plastick Odesláno 16. říjen 2009 Odesláno 16. říjen 2009 Procházel jsem fórum, díval jsem se na Peugeot a niikde se mi nepodařilo najít řekl bych úplně základní informaci o kolech. Možná jsem to jen přehlídl, ale může mi tady někdo prsím říct, jaké disky můžu dát na Peugeot 307 SW r.v. 2002? Jde mi o průměr a ET. Je mi jasné, že to musí být 4x108, ale nikde není uvdeno to ostatní. Děkuji všem za odpověď... [upravil dne 16/10/09 plastick] Citovat
rikki Odesláno 16. říjen 2009 Odesláno 16. říjen 2009 http://www.dobrepneu.cz/plechove-disky/alcar-15-4-108-9032/ Citovat
ja.ja Odesláno 22. říjen 2009 Odesláno 22. říjen 2009 Mám dotaz. 6*15 ET 27 je docela úzkoprofil. Ne a ne je sehnat. Nemáte někdo volnou zimní sadu za slušnej peníz? Máte někdo zkušenost s jiným ET? Například ET 18 ze 406? Těch 9mm ven by snad neměl být problém, ale není tam nějaký jiný zádrhel? Díky. Citovat
shark734 Odesláno 22. říjen 2009 Odesláno 22. říjen 2009 ja mam 7jx15 ET 13 na letnych a neni problem, aj cez STK bez problemov Citovat
plastick Odesláno 23. říjen 2009 Autor Odesláno 23. říjen 2009 \"Mám dotaz. 6*15 ET 27 je docela úzkoprofil. Ne a ne je sehnat. Nemáte někdo volnou zimní sadu za slušnej peníz? Máte někdo zkušenost s jiným ET? Například ET 18 ze 406? Těch 9mm ven by snad neměl být problém, ale není tam nějaký jiný zádrhel? Díky.\" Tak to máme asi stejnej problém... [upravil dne 23/10/09 plastick] Citovat
Travizik Odesláno 25. říjen 2009 Odesláno 25. říjen 2009 Můžu si koupit disk na 307 SW s ET 20? No teda koupit si ho můžu, to vím:), ale jak to pak bude vypadat? My máme na autě jen obyč plecháče s krytama, tak nevím, jak by elektrony měly vlastně být \"vystrčené\"... Mají mít et 27... Citovat
shark734 Odesláno 25. říjen 2009 Odesláno 25. říjen 2009 opakujem: ja mam ET13 a neni ziadny problem-podla mna to vyzera lepsie. Teraz som prehadzoval na zimnu sadu a tam mam ET27 a zda sa mi ze tie kolesa su nejako moc hlboko;) Citovat
Laďa Odesláno 26. říjen 2009 Odesláno 26. říjen 2009 ET 27 je rozměr originál disku Peugeot, ale když tam dáš Alu neorigo. , tak to ET je jiné. To už záleží na prolisech těch kol. Např. se podívej zde http://www.e-pneu.cz/hledej_alu.php?z=25&t=306&r=520&p=15&s=&v=&ce=&ra=c&po=&ds=n Citovat
homat Odesláno 26. říjen 2009 Odesláno 26. říjen 2009 S ET (zálisem) není dobré experimentovat. Změnou ET dojde ke změně polměru rejdu vozidla, což bude mít za následek změnu sil působících při zatáčení (volant půjde více zlehka nebo ztuha). Nejhorší je varianta, kdy dojde k nulovému poloměru rejdu, poté se vozidlo stane nestabilní při brždění. Rozdíl 1 mm (např. ET 26 namísto ET27), zásadní problém není, ale dát ET20 namísto ET27) je problém. Citovat
čakom Odesláno 26. říjen 2009 Odesláno 26. říjen 2009 mam změněný ETčko o 15 mm ve předu a o 20 mm v zadu a nevidím v tom žádnej problém. Citovat
Laďa Odesláno 26. říjen 2009 Odesláno 26. říjen 2009 Původně zaslal: homat S ET (zálisem) není dobré experimentovat. Změnou ET dojde ke změně polměru rejdu vozidla, což bude mít za následek změnu sil působících při zatáčení (volant půjde více zlehka nebo ztuha). Nejhorší je varianta, kdy dojde k nulovému poloměru rejdu, poté se vozidlo stane nestabilní při brždění. Rozdíl 1 mm (např. ET 26 namísto ET27), zásadní problém není, ale dát ET20 namísto ET27) je problém. A čemu to vadí jestli jde zlehka nebo ztuha? Jinak to slyším poprvé. V tom případě jsou všichni co nemají správné ET ......... Citovat
homat Odesláno 26. říjen 2009 Odesláno 26. říjen 2009 Původně zaslal: Laďa Původně zaslal: homat S ET (zálisem) není dobré experimentovat. Změnou ET dojde ke změně polměru rejdu vozidla, což bude mít za následek změnu sil působících při zatáčení (volant půjde více zlehka nebo ztuha). Nejhorší je varianta, kdy dojde k nulovému poloměru rejdu, poté se vozidlo stane nestabilní při brždění. Rozdíl 1 mm (např. ET 26 namísto ET27), zásadní problém není, ale dát ET20 namísto ET27) je problém. A čemu to vadí jestli jde zlehka nebo ztuha? Jinak to slyším poprvé. V tom případě jsou všichni co nemají správné ET ......... Mně je to jedno, respektive mně to nevadí, ale může to třeba vadit likvidátorovi pojišťovny, který nebude chtít platit a bude hledat nepovolený zásah do konstrukce vozu. V té variantě, kdy se změnou ET trefíš do \"vynulování poloměru rejdu\" přestane působit při brždění síla, se kterou se počítá pro udržení stability kol při brždění a auto začně plavat. To už ti možná vadit bude. Ale každý si namontujte co chcete, hlavně mně pak nikde netrefte. :-) Citovat
Travizik Odesláno 28. říjen 2009 Odesláno 28. říjen 2009 Tak, kola jsou doma - tak se pochlubím - myslím, že jsou pěkné , akorát máme teda krátký šruby z plecháčů... Chyba. Z kola trčí asi tak 1cm, měly by trčet aspon 2,5 ne? co vím, teda. Kolik stojí origoše - obyč, ne bezpečáky. Ty stojí asi kolem 900 sada, že? Citovat
Laďa Odesláno 28. říjen 2009 Odesláno 28. říjen 2009 Např. tady http://www.tuningshop.cz/kolovy-sroub-m12x1-25x36-plocha-podlozky-kuzel-peugeot.htm nebo se zeptej zde http://www.autofam.cz/index.php?page=products&folderss=168. Jinak origo budou drahé. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.