Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Procházel jsem fórum, díval jsem se na Peugeot a niikde se mi nepodařilo najít řekl bych úplně základní informaci o kolech. Možná jsem to jen přehlídl, ale může mi tady někdo prsím říct, jaké disky můžu dát na Peugeot 307 SW r.v. 2002? Jde mi o průměr a ET. Je mi jasné, že to musí být 4x108, ale nikde není uvdeno to ostatní.

Děkuji všem za odpověď... :roker

[upravil dne 16/10/09 plastick]

Odesláno

Mám dotaz. 6*15 ET 27 je docela úzkoprofil. Ne a ne je sehnat. Nemáte někdo volnou zimní sadu za slušnej peníz?

Máte někdo zkušenost s jiným ET? Například ET 18 ze 406? Těch 9mm ven by snad neměl být problém, ale není tam nějaký jiný zádrhel?

Díky.

Odesláno

\"Mám dotaz. 6*15 ET 27 je docela úzkoprofil. Ne a ne je sehnat. Nemáte někdo volnou zimní sadu za slušnej peníz?

Máte někdo zkušenost s jiným ET? Například ET 18 ze 406? Těch 9mm ven by snad neměl být problém, ale není tam nějaký jiný zádrhel?

Díky.\"

Tak to máme asi stejnej problém... :myslim

[upravil dne 23/10/09 plastick]

Odesláno

Můžu si koupit disk na 307 SW s ET 20? No teda koupit si ho můžu, to vím:), ale jak to pak bude vypadat? My máme na autě jen obyč plecháče s krytama, tak nevím, jak by elektrony měly vlastně být \"vystrčené\"... Mají mít et 27...

Odesláno

S ET (zálisem) není dobré experimentovat. Změnou ET dojde ke změně polměru rejdu vozidla, což bude mít za následek změnu sil působících při zatáčení (volant půjde více zlehka nebo ztuha). Nejhorší je varianta, kdy dojde k nulovému poloměru rejdu, poté se vozidlo stane nestabilní při brždění. Rozdíl 1 mm (např. ET 26 namísto ET27), zásadní problém není, ale dát ET20 namísto ET27) je problém.

Odesláno
Původně zaslal: homat

S ET (zálisem) není dobré experimentovat. Změnou ET dojde ke změně polměru rejdu vozidla, což bude mít za následek změnu sil působících při zatáčení (volant půjde více zlehka nebo ztuha). Nejhorší je varianta, kdy dojde k nulovému poloměru rejdu, poté se vozidlo stane nestabilní při brždění. Rozdíl 1 mm (např. ET 26 namísto ET27), zásadní problém není, ale dát ET20 namísto ET27) je problém.

A čemu to vadí jestli jde zlehka nebo ztuha? Jinak to slyším poprvé. V tom případě jsou všichni co nemají správné ET .........

Odesláno
Původně zaslal: Laďa

Původně zaslal: homat

A čemu to vadí jestli jde zlehka nebo ztuha? Jinak to slyším poprvé. V tom případě jsou všichni co nemají správné ET .........

Mně je to jedno, respektive mně to nevadí, ale může to třeba vadit likvidátorovi pojišťovny, který nebude chtít platit a bude hledat nepovolený zásah do konstrukce vozu. V té variantě, kdy se změnou ET trefíš do \"vynulování poloměru rejdu\" přestane působit při brždění síla, se kterou se počítá pro udržení stability kol při brždění a auto začně plavat. To už ti možná vadit bude. Ale každý si namontujte co chcete, hlavně mně pak nikde netrefte. :-)

Odesláno

Tak, kola jsou doma - tak se pochlubím - myslím, že jsou pěkné ;), akorát máme teda krátký šruby z plecháčů... Chyba. Z kola trčí asi tak 1cm, měly by trčet aspon 2,5 ne? co vím, teda. Kolik stojí origoše - obyč, ne bezpečáky. Ty stojí asi kolem 900 sada, že?

post-0-14109610523834_thumb.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...