Kloub Odesláno 29. listopad 2009 Odesláno 29. listopad 2009 tak topení stále nefunguje i když je plně průchozí radiátor,termostat mám new, čím to může být??? další věc že ze spolujezdcovi strany se ozývají velké kovové rany když uberu a rychle přidám plyn, žádné vůle jsem nenašel, v zatáčkách žadné rany nejsou takže homokineťák to asi nebude:myslim [upravil dne 29/11/09 Kloub] Citovat
Kloub Odesláno 29. listopad 2009 Autor Odesláno 29. listopad 2009 jak se pozná špatné ložisko na klima kompresoru? klima nefunguje ale po ránu píska od klíňáku jak svińa, řemen mám v pohodě a když jsem ho znova napnul tak vrzání nepřestalo zvuky jsou jak kdyby tam létaly sýkorky a to pískání je přerušované Citovat
Tomhais Odesláno 29. listopad 2009 Odesláno 29. listopad 2009 Co silentblok motoru? Dole, jak je ložisko dlouhé poloosy. Citovat
Kloub Odesláno 29. listopad 2009 Autor Odesláno 29. listopad 2009 tak to netuším, ono to začalo dělat tak před 14dny a zvuky se stále zhoršují Citovat
Dundee Odesláno 30. listopad 2009 Odesláno 30. listopad 2009 To pískání může být klidně i napínací kladka nebo ložisko alternátoru, chtělo by to pořádně prozkoumat. To bouchání by mohl být ten silentblok (poznáš při volnoběhu- motor se bude klepat jako drahej pes v zimě) nebo uložení ramene (to bys poznal při prudšim zabrždění- bouchlo by to a navíc by se ti sjížděla guma vinou špatný geometrie). Pokud topení nefunguje, tak je tam buď vzduch v soustavě (odvzdušni to klidně 5x po sobě- odvzdušnit, ujet 20km, odvzdušnit...) nebo máš v háji ovládací panel topení (když máš klimu, jediný táhlo je na klapku směru proudění vzduchu) či motorek ovládající klapku směšovače vzduchu (to by ale při regulaci cvakala palubka- rozlámaný kolečka v motorku). Citovat
Kloub Odesláno 30. listopad 2009 Autor Odesláno 30. listopad 2009 tak motor na volnobšh je v klidu a rameno:myslim nechal jsem tak Před 3 měsíci dělat laserovou geometrii a nejak extra nebyla rozhozená ale bouchání je nejvíc slyšet jen při pouštění plynu a znova přidání. když vyřadím rychlost tak v tom bouchne ale když vzápětí začnu brzdit tak nic:myslim no ještě se na to mrknu topení zkusím znovu odvzdušnit, stačí když ho odvzdušním přes takový ten šroubeček co je u termostatu nebo musím i špunt na chladiči? regulace vzduchu je snad v pořádku, když dám na teplý vzduch tak jde jenom vlažný ale když dám na studený vzduch tak jde hezky studený takže klapka nebo co tam je funguje:super Citovat
Marcel505 Odesláno 1. prosinec 2009 Odesláno 1. prosinec 2009 Jak již bylo napsáno, je to silentblok motoru dole u poloosy, a bouchá to tak jak píšeš, protože tím že přidáš nebo ubereš se motor naklání dopředu nebo dozadu a tomu má zabránit právě ten silentblok. Citovat
Kloub Odesláno 1. prosinec 2009 Autor Odesláno 1. prosinec 2009 ale kdyby byl v P.... tak by se třepal celý motor i na volnoběh ??? Citovat
Durko Odesláno 1. prosinec 2009 Odesláno 1. prosinec 2009 na volnobech asi nie. motor pri zabere ma tendenciu naklánať sa dopredu lebo dozadu a to drži ten spodný silenblock. teoreticky ak by si vyhodil ten silentblock a motor by bol lachší tak pri pridaní by sa ti točil okolo poloosí Citovat
