Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Caues, potreboval bych poradit. Ve 406 mi blbne tachometr. Nekdy jde a nekdy proste blbne ze neukazuje a najednou pri jizde vyskoci a zacne ukazovat. Nekdy pomuze poklepani a nebo trochu zatlacit na to plexi. Uz to tu nekdo nekde resil s palivomerem, tak by me zajimalo, jestli by to mohli byt kontakty i v tomto pripade. Pekne me to se** a chtel bych s tim neco udelat. Moc se v tom nevyznam, tak si ani moc netroufam do toho rypat. A kdybych to dal do servisu, tak at vim, jakou cenu tak cekat a tak... Diky a zatim cau

Odesláno

Tohle mi dělá taky, momentálně ukazuje cca poloviční rychlost a už ani nepomůže poklepání ale u mě pak i špatně počítá kilometrovník. Zjiš?oval jsem kolik stojí nový budík u peu.. a je to cca 6100 za materiál a asi 30min práce, tak to ted scháním všude možně, ale zatím jsem na nic nenarazil.

Odesláno

No snad to nebude tak zlý! Už jste to zkoušeli rozebrat, jestli tam jen neni něco zadřenýho, nebo nějakej bordel?

Co já vim, tak 406 má elektronickej náhon tachometru, tak by možná stačilo jen vyměnit nějaký čidlo, nebo tak.

Odesláno

Dávat za budík 6100 se mi taky nechce, tak teď zatím zjiš\'tuji jestli to mají na vrakovištích a pokud ano kolik za to tak chtějí, protože teď není na rozebíraní nějak čas.

Odesláno
Napsán autorem Tornado

To jsou fakt hnus prachy, to budu radsi poklepavat. Mozna nekdy casem...

Rozdelat bych to mozna i rozdelal, ale kdo to bude davat dohromady?! Asi to necam na servis.

No jasně, neboj se toho. Neni to tak zlý! Jen bacha abys odšrouboval všechny šroubky, co to drží, abys je nevylámal a na všechno hodně ofafrně!

Odesláno

Co mě tam všechno čeká? Pouze elektronika nebo jsou tam na ten tachoš i nějaky bobdemy nebo něco takovýho. Sakra, asi to zkusím sám. Musím někde mrknout na ten návod jak to rozdělat, někde jsem to tu už viděl.

Odesláno
Napsán autorem Tornado

Co mě tam všechno čeká? Pouze elektronika nebo jsou tam na ten tachoš i nějaky bobdemy nebo něco takovýho. Sakra, asi to zkusím sám. Musím někde mrknout na ten návod jak to rozdělat, někde jsem to tu už viděl.

Jak říká komisar, žádnej problém. Jen to všechno vždycky pořádně promrkni, než se do toho pustíš, abys tam něco nezkravil. :papa Bovdenový náhony jsou minulost, tady jde všechno přes elektriku.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Nerad bych rozebíral něco čím to nemusí být, nevíte kam je připojen tachometr (odkud to snímá rychlost) nebo jestli si to bere z řídící jednotky, mě se teď totiž stává že ráno když je to studené tak to asi cca 1km ukazuje správně, pak na 2 vteřiny spadne úplně na 0 a dále již mi to ukazuje asi poloviční rychlost než kterou skutečně jedu. Takže bych chtěl zkontrolovat připojení na čidlo (pokud ho tedy má) než rozebírat palubní desku.

Předem děkuji za rady

PS: ještě co jsem odpozoroval tak je to že i špatně počítatá ujeté kilometry asi také cca polovinu než skutečně

[Editován dne 21/8/04 papousek]

Odesláno

Neboj. Určitě tu rozborku a sborku zvládneš. Já to taky nikdy nedělal a teď mám za sebou už třetí operaci. A protože mi dneska odešla část modrého podsvícení tak si to dám ještě jednou. Tvůj problém by mohl být v takových \"trnech\" co jdou do těla měřidla tachometru. Trošičku je přihni do středu a mohlo by být po problému. Zasouvají se do takových kovových dutinek a ty když špatně \"kontaktí\" nebo jsou zas**ný tak to buď blbne nebo nejde vůbec. Tak to zkus a nevyhazuj prachy komínem. Na servis je ještě čas. Hodně štěstí a pevné vůle. Já na to šel také bez zkušeností a trvalo to jen 15 až 20 minut.

Odesláno

Nemas to nahodou nafoceny jak to vypada rozdelany? Mam celkem strach to rozdelat. Ten plast je dost vsazenej v te palubce. Nevim odkud to zacit kdyztak rozdelavat. A jeste jeden detail - kdyz mi vyleti nechtene nejakej drat, jak to potom poznat, kam patri?

Odesláno

Tak jsem se dnes nasral a tu palubku rozdelal. A svete div se, tachometr uz funguje uplne nadherne. Nejhorsi bylo z toho sundat ten plast. Za to sem tahal opravdu velkou silou a ani ta moc nepomahala. Tak jsem si pomohl sroubovakem. No a problem byl asi v tech \"trnech\". Trosku jsem je ohnul a vse funguje. Takze vsek diky za rady!

Odesláno

Já zatím rozebíraní palubky odkládám, protože mi to zatím dělá jak jsem popisoval výše a tak to spíš vidím na nějaké čídlo než na budík, ale člověk nikdy neví.

Zatím jsem nikde ale nezjistil odkud to snímá data pro budík, takže pořád jěště zjiš?uji .:(

Odesláno

Dával jsem si vyměnit spojku a servali mě náhon na tachometr v servise. Auto vůbec nejelo, cukalo no prostě hrůza. Tak mě museli dát nový snímač, byl jsem u toho když to montovaly. Je to mechanický ozubený šnek. Takový kovový váleček. Ovšem kvůli tomu museli opět rozmontovat poloosu a ještě něco se zpodu z bloku motoru.V servise se mě omluvily. Divím se že vám jede auto když Vám nejde tachometr. Protože počítač si bere informace o rychlosti a to také mimo jiné řídí proses vsřikování nafty do motoru jak mě bylo řečeno. . Proto to nemůže být ve snímači rychlosti ale pouze v tachometru usuzuji.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...