Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Pri brzdeni motor chcipne.

Recommended Posts

Guest Blackstar407
Odesláno

Stava sa mi ze viac pri studenom ale obcas aj teplom motore ked pribrzdujem do zatacky alebo do krizovatky motor zdochne staci len jemne zoslapnut pedal a uz ponaskakuju vsetky kontrolky a motor je vypnuty potom je to riadny adrenalin ked vam to treba zabrzit alebo vytocit volant v zakrute a servo nejde a brzdy tiez..Nemal niekto podobny problem???

Odesláno

A neskacu otacky na volnobeh?

Podobny problem bol na Cordobe (ja viem ze to je uplne ine auto) a pomohlo vycistit skrtiacu klapku a bolo po probleme

Guest Blackstar407
Odesláno

Otacky su ok klapka vycistena aj vsetky snimace na nej vymenene diagnostika neukazala ziadnu zavadu vycistene palivove cerpadlo aj nadrz pomenene filtre poprechadzal a premeral a precistil vsetky koncovky a kable vymenena aj spinacia skrinka lambda sonda snimac polohy zotrvacnika zapalovaci modul kable ku svieckam aj sviecky snimac klepania vaha vzduchu a aj tak to nepomohlo....

Guest Blackstar407
Odesláno

to asi ano inac popozeral som cele forum ale ztakym problemom som tu vlakno nenasiel..

Odesláno

Tak pokud máš vysledovanou vazbu na chcípnutí při sešlápnutí brzdy, tak zkus jít po podtlakovém posilovači, ventilku na něm (má být propustný jedním směrem) a hadičce k podtlaku.

Když to chcípne tak máš neutrál nebo zařazenou rychlost? Dělá to jen za jízdy nebo i když stojíš?

Guest Blackstar407
Odesláno

len za jazdy pri zaradenej rychlosti a zoslapnutej spojke pri dobrzovani do zatacky alebo ku krizovatke.Hadicku k posilovacu som odpojil za chodu motora na mieste tahala do seba vzduch a stupli otacky ked som ju pripojil spet atacky sa vyrovnali na 850 aj ked som ju upchal prstom motor nezdochol len sa vyrovnali otacky ale na posilovaci som nevidel ziadny ventilok aku ma funkciu.

Odesláno

Tady je ten ventil, mý být propustný jen směrem z posilovače. Pokud by byl porouchaný tak by ti klesl tlak v posilovači velmi rychle. Pokud ti to dělá jen za jízdy tak bych ten podtlak asi vyloučil.

[upravil dne 3/11/09 Midloch]

post-0-14109610705577_thumb.jpg

Guest Blackstar407
Odesláno

mam jeden nahradny tak skusim vymenit aj ten ale ako hovoris vtom to asi nebude...

Odesláno

Jestli je pravda to co píšeš v prvním příspěvku, že to po chcípnutí motoru nebrzdí, tak tam možná něco bude. Když vypneš motor tak pedál ztuhne až po několika sešlápnutích. Do té doby by to mělo brzdit. Ale nevím přesně jak jsi to myslel s tím dobržďováním.

Odesláno

Tenhle problém mám já i další, nikomu se nepodařilo najít příčinu, už se to tu řešilo. Jinak je auto dokonalé, žádné kolísání a tak. Jen to občasné chcípání při brždění studenym motorem. Vyměnil jsem co slo a bez efektu, diagnostika taky nic, ach jo. Kdo na to přijde je u mě král všech motorářu.

Guest Blackstar407
Odesláno

ked motor chcipne tak sa ten pedal aste asi dvakrat da vymacknut a zabrzdim ale uz to tak nebrzdi ako za chodu motora a to servo ani nehovorim ked mi treba do zatacky tocit kolesa a auto je chcipnute.dobrzdovanie myslel som brzdenie a je mi cudne ze zdochne hned ked zacinam brzdit a nie ked uz skoro stojim.

Odesláno
Původně zaslal: Blackstar407

ked motor chcipne tak sa ten pedal aste asi dvakrat da vymacknut a zabrzdim ale uz to tak nebrzdi ako za chodu motora a to servo ani nehovorim ked mi treba do zatacky tocit kolesa a auto je chcipnute.dobrzdovanie myslel som brzdenie a je mi cudne ze zdochne hned ked zacinam brzdit a nie ked uz skoro stojim.

Slepá kolej, chcípaní určitě nebudou zpusobovat posilovače, ten problém neni ani tak od brzdy jako spíš od spojky. Motor prostě po jejim sešlápnutí neni schopen udržet otáčky a chcípne.

Guest Blackstar407
Odesláno

tak ja zajtra rano skusim prejst tu zatacku na ktorej mi to vzdy zdochne zo zaradenou rychlostou stym ze do nej pribrzdim.

Guest Blackstar407
Odesláno

za studena za tepla leto ci zima zrychluje bez problemou ten problem nastal asi pred dvoma tyzdnami ked uz rano zacalo byt dost chladno pretoze sa to deje vetsinou rano za studena.

Guest Blackstar407
Odesláno

Presne tak poobede ked idem z prace je to bezproblemou len tie rana su na tom horsie. Bude to nejaka mechanicka zavada v motorovom priestore alebo nejaky kontakt v elektronickej casti v interieri pokial sa v nom nezoreju jeho casti vyhriatim interieru.

Odesláno

U mě to právě dělá za studena jak jsem popisoval. Ale to chcípání se u mě neprojevuje. Já mám motor EW, vy asi XU. Také se toho v zimě nemůžu zbavit. Podle mě to má původ ve srážení paliva na studených stěnách sacích kanálků. A podle jedné bleskové informace z peugeotu tak je na to i nějaký přípravek, který se lije do nádrže a nebo se tím mají čistit sací kanálky. Lahvička tohoto přípravku vyjde kolem 500,- co jsem se díval. Nezkoušel jsem ji.

Tady je ta informace - http://www.uloz.to/2977590/trhavy-chod-dira-pri-akceleraci-nestabilni-otacky-motoru-pri-akceleraci.pdf

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...