cas Odesláno 14. prosinec 2009 Odesláno 14. prosinec 2009 zdravím všecky, již dlouho jsem tu nebyl, tak jsem stratil nekde odkazy na zamrzíní ruční brzdy. Kdo prosím poradí, popřípadě kdo to již dělal, při mínusových teplotách mi zatuhne ruční brzda, vypadá to že někde v bovdenu, nejspíše někde jak to prochází z páky na tu rozbočku. Jelikož když je zatuhlá, vrátím klíče na prasátku do správné polohy, kola se uvolní. ale paka v autě nemá tah od lanka a je volná, až po čase a to jen někdy podle toho jak se ohřeje od výfuku. Prosím dejte info zda jste to nějak řešili třeba nějakým prostříknutím či jak. Citovat
igor4 Odesláno 14. prosinec 2009 Odesláno 14. prosinec 2009 Prave vcera sa mi to stalo,zatiahol som rucnu a nie nie sa lanko vratit spat.Bolo asi -7°C.Zablokovane mi zostalo iba jedno koleso.Podla mna je to tiez voda v boudene. Tiez by ma zaijimalo ako sa da tato neprijemna vec natrvalo odstranit. Ja som vcera uvolnil lanka za radiacou pakou - vzadu medzi sedackami a kombinackami som tahal a zatlacal lanko az to povolilo. igor Citovat
pastorek Odesláno 14. prosinec 2009 Odesláno 14. prosinec 2009 Príčina sa dá odstrániť dvomi spôsobmi. Jedným je výmena lanka za nové a druhým nechať zozmrznúť a následne dobre premazať . Na väčšime laniek sú na koncoch gumové manžety ktoré majú za úlohu zabrániť vnikaniu nečistôt a vody. Citovat
omegascream Odesláno 14. prosinec 2009 Odesláno 14. prosinec 2009 no ja som sa teraz v posledných týždňoch dosť \"rýpal\" v brzdách a toto bola jedna z vecí čo som si všimol, že keď som odpájal brzdové lanko zo strmeňov, tak presne to tesnenie (na oboch), čo spomína pastorek bolo popraskané a z oboch laniek mi po troške odkvapkávala voda.......takže tipujem, že to zamŕza aj mne - to by mohol byť ten problém, že keď mám studené auto, nejak sa mu nechce ísť. Citovat
Bohumil Odesláno 14. prosinec 2009 Odesláno 14. prosinec 2009 Původně zaslal: pastorek Príčina sa dá odstrániť dvomi spôsobmi. Jedným je výmena lanka za nové a druhým nechať zozmrznúť a následne dobre premazať . Na väčšime laniek sú na koncoch gumové manžety ktoré majú za úlohu zabrániť vnikaniu nečistôt a vody. Třetí způsob v zimě nezatahovat ruční brzdu, lepší je dřevěný špalek, ten když přimrzne, tak jde alespoň ukopnout.:D:D Citovat
pastorek Odesláno 14. prosinec 2009 Odesláno 14. prosinec 2009 Bohumil, to patrí do kategórie prevencie. Osobne to tak robím. Bubnové brzdy vedia po dlhej jazde \"zamrznúť\" i keď je teplo. Citovat
Guest FIKÍSEK Odesláno 14. prosinec 2009 Odesláno 14. prosinec 2009 lanka mám vyměněný a stejně mi to dneska zamrzlo. Fakt dost hrůza. Budu to muset nějak prostříknout. Citovat
jaturn Odesláno 15. prosinec 2009 Odesláno 15. prosinec 2009 Toto téma mi připomělo,že venku nastala skutečná zima.Měl jsem několik aut a ani u staré stodvacítky nebyl problém.Hned předevčírem jsem na výše uvedenou skutečnost zapoměl,takže mám od onoho dne připálené zadní brzdové destičky.Doporučuji-pokud to není nutné-NEUTAHOVAT RB. [upravil dne 15/12/09 jaturn] Citovat
georgegg Odesláno 15. prosinec 2009 Odesláno 15. prosinec 2009 já dneska odhalil proč mi zůstalo viset zadní kolo, na konci táhla který je zaháklý do třmenu je gumová čepička která zabranuje vtékání vody do bovdenu, ta nedržela na svém místě a hýbala se s lankem tak sem ji přilepil a zatim je klid tak doufám že to bylo tím:super:bacha Citovat
