Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny.

Vím,že to tady asi 1000x bylo,ale s tímhle si musím nechat poradit.

Jedná se o to,že mě NĚKDY lítá voda z expansky.Ujedu 2000km a nic,

ujedu 200km a začne čidlo hlásit,že je málo vody!

Po ujedí cca 20km je tam zase voda zpět a je to v pohodě.

Prostě voda si dělá co chce jednou tam není a pak zase je???

Už jsem se radil i s lidma co tomu rozumí,ale nikdo to nechápe...

Buď těsnění pod hlavou,nebo termostat?

Hadice v pohodě,odvzdušnění taky,olej ve vodě není a ani voda v oleji.

Co vy na to:myslim:myslim:myslim

Jo někdy doleju deci a vylítne to po 10km a někdy nic i měsíc a tak

pořád dokola.

Odesláno
Původně zaslal: Radek 306

já bych tipnul to těsnění

prd tesnenie....to by sa mu potom voda znicoho nic noebjavila spat.....ale by sa stracala , a motor by sa prehrieval....mal by maglajz z vody v oleji vyzrazany na viecku a podobne dalsie hovadiny pocnuc masnotou v nadrzke.....

podla mna..... - vzduchova bublina a nespravne odvzdusneny chladiaci system

Odesláno
Původně zaslal: marisw

Původně zaslal: Radek 306

já bych tipnul to těsnění

prd tesnenie....to by sa mu potom voda znicoho nic noebjavila spat.....ale by sa stracala , a motor by sa prehrieval....mal by maglajz z vody v oleji vyzrazany na viecku a podobne dalsie hovadiny pocnuc masnotou v nadrzke.....

podla mna..... - vzduchova bublina a nespravne odvzdusneny chladiaci system

to mě taky nejdřív napadlo, ale když říkal že odvzdušnil, tak ta bublina zní dost reálně

Odesláno

odvzdusnil to na prd..... podla tychto slov to vyzera na to....

nastartovat motor, nechat ho zohriat pustit kurenie naplno a cez odvzdusnovaci ventil odvzdusnit......

[upravil dne 9/11/09 marisw]

Odesláno

resp. skontrolovat spravnu funkciu termostatu ci otvara a zatvara pri danych teplotach a potom ak je vsetko ok odvzdusnit...

ps. ludia co tomu rozumeju a nechapu to....tak neviem....ked budem pri tom stat a hladat co to moze byt tak to najdem.....neexistuje aby som to nezistil..... neni to poltergeist

Odesláno

Teplota na budíku 80-83°C-je pravda,že jsem si všiml-někdy spadne na 70°C při normálním provozu ne z kopce a pomalu leze na těch 80°C a pak je to zase OK.Čidlo je v pořádku.V hospodě u piva mají podezření na termostat.

Jinak auto se nikdy nepřehřívá.Jel sem do Prahy s vozejkem s plachtou a docela jsem mu dával kouř směr Lovosice teplota max 90°C což je v normě.Na Barandovkym mostě STOP málo vody-po průjezdu kolonou vše opět v normálu-bez dolití až zpět do Mostu bez problému.

Odesláno
Původně zaslal: marisw

a hladina????? skus to este raz poriadne odvzdusnit cez ten ventil

Hladina v expance?Když hlásí STOP je těsně pod MIN pak se vrátí do normálu:o

Jo ještě jsem zapoměl napsat,že když je hladina na MIN a otevřu expancku,tak se naplní tak,že jí ani nemůžu dolít jak je plná a je i trochu natlakovaná:myslim

Odesláno

\"Teplota na budíku 80-83°C-je pravda,že jsem si všiml-někdy spadne na 70°C\"...tak toto iste sa deje aj mne, a s tou hlaskou o chladiacej kvapaline mi spravilo asi 2x, dolial som destilku a odvtedy je pokoj

Odesláno
Původně zaslal: billi11

skúsil by som vymeniť vrchnák na nádobke.

Víčko je nové:super

Zase jeden poznatek!!!

Včera jsem ujel asi 500km a vše v pohodě...

Odpoledne nastartuji a hlásí málo vody-po ujetí cca 20km vše v pořádku-po ujetí dalších asi 20km není voda-říkám si doleji-po otevření víčka na expandce sykot a kapaliny až,až.

Zavřu nádobku a koukám kapalina zmizela,tak jsem dolil asi litr na MAX.

Hoďku jsem byl mimo auto a po nastartování hlásí STOP málo vody.

Po zahřátí vše v pořádku???????????????

Tak co:myslim:myslim:myslim

Odesláno

Podľa mňa je zavzdušnený systém a víčko nádrže nepracuje tak ako má. Je špinavé. Odvzdušni systém pri zapnutom kúrení ale nádobku nechaj otvorenú, aby ti zbytočne nevznikal tlak v systéme. Prekontroluj a postláčaj hadice, ktoré idú do chladiča.

Akú výšku hladiny máš pri studenom motore ??

Odesláno
Původně zaslal: Martinsk

Podľa mňa je zavzdušnený systém a víčko nádrže nepracuje tak ako má. Je špinavé. Odvzdušni systém pri zapnutom kúrení ale nádobku nechaj otvorenú, aby ti zbytočne nevznikal tlak v systéme. Prekontroluj a postláčaj hadice, ktoré idú do chladiča.

V normálu tj. +-:super

Odesláno
Původně zaslal: jardazmostu

Tak tam bude zavzdušnený systém.

Odesláno

Tak tam bude zavzdušnený systém.

V dnešní době počítačů budu honit bublinu:bacha

No dobrá zkusím to...

Vím o jednom odvzdušňováku u termostatu...

To je jediný:myslim

Odesláno

Keď otvoríš nádržku, máš vodu spenenú? Bez oleja samozrejme. Neviem ako je to u 66kW, ale u 2,0/75kW je ďaľší odvzdušňovak pri sacom filtri na vzduch a ďaľší, ku ktorému sa dá dostať len veľmi ťažko, tak tesne pred vstupom do výmenika ( vidno ho len pri zdemontovanej baterke )

Odesláno
Původně zaslal: xavier

Keď otvoríš nádržku, máš vodu spenenú? Bez oleja samozrejme. Neviem ako je to u 66kW, ale u 2,0/75kW je ďaľší odvzdušňovak pri sacom filtri na vzduch a ďaľší, ku ktorému sa dá dostať len veľmi ťažko, tak tesne pred vstupom do výmenika ( vidno ho len pri zdemontovanej baterke )

Ne voda není zpěněná:bojim

Budu to muset pořádně vzhlídnout.

Ještě jedna věc-je normální,že když klape motor,tak z té spodní hadičky do expansky to občas bublá???

Odesláno

Původně zaslal: xavier

Ne voda není zpěněná:bojim

Budu to muset pořádně vzhlídnout.

Ještě jedna věc-je normální,že když klape motor,tak z té spodní hadičky do expansky to občas bublá???

Po prečítaní celého mi to pripadá ako malá netesnosť na trsnení pod hlavou. Pri vyšších tlakoch (napríklad razantnejšia jazda) trochu prepustí. Ak je motor v poriadku tak sa ani nemusí prejaviť emulzia v nádržke.

Takéto niečo mi robila 405ka. Po razantnejšej jazde zmizla voda a následne pri normálnej i mesiac bol pokoj.

P.S. Keby to bolo termostatom sa sa chyba prejaví i na teplote.

[upravil dne 10/11/09 pastorek]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...