Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

to jsem zase já.. Je teplo, tak jsem vletěl k vozu a jal se přemýšlet, co s těma hnusnejma krytkama místo mlhovek. Tak jsem to sundal a všechno nafotil. Prosil bych někoho, kdo už to dělal, aby mi k tomu něco napsal (zda jsou mé myšlenkové pochody správné). Tedy: na levé straně jsem dal dolu krytku a spatřil jsem dva nezapojené konektory (ještě z jiného úhlu pro přenější orientaci). Znamená to, že na jeden konektor se má připojit jedna mlhovka, na druhej konektor prodlouženej kabel na pravou stranu a do toho plácnout druhá mlhovka? Pokud ano, jedu dál. V pojistkové skříňce jsem objevil jedno volné místo na relé. Je toto volné místo pro relé mlhovek? Pokud ano, pak je toto konektor od spínače mlhovek (ještě detail)? Děkuju moc všem a pokud jsem někde sešel z cesty - může mi někdo, kdo se tím již zabýval, poradit?:)

[Editován dne 8/8/04 gvg]

Odesláno

Jak jsem koukal na CD co mám doma tak ta záslepka je k předním mlhovkám. Chtělo by to el.schéma od 306 jestli tam není ještě nějaký relátko a proměřit dráty jestli vedou až k tomu vypínači. Pokud Ti k tý záslepce vedou dráty tak to je pravděpodobně vydrátovaný a stačilo by tam jen mlhovky a vypínač nacvaknou, případně relátko (žluté 25AMP).

Odesláno

Taky si myslím, jen mě trochu mate, že jsou oba konektory jen vlevo a vpravo nic. To tam asi budu muset dát prodlužku, co? A otázka zní, zda to prázdné místo z fotky je opravdu pro relé mlhovek...

Odesláno

Neměl by ještě někdo něco podnětného k popsanému dotazu? Nerad bych se pouštěl do zbytečné práce, abych pak třeba zjistil, že potřebný konektor na relé vůbec ve svém autě nemám..:)

Odesláno

Na 406ce bylo všechno již připravené, až na vypínač, ten jsem si tam dodával sám. A taky to všechno bylo nahnaný jen na jenu stranu. Od toho potom natáhneš i tu 2. mlhovku.

Odesláno

Myslím si to. A relé - to volné místo na obrázku u mě - je to pro to? Já se totiž bojím, že tam nebude ani patice. Ale vlastně, když jsou tam dráty i konektory...

Odesláno

Dle tej pristrojovky mas starej model, mam ho taky a je to presne tak jak pises, teda akorat ja mam v predu ty konektory pro mlhovky jeden vpravo a druhej vlevo, a este ke vsemu musej bejt MODRY oba :-)

Odesláno

To je divný, že starej... I u Peu mi tvrdili, že novej..:o)))

Já to ještě zkouknu, ale pokud tam nebude ten konektor, tak to budu asi muset natáhnout prodlužkou. Prosím tě, moh by ses mrknout na to vyfocený místo pro relé u mojí pojistkovky a ujistit mě, že to volný je právě pro mlhovky? Kujůůůůů!:D

Odesláno

Asi to je on(ma spravnou barvu :-) ale nejlepsi je se podivat na cisla dvou tri kabelu co tam lezou a podle toho se da presne urcit jestli to je on :-)

Mam za to ze novej model ma ovladani mlhovek na levy pacce, ale dle predku auta je to novej model - bylo bourany??

• O 2 týdny později...
Odesláno

Zdárně jsem dokončil dodatečnou montáž mlhovek a pokud se bude chtít do toho někdo jiný pustit, zkusím to trochu osvětlit. Takže:

Na tomto a tomto obrázku vidíme dva konektory. Původně jsem si myslel, že jsou oba od mlhovek. Nejsou. Ten modrý ano, ale ten bílý je k druhému klaksonu (vidíte první bílý, zapojený do klaksonu?). A kde je druhý drát k pravé mlhovce, ptáte se? Byl šikovně uklizen vpravo u hadice chladiče. Tak šikovně, že jsem málem Mitteranda a všechny Frantíky proklel, protože někdo nejprve zastrčil ten konektor do otvoru a pak tím otvorem protáhl tlustou hadici. A pak to vyndávejte, když je to připojený...Tady je jediné volné místo pro relé. Ptal jsem se, zda je to volné místo pro relé mlhovek. Odpověď zní - ano. Relé má i stejnou barvu, takže záměna není možná. A konečně zde vidíme zatím nezapojený konektor od vypínače. Stačí tedy dát záslepku pryč, nainstalovat vypínač a vše funguje.

Pro montáž se musí demontovat přední nárazník, což jsou dvě matky 13 zezadu a 3 šrouby zespodu. Dále je potřeba odpojit zámek kapoty, dráty od světel a blinkrů a pak lze celý nárazník vysunout směrem kupředu. Montáž je obráceným postupem demontáže.

Jak vidíte, vše jde hladce - až do okamžiku, kdy jsem zkusil klima. Co myslíte, běžela? NE:(. Nevím, zda to spolu souvisí, protože jsem žádný drát neodpojil, každopádně je faktem to, že teď, když zapnu klima, tak se rozsvítí pouze tlačítko a cvakne relé. Ale jinak nic... Pokud by někdo věděl, co jsem (nebo co se) pokazilo, budu rád. A pokud někomu tenhle příspěvek pomůže, budu ještě radši.:)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...