Eťa Odesláno 16. prosinec 2009 Odesláno 16. prosinec 2009 Staří řidiči v zimě ručku nepoužívají.Vhodí kvalt a mají vystaráno. Když je kopec prudčí mají dřevěný špalek.Potom nemají problémy. Citovat
Radek P 307 Odesláno 18. prosinec 2009 Odesláno 18. prosinec 2009 Já jsem vyháknul lanovody z brzdičů a vylil humus z bowdenů ven. Injekční stříkačkou jsem stříknul trochu fridexu do lanovodů a od té doby mám klid. Dnes bylo -14 stupňů a pohoda Citovat
pastorek Odesláno 18. prosinec 2009 Odesláno 18. prosinec 2009 Fridex sa mi nezdá práve ideálne riešenie. Vhodnejší je hydraulický olej. Maže, netuhne a opudzuje vodu. Citovat
Radek P 307 Odesláno 18. prosinec 2009 Odesláno 18. prosinec 2009 Voda tam postupně nateče prošoupanou gumičkou na konci lanovodu. Jelikož nemá kam vytéct, protože oba konce jsou nahoru tak tam zůstává. Tento problém mají octávie i jiné vozy, které mají vzadu kotoučovou brzdu. Voda + fridex nemůže zmrznout a proto jsem to zkusil. Napadla mě taky nafta i různé mazací tuky, ale protože odpuzují vodu, tak jsem tam dal fridex. Ten vodu neodpuzuje, ale naopak se s vodou spojí a nemrzne. Citovat
cas Odesláno 19. prosinec 2009 Autor Odesláno 19. prosinec 2009 Původně zaslal: Eťa Staří řidiči v zimě ručku nepoužívají.Vhodí kvalt a mají vystaráno. Když je kopec prudčí mají dřevěný špalek.Potom nemají problémy. to též praktikuji řadu let, co se mi to prve stalo, ale když někde potřebuješ zastavit, třebaže rádi stavěji parkovistě i k prodším kopci, kci zabrzdit a né vozit klín z nákladáku aby do neujelo, neb se mi onehdá stalo, že ani jednička to neudrží a jede s kopce. Ale uvidíme dnes jsem lanovody sundal nechal povolit, sříknul jsem (prolil) grafitovou vazelinou a hyn se ukáže..... Citovat
Bowroy Odesláno 19. prosinec 2009 Odesláno 19. prosinec 2009 Takze neexistuje nejake rychle riesenie? Mam ten isty problem - zamrznuta rucna brzda. Ja (laik) som to riesil tak, ze som dal dole obe zadne kolesa a rucne (pomocou skrutkovaca) som odblokoval tie male tiahla pri kot. brzde. Je najaky lepsi a rychlejsi sposob ako tento? Dakujem. Citovat
milan.denk Odesláno 19. prosinec 2009 Odesláno 19. prosinec 2009 No já je skusím uvolnit jen vzadu,uvidím co vyteče.Pak to skusím s tím fridexem.čágo.šumava -18 stupnu. Citovat
milan.denk Odesláno 19. prosinec 2009 Odesláno 19. prosinec 2009 No já je skusím uvolnit jen vzadu,uvidím co vyteče.Pak to skusím s tím fridexem.čágo.šumava -18 stupnu. Citovat
cas Odesláno 20. prosinec 2009 Autor Odesláno 20. prosinec 2009 Původně zaslal: Bowroy Takze neexistuje nejake rychle riesenie? Mam ten isty problem - zamrznuta rucna brzda. Ja (laik) som to riesil tak, ze som dal dole obe zadne kolesa a rucne (pomocou skrutkovaca) som odblokoval tie male tiahla pri kot. brzde. Je najaky lepsi a rychlejsi sposob ako tento? Dakujem. dříve jsenm to řešil tak, že jsem vozil sebou kombinačka, a jak to zamrzlo, povolil ruční brzdu, leh ze zadu ke kolu a tu páčku ruční brzdy na třmenu vrátil na ten doraz. ale již mne to prřestalo bavit, tak jsem je nyní celé ty bovdeny vytáh a prolívám je olejem. Citovat
Radek P 307 Odesláno 23. prosinec 2009 Odesláno 23. prosinec 2009 Lanka jdou vyháknout bez povolování uvnitř za pákou ruční brzdy. Takže promazání trvá řádově několik minut, dle zručnosti Citovat
leonek307 Odesláno 6. leden 2010 Odesláno 6. leden 2010 docela by mě zajímalo jak je vytahuješ za pákou ruční brzdy skoušely jsme to a ani se nehly popiš prosím podrobněji postup Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.