cvalavik Odesláno 23. listopad 2009 Odesláno 23. listopad 2009 Zdraví všechny. Mám následující problém: Poslední dobou zjišťuji, že mi auto při jízdě poněkud vibruje. Nedělá to pořád. Cca 10% procent z jízdy je to v klidu, ale někdy je to děs. Vibrace jsou cítit v sedadle i volantu. Stačí jet chvíli po trochu nerovné cestě a objeví se to a trvá i po nájezdu na rovný úsek. Někdy od 50 km/h někdy až od 110 km/h. Pak třeba zase přejedu přes nějaký hrbol a zklidní se to (dočasně). Možná je to jenom subjektivní pocit. Vím, že naše cesty nejsou zrovna nejrovnější. Ale přijde mi, že pažouti coby pohodlné auta, by vibrovat neměli. Už jsem dělal následující kontroly: Geometrie - ok Vyvážení kol - ok Kontrola zavěšení kol - ok Nevíte, co by to mohlo způsobovat? Citovat
BV406 Odesláno 23. listopad 2009 Odesláno 23. listopad 2009 teoreticky bych to videl na tlumice, vis v jakem je mas stavu ? Citovat
cvalavik Odesláno 23. listopad 2009 Autor Odesláno 23. listopad 2009 Původně zaslal: BV406 teoreticky bych to videl na tlumice, vis v jakem je mas stavu ? Abych řekl pravdu. Nevím v jakém jsou stavu. Mechanik je sice zkoušel prohoupat a říkal, že by měly být ok, ale je to přece jen 8 let staré auto. Koupil jsem ho před půl rokem a nevím, jestli už byly měněny. Citovat
BV406 Odesláno 23. listopad 2009 Odesláno 23. listopad 2009 zkus na zajet na stk, tam se myslim da odzkouset v jakem stavu tlumice jsou ... nekde tady na foru jsem i cetl, ze mel jeden kolega furt problemy s vibracemi, tak nekolikrat prevazoval kola, prehazoval je, vymenil myslim i tycky stabilizatoru a ruzne veci na predku .... a pak nakonec zjistil, ze to bylo tlumicema ... ze se i na minimalnich nerovnostech, jak uz byly jete, nejak rozvibrovali nebo co Citovat
punkac Odesláno 23. listopad 2009 Odesláno 23. listopad 2009 v sítích pneuservisů Barum maj takovou hopsací stolici, na kterou najedeš a změřej ti, jak na tom ty tlumiče jsou, stojí to asi 170 Kč Vyleze z PC půběh zkoušky, kde přesně vidíš každý kolo... 0 = zdravý tlumič až asi 50 kdy je kaput já měl zadek 17 a 17 a přední levý 19 a přední pravý, kterým vymetu každou díru 22, říkali, že od 33 bych měl začít šetřit na nové Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.