Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Na autorádiu mám zelený cinch konektor- Subwoofer output.Jak se na něho napojuje sub,když sub se napojuje 2xcinch na RCA výstup.V audiu sem amater a tenhle zelený cinch mi nějak nebere:myslim

Odesláno

Jeden kanál na zesilovači? Jeden RCA.

Dva zmůstkované kanály na zesilovači? Dva RCA.

Jestli nutně potřebuješ \"pověsit\" subwoofer na zmůstkovaný zesilovač, tak to nebude úplná legrace. Udělat jakousi \"rozdvojku\" mi přijde jako volovina. Akorát tak zatížíš výstup z autorádia a koleduješ si o průser. Jistým řešením by byla úprava vstupní citlivosti zesilovače, jenže to je zase zásah do vnitřní koncepce a jako \"audio amatér\" tohle nejspíš nesvedeš. :myslim

Odesláno

je to stejný jako ty rca konektory, akorád tam nejde veškerý audio, ale jenom to co potřebuje woofer a jak píše peugeot09 1 konektor je 1kanál takže když mám 4 kanálovej zesilovač tak mám natažený 4 rca kabliky a ten kanál na kterym mám woofer nedám do klasickýho rca ale do toho woofer výstupu

Odesláno

Přesně tak. Ačkoliv to neznamená, že subwoofer nemůžu \"napíchnout\" do jednoho z těch 4 RCA výstupů.

Jednoduše je na výstupu toho konektoru přítomný filtr, který ořeže vysoké frekvence a propustí pouze ty nízké. To je vcelku výhodné pro zesilovače bez možnosti nastavení dělící frekvence a fáze, i když je to spíš taková nouzovka.

Odesláno

to jsou zase rady:roll

uplně jednoduše zapojíš na ten sub-RCA:

a) některé zesilovače umožnůjí přepnout na vstupu mono - tedy stačí propojit jedním RCA a přepnout na to mono na vstupu

b) použiješ rozdvojku a zapojíš na dvě RCA (dělení nízkourovnového neboli nezesíleného signálu který je na RCA není žádný problém \"jak si tu někdo myslí\" na rozdíl od toho zesíleného)

např. tuto: http://www.ahifi.cz/kabely/y-adaptery/

múžeš sub zapojit i na ty přední nebo zadní RCA a odfiltrovat na zesíku, tím ale příjdeš kromě toho odfiltrování na rádiu také o samostatné ovládání hlasitosti subwooferu z rádia - to bývá ten největší smysl tohoto samostatného RCA pro sub

Odesláno
Původně zaslal: mk405

to jsou zase rady:roll

uplně jednoduše zapojíš na ten sub-RCA:

a) některé zesilovače umožnůjí přepnout na vstupu mono - tedy stačí propojit jedním RCA a přepnout na to mono na vstupu

b) použiješ rozdvojku a zapojíš na dvě RCA (dělení nízkourovnového neboli nezesíleného signálu který je na RCA není žádný problém \"jak si tu někdo myslí\" na rozdíl od toho zesíleného)

např. tuto: http://www.ahifi.cz/kabely/y-adaptery/

múžeš sub zapojit i na ty přední nebo zadní RCA a odfiltrovat na zesíku, tím ale příjdeš kromě toho odfiltrování na rádiu také o samostatné ovládání hlasitosti subwooferu z rádia - to bývá ten největší smysl tohoto samostatného RCA pro sub

dik moc za odpověd:super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...