Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Martinsk

Ak by to bola netesnosť, tak by sa voda strácala. Pri zavzdušnenom systéme môže hladina v systéme kolísať.

V princípe áno keby sa jednalo o netesnosť na spojoch alebo na väčšiu tesnenia pod hlavou. Ak sa jedná iba o malú netesnosť tak stačí vzduch prebublať a uniknúť cez viečko. V podstate sa trochu zavzdušňuje.

Vyhadzovanie vody je typický príznak vadného tesnenia hlavy ale pri praskline v hlave alebo malej netesnosti by to správanie zodpovedalo.

Možno sa mýlim ale nič pravdepodobnejšie ma nenapadá.

Odesláno

Tak jsem ujel asi cca 2000km a po 100km opět začolo hlásit málo vody:(

Vodu jsem nedolíval a nechal tak jak je-byla těsně pod min-po ujetí zbývajích km kontrolka STOP sice bliká,ale vody je tam stále stejně pod min.

Jinak je klid:super

Sundal jsem čidlo na hlídání kapaliny v expance:potlesk

Hold budu hlídat vodu jako u škodovky:roker

Odesláno

Taky jsem tento problém v práci řesil. Byl to sice nákladák ale princip je stejný. Nemohli jsem na to přijít a nakonec jsme udělali těsnění a je klid. Prostě nepatrně to někde profukuje do vody.Když ho prohřeješ dlohou jízdou zatížíš dáš vysoký kvalt a budeš budeš ho trápit na málo ot tak bude voda venku. Ono se to v první fázi nafoukne trochu se zoztahnou hadice stačí případné bubliny a vytlačí se voda z nádobky.Povoliš a máš vodu zase zpátky. Mě voda vylétla až po 50km s naloženým vozem po dálnici.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Takže pokračování:bacha

Voda se zázračnym způsobem ustálila,ujeto asi 3000km a v pohodě.

ALE SVĚTE DIV SE VČERA JSEM LETĚL DO PRAHY A BUDÍK TEPLOTY SE ASI ZBLÁZNIL:myslim

V Knovízu se teplota vyšplhala na 100-110-120 hláška STOP-Zapnu topení na max - pustím nohu z plynu a asi po 1km teplota 60 a tak pořád dokola.

Zpátky z Prahy to samé:grr Akorát ledovka z Loun do Mostu:rollA těch 25km bez potíží teplota v normálu 83-85.

Voda neutíká -topení topí-olej v pohodě be známek vody.

Co teď TERMOSTAT V HAJZLU...či co,vypadá jako když je zavřenej,co vy na to????????????

Odesláno

vypadá to na termostat,ale zatím bych jen hlídal častěji budík teploty:myslim

jinak--když leze teplota přes 100 v této zimě,určitě bych zastavil a kouknul pod kapotu...:nevim

Odesláno

To jsem udělal,hadice v normálu nenafouklé,voda nevyvřela,tak nějak vizuelně bez následků:superPři povolení víčka u expansky jenom malé ssssssst a pohoda.

Na chladič ze spoda jsem nesahal,protože bych byl jako prase:myslim

Odesláno

Vyskúšaj dať druhý termostat.

Ešte sa ťa opýtam: Keď na to stúpaš máš vysokú teplotu a keď ideš normálne, tak je všetko v poriadku ??

Toto s teplotou mi robí na Partnerovi. Idem normálne 80 - 90°C. Ťahám vozík cez leto 100 - 110°C. Zastavím a teplota zachvíľu 80°C. Musím vyčistiť priestor medzi chladičom klímy a chladičom motora. Ak ani toto nepomôže, tak pôjde nové tesnenie pod hlavu.

[upravil dne 24/12/09 Martinsk]

Odesláno

Jasně po svátcích ho tam mrsknu

Ano do kopce 110-120 a při normální jízdě po rovince cca 90-100km/h je teplota 90-100 a při jízdě z kopce 50-60stupňů:mrkTakže to fakt vypadá na seklej termostat.

Jinak než to začalo byla teplota 80-85 tzn. v normálu:super;)

Odesláno

No snad jo nevím:mad:

Před 14ti dny jsem měnil náplň,protože mě zmrzla voda a když jsem to naplnil,tak jsem to za boha nemohl ohřát,ale nakonec jsem to rozpálil

na asi 95 stupňů a oba větráky jely:super

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Takže pánové:myslim

Včera jsem to vše odvzušnil,přesně tak jak se má.NIC:bacha

Teplota stále vysoká.Dnes výměna termostatu a odvzdušněno.NIC:bacha

Už jsem se smířil s tím že je těsnění nebo hlava KO.

Po příjezdu k pažoutum do servizu to prý asi těsnění ani hlava nebude,že prý je možné že u termostatu je rozvod vody dál nějak elektricky rozveden ještě přez nějakou řídící jednotku,která přez nějaký bajpás ještě tu vodu rozděluje.:potlesk

Co vy na to?

Odesláno

Takže jsme ve finále:super

Celá závada spočívala ve vadné pumpě a termostatu:potlesk:potlesk:potlesk

U výměny termostatu se to neprojevilo,protože byla ta pumpa v hajzlu:fnuk

Takže to bylo moje trápení skoro půl roku:o

Akorát jsem lítal ze servizu do servizu a nikdo nic,dal jsem to na jedno dopoledne k pažoutum a je hotovo cena cca 5K:super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...