na plech a zhora překryté ANS

ahoj mk405

:papa

[Editován dne 23/8/04 mk405]

Odesláno

Jen pro upresneni to co jsme s Destinym porovnavali byli HELIX Performance line 136 MK II a Hertz Energy a to je oboje trochu jina cenova kategorie.

Odesláno

Mila: je mi to jasný, jinak si mi tu předtím dost radil za to samo dík a co na to říkáš?, klidně i kritizuj at mám nějakou inspiraci třeba na příště.:D mk

Odesláno

uvidíme zítra, byli na skladě když jsi je objednával? Helix a dexon nebe a dudy, jinak nemohu soudit jiné jsem ve 405 neměl, jinak ale naprostá spokojenost, prostorový zvuk, asi jsou víc středo jak basový, ale na to mám SW, a zezačátku než se trochu rozehrály tak mi přišli stašně hlasité výšky, trochu si zvykám na tu modrou barvu, ale ta nehraje, já to hlavně pořizoval protože mám u kompa Genius home theatre 5.1 ve dřevu, no apak mi připadalo že to v autě nehraje.:D. ještě me zaujalo větrání cívky magnetu (mají vzadu díru) a balení 1+. mk:papa

Odesláno

Ahoj, já mám v autě tuto sestavu. Rádio JVC - KD S891R, zadní ovály Spectron SP 69CX , přední komponenty Magnat Xcentric 216 a krmím to 4 kanálem od spectronu SPA 4150. Docela solidní hudba, čisté vějšky a basy pěkně výrazné i když je to hodně zesílené. Ale s výkonějším zesíkem a o třídu lepším rádiem by to bylo ještě lepší. S helix nemám zkušenosti, takže nemůžu posoudit ale Hertz je špička. Taky se za ně musí zaplatit.:(

Odesláno

Sestavil jsi to nakonec dobre, jedine co me tam trochu \"vadi\" je ten subwoofer ja bych sel do Em-phaseru.

Zesilovac jsem ti radil Spectrona prave kvuli cene nejlevnejsi zesilovac ktery hraje uz slusne, carpower jsem uz take slysel a velmi dobre cena-vykon-kvalita.

Odesláno

předpokládal jsem že Pioneer asi neskousneš, ale abych pravdu řekl na autohifi byli dvě skupiny jedni zásadne pro Em-phaseru (nanašel jsem jediný špatný názor) a druzí co slyšeli nový Pio (254, 304 předchudci 255) a chválili ho.

scválně ti sem dám paramery obou co na ně řekneš (beru že parametry nejsou vše, ale taky rozdíl 2000,-)

Pioneer TS-W255F:

Vyztužený IMPP™ kužel o průměru 25cm s prokládanými vlákny KEVLAR

Vysoký okraj z dvojitou vrstvou

Hliníkové vřeteno kmitací cívky se štěrbinou

Dlouhá kmitací cívka

Conexový tlumič s tlumícím prstencem

Prodloužené pólové nástavce s větracím kanálem

Jmenovitý vstupní výkon: 250W, max. 650W

20 - 2500Hz, 92dB (1W/1m)

2-vrstvá kmitací cívka z měděného kulatého vodiče

cena: 2500,-Kč

Em-phaseru EI 10 S3

200W RMS

citlivost 87,4dB

25 - 200Hz

cena: 4200,-Kč

a ted mi řekni proč Em-phaser?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...