gvg Odesláno 8. srpen 2004 Odesláno 8. srpen 2004 Ahoj, to jsem zase já.. Je teplo, tak jsem vletěl k vozu a jal se přemýšlet, co s těma hnusnejma krytkama místo mlhovek. Tak jsem to sundal a všechno nafotil. Prosil bych někoho, kdo už to dělal, aby mi k tomu něco napsal (zda jsou mé myšlenkové pochody správné). Tedy: na levé straně jsem dal dolu krytku a spatřil jsem dva nezapojené konektory (ještě z jiného úhlu pro přenější orientaci). Znamená to, že na jeden konektor se má připojit jedna mlhovka, na druhej konektor prodlouženej kabel na pravou stranu a do toho plácnout druhá mlhovka? Pokud ano, jedu dál. V pojistkové skříňce jsem objevil jedno volné místo na relé. Je toto volné místo pro relé mlhovek? Pokud ano, pak je toto konektor od spínače mlhovek (ještě detail)? Děkuju moc všem a pokud jsem někde sešel z cesty - může mi někdo, kdo se tím již zabýval, poradit? [Editován dne 8/8/04 gvg] Citovat
Dave_k Odesláno 8. srpen 2004 Odesláno 8. srpen 2004 Jak jsem koukal na CD co mám doma tak ta záslepka je k předním mlhovkám. Chtělo by to el.schéma od 306 jestli tam není ještě nějaký relátko a proměřit dráty jestli vedou až k tomu vypínači. Pokud Ti k tý záslepce vedou dráty tak to je pravděpodobně vydrátovaný a stačilo by tam jen mlhovky a vypínač nacvaknou, případně relátko (žluté 25AMP). Citovat
gvg Odesláno 8. srpen 2004 Autor Odesláno 8. srpen 2004 Taky si myslím, jen mě trochu mate, že jsou oba konektory jen vlevo a vpravo nic. To tam asi budu muset dát prodlužku, co? A otázka zní, zda to prázdné místo z fotky je opravdu pro relé mlhovek... Citovat
gvg Odesláno 9. srpen 2004 Autor Odesláno 9. srpen 2004 Neměl by ještě někdo něco podnětného k popsanému dotazu? Nerad bych se pouštěl do zbytečné práce, abych pak třeba zjistil, že potřebný konektor na relé vůbec ve svém autě nemám.. Citovat
Operator Odesláno 10. srpen 2004 Odesláno 10. srpen 2004 Na 406ce bylo všechno již připravené, až na vypínač, ten jsem si tam dodával sám. A taky to všechno bylo nahnaný jen na jenu stranu. Od toho potom natáhneš i tu 2. mlhovku. Citovat
gvg Odesláno 10. srpen 2004 Autor Odesláno 10. srpen 2004 Myslím si to. A relé - to volné místo na obrázku u mě - je to pro to? Já se totiž bojím, že tam nebude ani patice. Ale vlastně, když jsou tam dráty i konektory... Citovat
(C) Odesláno 10. srpen 2004 Odesláno 10. srpen 2004 Dle tej pristrojovky mas starej model, mam ho taky a je to presne tak jak pises, teda akorat ja mam v predu ty konektory pro mlhovky jeden vpravo a druhej vlevo, a este ke vsemu musej bejt MODRY oba :-) Citovat
gvg Odesláno 10. srpen 2004 Autor Odesláno 10. srpen 2004 To je divný, že starej... I u Peu mi tvrdili, že novej..))) Já to ještě zkouknu, ale pokud tam nebude ten konektor, tak to budu asi muset natáhnout prodlužkou. Prosím tě, moh by ses mrknout na to vyfocený místo pro relé u mojí pojistkovky a ujistit mě, že to volný je právě pro mlhovky? Kujůůůůů! Citovat
(C) Odesláno 11. srpen 2004 Odesláno 11. srpen 2004 Asi to je on(ma spravnou barvu :-) ale nejlepsi je se podivat na cisla dvou tri kabelu co tam lezou a podle toho se da presne urcit jestli to je on :-) Mam za to ze novej model ma ovladani mlhovek na levy pacce, ale dle predku auta je to novej model - bylo bourany?? Citovat
gvg Odesláno 11. srpen 2004 Autor Odesláno 11. srpen 2004 Nebylo. Je to ofiko dovoz z Německa od důchodce... Ale je to jeden z prvních modelů po faceliftu... No, jsem na to zvědav... Citovat
gvg Odesláno 25. srpen 2004 Autor Odesláno 25. srpen 2004 Zdárně jsem dokončil dodatečnou montáž mlhovek a pokud se bude chtít do toho někdo jiný pustit, zkusím to trochu osvětlit. Takže: Na tomto a tomto obrázku vidíme dva konektory. Původně jsem si myslel, že jsou oba od mlhovek. Nejsou. Ten modrý ano, ale ten bílý je k druhému klaksonu (vidíte první bílý, zapojený do klaksonu?). A kde je druhý drát k pravé mlhovce, ptáte se? Byl šikovně uklizen vpravo u hadice chladiče. Tak šikovně, že jsem málem Mitteranda a všechny Frantíky proklel, protože někdo nejprve zastrčil ten konektor do otvoru a pak tím otvorem protáhl tlustou hadici. A pak to vyndávejte, když je to připojený...Tady je jediné volné místo pro relé. Ptal jsem se, zda je to volné místo pro relé mlhovek. Odpověď zní - ano. Relé má i stejnou barvu, takže záměna není možná. A konečně zde vidíme zatím nezapojený konektor od vypínače. Stačí tedy dát záslepku pryč, nainstalovat vypínač a vše funguje. Pro montáž se musí demontovat přední nárazník, což jsou dvě matky 13 zezadu a 3 šrouby zespodu. Dále je potřeba odpojit zámek kapoty, dráty od světel a blinkrů a pak lze celý nárazník vysunout směrem kupředu. Montáž je obráceným postupem demontáže. Jak vidíte, vše jde hladce - až do okamžiku, kdy jsem zkusil klima. Co myslíte, běžela? NE:(. Nevím, zda to spolu souvisí, protože jsem žádný drát neodpojil, každopádně je faktem to, že teď, když zapnu klima, tak se rozsvítí pouze tlačítko a cvakne relé. Ale jinak nic... Pokud by někdo věděl, co jsem (nebo co se) pokazilo, budu rád. A pokud někomu tenhle příspěvek pomůže, budu ještě radši. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.