Kastanyi Odesláno 24. říjen 2009 Odesláno 24. říjen 2009 Zdravím Vás... pokoušel jsem se nejprve tu něco najít k tomuto problému ale nenašel jsem řešení na svůj problém. Na Peugeotu 306 sedan r.v.2000 mi přestaly fungovat zadní mlhovky. Z ničeho nic. Auto nemá tažné, když otočím do první polohy přepínače cvakne relé a svítí přední mlhovky, na druhou polohu svítí stále jen přední, žádné cvaknutí relé se už nekoná a zadní nesvítí, ani kontrolka poradíte mi prosím někdo co s tím udělat? Musim na technickou a takto neprojdu má relé cvaknout i pro zadní mlhovky? Zadní světlo jsem měl rozebrané, proud jsem nenaměřil, v pojistkovce jsem pojistku vyměnil preventivně a proud tam jde (pokud je teda jedna pojistka společná pro přední i zadní mlhovky???) Předem díky za rady Citovat
Kastanyi Odesláno 24. říjen 2009 Autor Odesláno 24. říjen 2009 Ta mě taky napadla, nechá se prosím Tě nějak ta páčka rozebrat? Citovat
Guest servisman Odesláno 24. říjen 2009 Odesláno 24. říjen 2009 u 406 jsem ji rozebíral u 306 nemám zkušenost zda je samostatná tak by měla jíti,ale zprvu bych vyzkoušel na pinech páčky zda je tam napětí, škoda že jsi až z Písku koukal jsem na ND mělo by to jíti ale pozor na prožinky co tam jsou [upravil dne 24/10/09 honza406] Citovat
Kastanyi Odesláno 24. říjen 2009 Autor Odesláno 24. říjen 2009 je to škoda, ale pokusím se proměřit výstupy z páčky, tam se snad pod volantem dostanu... ještě maličkost, podle návodu jsem našel, že pojistka je tam na zadní mlhovky jedna (pojistkovka s 32 pojistkama), jak je tam proud vedený dál? abych mohl projít postupně elektriku ke které se dostanu... z pojistkovky mi jde proud do páčky, odtud rovnou do spotřebiče (světel)? je možné aby bylo relé nějaké vypálené? Pojistka nebyla přepálená... Citovat
Guest servisman Odesláno 24. říjen 2009 Odesláno 24. říjen 2009 jj škoda mám dovolenku a nudím se na zadní světla relé není žádné jde přímo z páčky dva dráty jeden ke kontrolce a druhý na pojistku a pak na zadní mlhu Citovat
wooody Odesláno 24. říjen 2009 Odesláno 24. říjen 2009 diť ste od sebe 50 km, to nejni zas tak moc aby se to nedalo dojet Citovat
Kastanyi Odesláno 24. říjen 2009 Autor Odesláno 24. říjen 2009 zkusim to, díky moc za rady, večer napíšu jak jsem dopadnul, když tam není relé žádné tak to snad někde dohledám. zatím díky moc a mějte se krásně Citovat
Kastanyi Odesláno 24. říjen 2009 Autor Odesláno 24. říjen 2009 tak jsem se do toho koukal a podle všeho se mi zdá, že jsou nějak prokostřené zadní lampy... to mě nenapadlo, ale asi je to tak.... tak s tím zkusím něco udělat, páčka se zdá bt stejná, dík za foto Citovat
HonzaZ Odesláno 24. říjen 2009 Odesláno 24. říjen 2009 Pro jistotu bych zkusil změřit napětí na kontaktech po vyndané pojistce F18. Pokud by to nebylo páčkou, tak na jednom kontaktu by mělo být napětí. Citovat
Kastanyi Odesláno 24. říjen 2009 Autor Odesláno 24. říjen 2009 díky všem za rady. Zadní lampy jsem vyčistil, patice byla nějaká špinavá a občas to udělalo nějakou kravinu, řešením problému byla ta páčka. Teď to už vše svítí a je ok, ale ta páčka je zralá asi na celkové rozebrání a vyčištění, do toho se mi moc nechce, ale asi to bude nutné. Takže díky moc a mějte se krásně Citovat
OK406 Odesláno 24. říjen 2009 Odesláno 24. říjen 2009 Hlavně, že se příšlo na příčinu.Takže jsou tři možnosti: a) rozebret a vyčistit páčku, b) sehnat starší, c) koupit novou. Citovat
OK406 Odesláno 24. říjen 2009 Odesláno 24. říjen 2009 Původně zaslal: honza406 bohužel OK406 řešíš jen páčku ale další možnosti jsou kabely či spálené žárovky či pojistky A nepíše snad, že problémem byla páčka. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.