Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Nefunguju mi parkovacie snimace, ktore su vzadu na aute. Ked zaradim spiatocku, tak 2-3 sekundy pocut neprerusene pipnutie (teda presnejsie zvuk jednym tonom), pozeral som sa do manualu a tam pisu, ze ak to vydava takyto zvuk, tak je problem s parkovacimi snimacmi a tento zvuk oznamuje chybu. Ked bolo auto na diagnostike, tak mi povedali, ze moze byt pokazeny jeden z nich, moze byt chyba niekde v kabloch alebo len zoxidovany kontakt, ze by to trebalo rozobrat a postupne skusat.

Vcera som menil servisnu bateriu v kufri a este som tam neponahadzoval tie casti, ktore som vytiahol. A tak ma napadlo, ze by som sa pozrel na tie snimace, ze by som to aspon poodpajal a poskusal, pripadne sa pozrel, ze ci to nie je vyskocene alebo co. Lenze neviem ako sa mam k nim dostat. Zhodil som zadny plast, ktory je z vnutornej strany kufra (tam ako je zamok kufra) a vidiet pekne kable. Jeden v lavnej casti je dokonca len tak volne pohodeny, nie je nikde uchyteny. Ide o cierny kabel so stvorcovou zelenou koncovkou. Na oboch stranach je dost kablov a konektorov, najma na pravej strane. Potreboval by som poradit, ktore z toho su kable pre parkovacie snimace a aj to, ako sa dostanem k snimacom v zadnom narazniku. Nerad by som to odlomil, tak by som rad vedel, ze ako mam demontovat zadny blatnik a na com je vobec uchyteny.

Vopred dakujem za rady.

Odesláno

Blbli mi aj zadné snímače, potom som vymenil zadnú batériu, ale niektoré vady ostali (i tie zadné snímače, blbli mi tak, že signalizovali aj keď už bolo všetko vypnuté). Tak som išiel do servisu a tam mi znova prespájkovali pohyblivý prívod do zadného kufra - vraj zase tri káble prerušené. Odvtedy všetko funguje.

Tak skús pozrieť ten prívod. Je pri ľavom pánte kufra, na strope kufra.

Odesláno

Je tam asi desaťžilový kábel.

Je mi veľmi čudné, že závada (čidlá signalizovali aj po vypnutí kľúčika) sa odstránila pripojením spotrebičov na veku kufra. Ale naozaj to pomohlo, bol som pri tom. Možno utrhnutá zem, alebo neviem čo.

Odesláno

Pozeral som sa a tych kablov je tam dost vela v lavej casti. Ak som tomu dobre pochopil, tak ide o kable za tapacirom v casti ako je CD prehravac. Cize to treba dat cele dole, rovnako ako v pripade opacnej casti ked som menil bateriu?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...