Osvi Odesláno 19. únor 2010 Odesláno 19. únor 2010 Postup je jednoduchý: 1. Zkusit změřit napětí na svíčkách, pokud je přítomno, tak je relé v pořádku. 2. Odpoj všechny svíčky od kabelu ( přívod + ) a změř jednu po druhé ohmmetrem, pokud naměříš odpor, tak je svíčka O.K., pokud nenaměříš, tak je v háji. 3. Pak už zbývá jen varianta, že relé sice funguje, ale díky zoxidovaným kontaktům teče ke svíčkám menší proud, který nestačí na to, aby svíčky pořádně nažhavily. Asi takhle bych to viděl já... Citovat
sskin Odesláno 21. únor 2010 Odesláno 21. únor 2010 co je spatne mam 406 hdi 80kw od pondeli a dneska pri -3 stupnů se mi nerosvítila kontrolka zhaveni ale auto naskocilo v pohode na poprve vim ze kontrolka fungovala behem tydne co sem sni jezdil akorat pri zahratem motoru nesvitila a jednou se mi stalo ze auto chciplo pri couvani nevim jestli to ma neco spolecneho auto sem kupoval na ztp pro tatu a ted mam strach mam ho vratit jinak sem spokojen jen abych dodal pred nakupem sem nechal udelat diagnostiku nejake chyby tam nasli ale rekli mi ze to je vsechno napetim asi baterky jako ze kdyz je odpojena nebo nenabyta tak nevim papir mam ale ten z bazaru co mi ho prodaval se znal z prijimacim technikem v peugeotu tak nevim jetli na me neco nenahrali prosim poradte tata je na voziku a potrebuji spolehlive auto diky vsem za radu a pomoc... . Citovat
ozzy56 Odesláno 21. únor 2010 Odesláno 21. únor 2010 s tou kontrolkou není nic, kolem nuly se už nerozsvěcí vždy, s rostoucí teplotou okolí se přestane rozsvěcet vůbec--má to tak být....,jinak,když ti auto startuje bez problémů,na kontrolku se vybodni...,když ho máš jen týden,udělej základní servis (oleje,filtry,kapaliny,kdy byly měněny rozvody??) a pak už jen jezdi...,netoč motor do bezvědomí--je to diesel... Citovat
sskin Odesláno 21. únor 2010 Odesláno 21. únor 2010 naskoci naporve akorat nevim jak mam dlouho čekat kdyz blbne ta kontrolka jinak vsechno mam udelany jak si popisoval cena s praci 9000 ale delali i nejake cepy rizení.. Citovat
ozzy56 Odesláno 21. únor 2010 Odesláno 21. únor 2010 v mrazech počkej až kontrolka zhasne, v létě startuj jako benzín--nečekej na nic a startuj Citovat
m.h09 Odesláno 11. březen 2010 Odesláno 11. březen 2010 Zdravím mám 406 2.0HDI r.v. 2003 koupil jsem ho před necelým měsícem a vše fungovalo jak má. Vyměnil sem vzduchoví filtr, naftoví filtr a olej a od té doby mi to nechce startovat...auto stojí dva tři dny na parkovišti a nechce chytnout...ze začátku to bylo tak že po 3-5 nastartování chytlo ale včera sem se dostal do stádia, že sem vymlátil celou batarku a ani škytnutí...musel sem to roztlačit. Pak to chytlo a bylo to v pohodě pak sem ho nastartoval kdykoli bez problému. Přes noc mi stálo taky venku a ráno sem k němu přišel a chytlo taky v pohodě....newí někdo čím by to mohlo být??? jinak bych řek že auto mi jezdí krásně...tet v zimě mám spotřebu max.6l/100km, ale jezdím pořád dlouhé trasy a když jezdím jenom po městě tak si vezme max. 6.5l/100km....děkuju za radu už fakt newím čím by to mohlo být Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.