Kloub Odesláno 1. prosinec 2009 Autor Odesláno 1. prosinec 2009 mrknu na to:) jak to poznám???? nějakou velkou pákou zapřít motor a zkusit jestli bude bouchat? Citovat
Durko Odesláno 1. prosinec 2009 Odesláno 1. prosinec 2009 ked pozrieš na ten silent block tak na nom je to vidieť že je rozmláteny. mal by to byť ten velky valcovy silentblock Citovat
pastorek Odesláno 1. prosinec 2009 Odesláno 1. prosinec 2009 To búchanie môže robiť i horný silentblok. Klíma: Tam je tých ložísk viac no jedny sa točia keď je zapnutá a druhé keď je vypnutá. Takže zapni a ak prestane piskot tak je to ložisko el. spojky kompresora. Inak vadné ložisko robí skôr škrabot. Pískanie býva prejavom suchého ložiska no je častejšie pri remeni. Pri starších autách sa môže stať že niektorá remenica je zodraná a remeň sadne hlboko. Vtedy sa javí ako našponovaný ale nedrží bokmi. Vadnú kladku zistíš pootočením rukou. Musí ísť hladko bez zadŕhania a mal by si cítiť odpor maziva a tesnení. Nesmie ísť úplne ľahko. Keď po nej brkneš prstom a roztočí sa ako jojo tak je suché ložisko a netesné viečka. Citovat
Kloub Odesláno 2. prosinec 2009 Autor Odesláno 2. prosinec 2009 a kdyby to byl ten silentblok tak by to bouchalo i na volnoběh když přidávám plyn že??? klima mě nefunguje takže to nemohu zjistit při zapnutí, jinak mám takový pocit že když točím volantem tak ten zvuk je silnější Citovat
pastorek Odesláno 2. prosinec 2009 Odesláno 2. prosinec 2009 Na voľnobeh nemusí lebo je zaťažený váhou motora. Prejaví sa to až keď je motor v zábere. Pridávanie na mieste ho tak nikdy nezaťaží ako ako pri jazde. Ak sa to pískanie mení pri točení volantom tak by som skontroloval remene. Teoreticky by to mohol robiť i pretlakový ventil serva ak je spenený olej ale to je už iba úvaha. Citovat
Kloub Odesláno 2. prosinec 2009 Autor Odesláno 2. prosinec 2009 díky za poznatky, jinak řemen je ok Citovat
pastorek Odesláno 2. prosinec 2009 Odesláno 2. prosinec 2009 Nemyslel som iba remeň ale v náväznosti na predošlý príspevok i remenice. Pozri či niektorá nieje vyleštená i dnu v záreze. Citovat
Kloub Odesláno 15. prosinec 2009 Autor Odesláno 15. prosinec 2009 tak 2 dny mě to topilo krásně a teď se intenzita stupnuje na vlažný vzduch:grr je možné aby se ten blbý radiátor zase nějak zanesl???? to je asi nepravděpodobné když byl prolétý v obou smerech že? nemůže to být jen zavzdušněné i když jsem to odvzdušnil? Citovat
jogi15 Odesláno 17. prosinec 2009 Odesláno 17. prosinec 2009 mne to robi to iste ties som vicistil radiator preplachol z jednej druhej stranz a furt nic odydusnene je dobre len niako vyzera ze tecie mi niaka vodicka pri plynovom pedali tam v spoji z radiatora .... ci to je tym alebo cim neviem a zima mi je takze aj ja bz rat kuuuuril ako vkamione:) Citovat
Dundee Odesláno 17. prosinec 2009 Odesláno 17. prosinec 2009 jogi15: Pokud máš mokro u pedálů, tak ti to teče buď ze spoje trubek nebo přímo z radiátoru... Kloub: Odvzdušni to klidně ještě aspoň dvakrát, mohla tam někde zůstat bublinka, která dělá neplechu... Citovat
Brian Odesláno 17. prosinec 2009 Odesláno 17. prosinec 2009 jo taky sem mel mokro u pedalu a byl diravej radiator a bylo to pekne nasakli [upravil dne 17/12/09 Brian] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.