Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

jaky mate nazor dat do plata subwoofer

samozrejme bude v ozvučnici ale napadlo me ho umistit do plata aby byl videt a dat nahoru i basreflex a nebo je to lepsi to mit v kufru

predpokladam ze oku to nic neudela ze ne ???? :o je to normal 30cm a rms kolem 120 diky za radu

Odesláno

no vpodstatě proč ne.

- bude mít o překážku méně tedy o sedadla (například v sedanu dost sedadla utlumí), takže by mohl lépe hrat

- co se týče bassreflexu tak bude samo lepší směřovat do prostoru kabyny stejně jako membránu

- je spíš otázka jak se ti podaří udělat tu ozvučnici, aby měla přijatelný tvar, byla utěsněná atd.

- a hlavně jak to celé pořádně upevnit abyto v případě nehody neumlátilo všechny lidi v autě, přeci jen je to trochu těžké...

- v sedanu by to asi bylo řešitelné ale v kombi a hacbacku si to moc představit nedokážu.

víc mě nenapadá

Odesláno

no vize je takovato

bedna by byla od podlahy a jeji vrchni dily by byl zaroven plato ukotveni us jsem resil jelikoz bednu ted v aute us mam a ukotvil jsem ji jak jsou drzaky sedacek tak tam jsme mel volny matky tak jsme toho vyuzil sice to zabere pul kufru ale vetsinou jezdim ve dvou a na stehovani to taky nemam

naky lidi me od toho odrazujou ale rikam proc by to neslo kdys kamos ma muziku misto zadnich sedacek

[upravil dne 13.10.2009 kopr]

Odesláno

kopr: v tom případě nevidím problém...

peugeot09: a) přečti si to pořádně, b) spousta lidí to odsuzuje aníž by to kdy měli, neříkám že to musí vyhovovovat každému ale je to levné, nepřekáží bedna, neváží to metrák a když ti nevadí že tonetlačí a nejde tak do hloubek takse to dá, dle mého názoru na rock a kopavej bass je ok na taneční samo bude vhodnější bedna. můj názor:roker

Odesláno

pokud to bude kompletni ozvucnice, tzn i to co bude v plate bude v dreve, tak bych se toho nebal. avsak se me osobne prici rezani tech plechu a vseho jen pro sw pod oknem... 120W RMS velkou neplechu nenadela, ale ty ze to tam budes davat celkem srusne narusis pevnost auta v tech mistech, jelikoz ten plech tam z nejakeho duvodu je

Odesláno
Původně zaslal: peugeot09

Kopavej bas a subwoofer v platě? :D

Možná to tak úplně nechápu, ale bavíme se tu o tom samém, tedy o tom, že dotyčný chce dát reproduktor o průměru 12 palců do plata? :myslim

klasická reakce, hold to říkají všichni tak tak musí být...

sám jsem vživotě neměl a neslýšel ale je to prostě do plata, že :super

kopavej bas - pokud víš co je kopák u bicích a dokážeš si představit co je rock a jaké v něm jsou basy neměl by být problém představit si co jsem myslel. není to prostě tlak kterej tě vykopne z auta;)

add freeair když se zvolí dobrej (např. pio) né nějaký **** a nebo sub do bedny, zohlední se objem kufru (např. pro Pio 12\" je ideál 400L), udělá se pořádný plato z 22mm MDF apořádně přidělá (né do že se jen vrazí do papundeklového plata) a je například v sedanu kde je kuft hodně izolovanej od zbytku auta tak to hraje slušně pro rock (ne basové orgie u taneční hudby to holt nedá).

ne že se vezme rádoby sub odflákne instal a řekne se ono to nehraje :aut

můžu říci z vlastní skušenosti nebod jsem ho měl a později nahradil bedýnkou ale v sedanu prostě ten kufr bednu dost utlumí...

add k tomu co chce kopr:

nechce sub do plata ale udělat sub do ozvučnice kde sub a basreflex nedude směřovat do kufru ale skr plato do vnitřku auta, to jsi vyčít z toho co napsal mohl (k tomu freeairu to byla jen moje poznámka a názor)

Odesláno

Já jsem měl v platě woofer je to tak 2roky zpátky.Není to jako v bedně že to rozkope celý auto a mlátí to do sedačky jako hluchej do vrat,ale na normální poslouchání to bylo dostačující.Záleží co dotyčný poslouchá,jestli chceš na tom poslouchat D\"n\"B nebo podobně,tak to dej do bedny,jestli rock,metal a podobně,tak ti to stačit nejspíš bude v pohodě;)

Odesláno

asi si nerozumime

mam kratkou 306 a ne sedan zadnej plech tam neni

a nebyl by v plate jako bez ozvucnice (bedny)

abych to vysvetlil bylo by to jakoby bedna otocena repreaken nahoru a vrch bedny by byl zaroven plato

Odesláno
Původně zaslal: kopr

asi si nerozumime

mam kratkou 306 a ne sedan zadnej plech tam neni

a nebyl by v plate jako bez ozvucnice (bedny)

abych to vysvetlil bylo by to jakoby bedna otocena repreaken nahoru a vrch bedny by byl zaroven plato

jj většina lidí si to vůbec nepřečte a jen tu hází výkřiky do tmy

vklidu udělej to co chceš, bude to naprosto bez problémů;)

Odesláno

jo jasny dik za rady jeste to poradne promislim a v zime se do toho dam akorat potrebuju nak vymyslet plato kdys bude bedna napevno a vrch udelam jako plato a budou v nem ovaly nepujde sklapet a udelam puvodni tvar tak do kufru tou skvirou nic nedam a kdys ho udelam kratsi tak tam zas bude videt tak to musim promyslet

Odesláno

rozděl plato na dvě části v té první pevné bude sub a obály (nezapomeň ovály oddělit od subu vlastní ozvučnicí) a druhou půlku sklopnou nebo vyndávací...

Odesláno

tahle moznost me us taky napadla

subwofer bude uprostred a pod nim ozvučnice též na prostředku a vrch ozvučnice bude plato jak je us psano a ovaly budou jakoby vedle ozvučnice takze mimo v prostoru kufru

Odesláno

Znamej to mel takhle udelany v Roveru 200 nepletu-li se. Mel danou ozvucnici na vysku tak, ze spodek mel oprenej o podlahu kufru a okraj byl vyriznut jako plato. Byl to taky hackback, jako 306. Zadnej problem nemel, vypadalo to pekne a dokonce to i hralo. Takze, kdyz budes mit dobrou ozvuvnici, tak neni co resit. Je skoro jedno, jak budes ozvucnici navrhovat, hlavne abys mel dobrou litraz. Hodne zdaru

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...