techynal Odesláno 17. listopad 2009 Odesláno 17. listopad 2009 Nefunguju mi parkovacie snimace, ktore su vzadu na aute. Ked zaradim spiatocku, tak 2-3 sekundy pocut neprerusene pipnutie (teda presnejsie zvuk jednym tonom), pozeral som sa do manualu a tam pisu, ze ak to vydava takyto zvuk, tak je problem s parkovacimi snimacmi a tento zvuk oznamuje chybu. Ked bolo auto na diagnostike, tak mi povedali, ze moze byt pokazeny jeden z nich, moze byt chyba niekde v kabloch alebo len zoxidovany kontakt, ze by to trebalo rozobrat a postupne skusat. Vcera som menil servisnu bateriu v kufri a este som tam neponahadzoval tie casti, ktore som vytiahol. A tak ma napadlo, ze by som sa pozrel na tie snimace, ze by som to aspon poodpajal a poskusal, pripadne sa pozrel, ze ci to nie je vyskocene alebo co. Lenze neviem ako sa mam k nim dostat. Zhodil som zadny plast, ktory je z vnutornej strany kufra (tam ako je zamok kufra) a vidiet pekne kable. Jeden v lavnej casti je dokonca len tak volne pohodeny, nie je nikde uchyteny. Ide o cierny kabel so stvorcovou zelenou koncovkou. Na oboch stranach je dost kablov a konektorov, najma na pravej strane. Potreboval by som poradit, ktore z toho su kable pre parkovacie snimace a aj to, ako sa dostanem k snimacom v zadnom narazniku. Nerad by som to odlomil, tak by som rad vedel, ze ako mam demontovat zadny blatnik a na com je vobec uchyteny. Vopred dakujem za rady. Citovat
P607Olda Odesláno 17. listopad 2009 Odesláno 17. listopad 2009 Blbli mi aj zadné snímače, potom som vymenil zadnú batériu, ale niektoré vady ostali (i tie zadné snímače, blbli mi tak, že signalizovali aj keď už bolo všetko vypnuté). Tak som išiel do servisu a tam mi znova prespájkovali pohyblivý prívod do zadného kufra - vraj zase tri káble prerušené. Odvtedy všetko funguje. Tak skús pozrieť ten prívod. Je pri ľavom pánte kufra, na strope kufra. Citovat
techynal Odesláno 17. listopad 2009 Autor Odesláno 17. listopad 2009 Skusim sa na to pozriet. Je tam len tento jediny kabel alebo su tam este aj ine? Citovat
P607Olda Odesláno 17. listopad 2009 Odesláno 17. listopad 2009 Je tam asi desaťžilový kábel. Je mi veľmi čudné, že závada (čidlá signalizovali aj po vypnutí kľúčika) sa odstránila pripojením spotrebičov na veku kufra. Ale naozaj to pomohlo, bol som pri tom. Možno utrhnutá zem, alebo neviem čo. Citovat
techynal Odesláno 18. listopad 2009 Autor Odesláno 18. listopad 2009 Pozeral som sa a tych kablov je tam dost vela v lavej casti. Ak som tomu dobre pochopil, tak ide o kable za tapacirom v casti ako je CD prehravac. Cize to treba dat cele dole, rovnako ako v pripade opacnej casti ked som menil bateriu? Citovat
P607Olda Odesláno 18. listopad 2009 Odesláno 18. listopad 2009 Písal som: Je pri ľavom pánte kufra, na strope kufra. [upravil dne 18.11.2009 P607Olda] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.